T-mobile - włączają płatne usługi bez wiedzy abone
Autor: Gość: Andrzej
IP: *.nplay.net.pl
16.01.12, 13:38
Witam, mój problem wygląda tak, mam umowę w T-mobile, która kończy się w lutym 2012 roku, która zawiera m.in. usługę sieć rodzinna 3 osobowa za 5 zł do końca trwania umowy. W grudniu postanowiłem przedłużyć telefonicznie umowę na kolejne 2 lata, wybrałem wyższy pakiet, w którym były darmowe usługi: zawsze rozmawiaj i nielimitowane smsy. Jako, że dostałem uszkodzony telefon, odstąpiłem od umowy, powiadamiając T-mobile oraz odsyłając telefon i stosowne dokumenty. Jednocześnie poinformowałem, że ma wrócić abonament ten, który miałem wcześniej, a który obowiązuje do końca lutego 2012 roku.
Jakie było moje zdziwienie, gdy przypadkiem wchodząc na swoje konto w IBOA zobaczyłem, że mam włączone płatne usługi, których nie zamawiałem: zawsze rozmawiaj za 49 zł, nielimitowane smsy za 19 zł oraz zmieniono mi opłatę za sieć rodzinną z 5 na 25 zł.
Podczas rozmowy z konsultantem dowiedziałem się, cytuję: T-mobile standardowo włącza usługi, które są w umowie, z której się odstępuje i nalicza opłaty bez rabatów.
Napisałem reklamację, że nie mam zamiaru płacić za coś, czego nie zamawiałem, mało tego zamiast mi przywrócić stawkę 5 zł za sieć rodzinną to mi ją wyłączyli bez mojej wiedzy narażając na duże koszty mnie i pozostałe osoby.
T-mobile nie pierwszy raz daje mi coś, czego nie zamawiałem, bo już wcześniej dali mi granie na czekanie za jedynie 2 zł miesięcznie tyle, że ja tego też nie zamawiałem.
Dodaj, że dwa razy policzyli za telefon który oddłem i do tej pory nie mogą się doliczyć.
Ręce opadają ...