Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Publicystyka   Telekceważeni   Pytanie do UKE: usł...

Pytanie do UKE: usługi multimedialne w Plusie

Autor: Gość: AgaA IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 19:13
Mam taki problem: posiadam abonament w Plusie, a w nim pakiet internetowy na transmisję 500mb danych. Zgodnie z regulaminem, pakiet ten obejmuje nieograniczony dostęp do Internetu poprzez połączenia z APN www.plusgsm.pl, Internet lub wap.plus.pl.
Ostatnio na rachunku pojawiła się suma przeszło 200zł za połączenia internetowe (mimo niewyczerpania limitu w pakiecie), które określono jako usługi multimedialne - videostreaming. Regulamin usługi videostreaming określa, że odbywa się ona za pośrednictwem APN video.plusgsm.pl lub video2. W moim telefonie taki APN nigdy nie był konfigurowany. Łączę się z internetem przez APN plus, który w/g konsultantów infolinii plusa nie umożliwia transmisji naliczanej jak przez APN "video" i posiada funkcjonalność APN Internet i APN wap.plus.pl.
Co więcej, połączenie które zostało uznane za videostreaming było słuchaniem radia (bez transmisji video). Słuchanie radia internetowego powinno być - w/g informacji konsultantów BOK - rozliczane z pakietu internetowego w abonamencie, i dwie inne aplikacje radiowe odtwarzają na moim telefonie stacje radiowe z pakietu internetowego, nie korzystając z usługi videostreamingu.
Tak więc wydaje mi się, że plus chce wyciągnąć ode mnie pieniądze wmawiając korzystanie z mętnie zdefiniowanej usługi. Złożyłam reklamacje, które rozpatrzono negatywnie - twierdząc np, że dokładne sprawdzenie reklamowanych połączeń nie daje wątpliwości, że zostały wykonane z mojego numeru - ale przecież tego nie neguję; nie zgadzam się jedynie, żeby mogły być usługą videostreaming.
Czy mam rację? Co mogę jeszcze zrobić?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.