Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Publicystyka   Telekceważeni   Pytanie do UKE - Pr...

Pytanie do UKE - Przeniesienie nr stacj. z GHNET

Autor: Gość: abonent GHNET/tel/ IP: *.ghnet.pl 08.02.12, 15:40
Korzystam z usługi telefonu stacjonarnego świadczonej przez GHNET (Kraków), usługa GHTEL w technologii VoIP po łaczu internetowym od tego samego operatora.
od 1.03.2011. GHNET został przejęty przez ASTER, a wraz z przejęciem firmy moja umowa z 2008r.
od 1.01.2012. ASTER został przejęty przez UPC.

Proszę o prawne i techniczne wytłumaczenie, dlaczego NIE MOGĘ przenieść numeru telefonu stacjonarnego, który został mi przydzielony przez GHNET w 2008r w krakowskiej strefie numeracyjnej (+12 445...) do innego operatora ?
Operator (Aster, teraz UPC) odmawia przeniesienia numeru.

Z usług i obsługi GH-NET byłem zadowolony.
Niestety mimowolnie zostałem WYKUPIONY przez wielką firmę jaką jest Aster, a obecnie UPC. W ten sposób z 4 operatorów dostępnych w mojej lokalizacji zostało 2. UPC stał się monopolistą, dysktującym swoje warunki, których nie akceptuję.

Chcę zmienić operatora linii telefonicznej i internetu na innego - ale z zachowaniem numeru stacjonarnego. Obecny świadczeniodawca usług tego odmawia.
Bardzo proszę o odpowiedż.

abonent GHNET
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Pytanie do UKE - Przeniesienie nr stacj. z GHNET - Gość: abonent GHNET/tel/ 08.02.12, 15:40

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.