Witam
Posiadam telefon na kartę, starter kupiony był w Erze, następie numer przeniosłem do operatora "wRodzinie".Podczas przenoszenia numeru do operatora wRodzinie wypełniałem w Erze jakiś formularz /dane z dowodu osobistego/. Nie wiem czy można to nazwać rejestracją. Problem polega na tym, że chcę wrócić do operatora Era, a w między czasie zmieniłem dowód /zmianie uległa tylko seria dowodu/ gdyż stracił ważność. Od Ery otrzymałem informację, że mój dotychczasowy operator wRodzinie nie wyraża zgody na przeniesienie numeru z powodu niezgodności danych i każą mi osobiście zarejestrować numer, tylko że ja mieszkam bardzo daleko od Torunia i nie opłaca mi się jeździć. Dnia 5 stycznia wysłałem do Centernet /operator sieci wRodzinie/ pismo że wszystkie moje dane wrażliwe, które otrzymali /bo musiały być im przekazane przy przejmowaniu numeru/ nie uległy zmianie, zmianie uległ tylko numer czy seria dowodu osobistego. Do listu dołączyłem skan z nowym dowodem osobistym /obydwie strony/. Do dnia dzisiejszego nie mam żadnej odpowiedzi. Do Centernetu wysłałem również maila /końcem grudnia zeszłego roku/ -bez odzewu. Dzwoniłem kilkakrotnie do operatora wRodzinie, panie niby to za każdym razem przyjmują zgłoszenie i każą czekać na SMS'a. Nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi. SMS'y.
Co mam w takiej sytuacji zrobić? Zależy mi na numerze bo troszkę za niego zapłaciłem /tzw. złoty numer/. To już chyba trwa drugi miesiąc
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.