Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   Jak na gorze, tak na dole   Foudre....i święty ...

Foudre....i święty spokój.

Autor: kadet744 11.04.10, 19:04
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
foudre napisała:

> Kadet, nie mów ludziom, proszę, nad czym mają się teraz zastanawiać
> i jakie sensy odkrywać, bo to jest właśnie wchodzenie buciorami w
> czyjąś prywatność. Deklarujesz chęć milczenia i zadumy, po czym
> udzielasz się na forum astrologicznym, którego sens polega na tym
> właśnie, że ludzie wymieniają się opiniami, a nie trwają w
> milczeniu. Wybacz, ale pachnie mi to jakimś brakiem sensu, a nawet
> obłudą...
------
Foudre, czy Nam przyszło już do końca życia spory toczyć ? Deklaracja milczenia i zadumy nie polega na siedzeniu z zamkniętą "gębą" udając wielce zrozpaczonego człowieka. Nie tak. Żyje, śmieję się, rozmawiam, normalnie oddycham. Daleki jestem od fanatyzmu religijnego. Ale.......nie czas obecny na techniczne li tylko zajęcie się obliczaniami astrologicznymi. To nie ta pora. Refleksje nad tragedią winny sięgać dużo głębiej w czasie kiedy ICH jeszcze nie pochowano. Jaki sens ma ta śmierć i co z niej wynika ? Jest jakieś przesłanie do Narodu, do Świata ? O co chodzi ? Co należy zrozumieć ? To gorący czas, póki emocje nie opadły, na przemyślenia.
Za dzień, dwa, tydzień można "spokojnie" wrócić do obliczeń, ale dziś dajmy sobie możliwość zrozumienia. Do tego potrzebna zaduma i milczenie. Tak należy rozumieć to co napisałem, spokój i milczenie.
Fakt, że po raz enty toczę z Tobą spory jest dowodem, że normalnie żyję. Nie płakałem jak Black halo, wiele rzeczy mnie nie rusza. Ale nie czas na publicznym Forum zająć się tylko techniką i wyliczaniem dlaczego. To moje prywatne zdanie i takie czucie tematu. "Wiem", że masz krańcowo odmienne zdanie. Idę na ustępstwo, Ty masz rację a ja.................święty spokój.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-156
(101-156)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.