Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Publicystyka   Telekceważeni   reklamacja play - p...

reklamacja play - pytanie do eksperta UKE

Autor: monikamkd 15.01.12, 18:50
Szczegółowy opis sprawy:
04.12.2011 kończyła mi się umowa na telefon. Umowa była zawarta przez moją mamę. Przed upływem tego terminu dokonałem przedłużenia umowy za pośrednictwem eshop@playsklep.pl, wybrałem odpowiednią zakładkę - Przedłużam umowę - dokonałem wyboru interesującego mnie abonamentu i aparatu telefonicznego. 01.12.2011 o godzinie 20:40:26 otrzymałem informację z eshop@playsklep dotyczącą zamówienia złożonego przez mnie o numerze PS4xxx. Informacja zawierała model wybranego telefonu oraz wybranej taryfy. Było to zgodne z tym co wybrałem przedłużając umowę. Nie było tam informacji o nowym numerze telefonu i że to jest nowa umowa a nie umowa przedłużająca. Poinformowałem mamę , że przyjdzie do niej umowa przedłużająca oraz telefon. Umowę wraz z telefonem dostarczył do niej kurier DHL, który pobrał 1 zł za telefon oraz przedłożył umowę do podpisania.
Ponieważ była to umowa w naszym pojęciu i świadomości przedłużająca dotychczasową została podpisana przez mamę w obecności kuriera bez analizy jej treści (umowa nr UMO/E001000000/xxx sporządzona przez Marcina Baranowicza). Oczekiwałem więc, że niezwłocznie będzie aktywowana zmiana abonamentu starego na nowo wybrany. Niestety to nie następowało. Wykonałem telefon do biura obsługi klienta celem wyjaśnienia braku aktywacji usługi ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi. 22 grudnia przyjechałem do domu i pytałem mamę czy wraz z umową i telefonem nie przyszła jakaś informacja co do mojego przedłużonego abonamentu. mama poinformowała mnie, że nie, tylko do aparatu była dołączona jakaś karta. Byłem zdziwiony. Włożyłem kartę do telefonu aby sprawdzić co to jest, okazała się, że karta jest doładowana, wykonałem z niej jedno połączenie - do biura obsługi z pytaniem po co mi przysłali kartę i dlaczego nie mam ciągle aktywowanej usługi, którą zamówiłem przedłużając umowę za pośrednictwem strony internetowej. Rozmawiałem z konsultantem a potem, kiedy nie mogłem uzyskać informacji poprosiłem o rozmowę z kimś decyzyjnym i była to Pani Szymkowiak. Jednocześnie w domu sprawdziliśmy umowę stwierdzając, że jest na niej wpisany inny numer telefonu niż ten na który przedłużałem umowę (tel. xxx)pani Szymkowiak nie potrafiła mi pomóc i wyjaśnić dlaczego otrzymałem coś czego nie zamawiałem. Na moje konto na play24 otrzymałem informacje, ze reklamacja została rozpatrzona i potrzebujecie danych konsultanta ale ja nadmieniałem i nadmieniam, ze usługa przedłużenia umowy nie była zawierana z konsultantem tylko za pośrednictwem sklepu interentowego. Nie potrzebowałem nowego numeru i nie będę z niego korzystać. Nie zamierzam też uiszczać opłat za numer, którego nie zamawiałem. Oczekiwałem anulowania tej umowy i przedłużenia umowy wraz z zamawianym abonamentem na numer który już posiadam. Składałem również zgłoszenie do eshop@playsklep.pl, ze jest to niezgodne z moim zamówieniem ale odpisali, że umowa jest zgodna z zamówieniem i mogę złożyć reklamację na ich infolinię. To byloby już moje 4 zgłoszenie w tej sprawie
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.