Dodaj do ulubionych

Jak dobrze przyzadzic befsztyk

26.09.08, 20:20
Mam takie pytanie bo usmazylam befsztyk na oleju slonecznikowym i wyszla strasznie niedobra guma. Ma ktos jakis przepis jak go przyszadzic - a moze mozna zastapic gotowana wieprzowina???
Edytor zaawansowany
  • la_pink 26.09.08, 22:03
    staraj się nie smażyc mięsa jak już to piecz lub gotuj tu wrzucam
    przepis:
    Befsztyk (mięso wieprzowe: schab lub szynka, czy wołowina chuda -
    poobrzynać tłuste kawałki), grubość ok. 1,5 cm. Mięso nacieramy
    ziołami (według gustu, np. zioła prowansalskie, oregano, bazylia,
    może być świeży koperek lub pietruszka, a także czosnek, jak ktoś
    lubi), skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy mocno w folię aluminiową
    i do piekarnika na 30 min.
    ja piekłam i wychodziło całkiem,całkiem...czasem jak mi sie nie
    chciało to gotowałam,ale bez przypraw...zjadliwe,ale bez rewelacji.
    --
    b2.lilypie.com/9hbwp1.png
  • fanaberia1979 27.09.08, 09:59
    Bardzo dziękuję za przepis. Zastanawiam się jeszcze jaką temperaturę piekarnika mam nastawić???Aha i czy jeśli zastąpię wieprzowiną to czy można ugotować w rosole???
  • monteblack 27.09.08, 10:09
    Nie bardzo z ta wieprzowina...Jak cos to lepiej ugotuj piers z
    kurczaka.Ja gotowalam w delikatnie osolonej wodzie bo mi sie nie
    chcialao bawic codziennie z tym befsztykiem.
  • zuza_130 28.09.08, 16:54
    Ja polecam pierś z kurczaka i polędwicę.
    --
    forum.szczuplej.pl/ <==
    Porozmawiaj o tym, jak wyszczupleć. Wszystkie palące problemy i trapiące Cię
    kwestie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.