Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Publicystyka   Telekceważeni   pytanie do UKE - Od...

pytanie do UKE - Odmowa podpisania umowy

Autor: Gość: MarcinKa IP: *.ige-xao.com.pl 15.02.12, 13:21
Witam

Zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy telekomunikacyjnej, proponując mi zmianę abonamentu. W przeświadczeniu, że jest to pracownik TPSA, wyraziłem zgodę na zmianę abonamentu i oczekuję teraz kuriera z umową. Ponieważ w TPSA nie mają żadnej informacji o tym zdarzeniu, zakładam, że zostałem "naciągnięty".

Pytanie : Jeżeli nie podpisze umowy dostarczonej przez kuriera, to czy moja zgoda wyrażona w rozmowie telefonicznej jest wiążąca ? Czy bez podpisanej umowy nadal muszę wysłać formalną odmowę do "naciągającej" firmy (przy czym w tej chwili nie wiem jakiej dokładnie firmie udzieliłem "zgody" telefonicznie, nie mam też numeru ew. umowy do której mógłbym się odwołać) ?

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.