Dodaj do ulubionych

Gdzie najsmaczniejsza PIZZA w Legnicy??

25.03.06, 22:20
Gdzie najbardziej lubicie chodzić do pizzerii?
Edytor zaawansowany
  • femme-marie 25.03.06, 23:14
    Dwa znam lokale z bardzo dobrą pizzą:pizzeria "Roma" koło I LO pychotka, dobra
    klimatyzacja,,niezły wystrój, tych ostatnich nie posiada pizzeria przy
    Lotniczej, ale za to podają lepszą pizzę:-)
    --
    s7.bitefight.pl/c.php?uid=56419
    Badania wykazują że, 30 procent młodzieży ma optymistyczną wizję przyszłości,
    pozostali nie biorą narkotyków.
  • sano13 26.03.06, 11:01
    witam serdcznie

    moim zdaniem zdaniem najlepsza pizza jest w lokalu" Fantazja" na Wrocławskiej
    pizza podowana jest tam juz od wielu lat.

    pozdrawiam miłośników pizzy

  • martulaa1 26.03.06, 11:43
    Rzeczywiście, pizza w Antica Roma jest wyśmienita!! W Fantazji też jest pyszna. Polecam też Napoli na Wrocławskiej. Tam pizzę robi Włoch. I chociaż wystrój jest nie za specjalny, to taki fajny klimat jest jak ten Włoch nawija po włosku. A duża pizza jest po prostu ogromna. Jak koło od roweru:P 2 osoby na bank jej nie zjedzą:P
  • olus_stad 27.03.06, 00:09
    Wloch (Sycylijczyk) parla po wlosku, w tle wloska muzyka i w ogole bardzo wlosko. Pizza jest pyszna, choc nie tania, raczej droga. Wystroj coby nie mowic spartanski i pachnie peerelem. Najbardziej rozwalaja te kiepy powtykane w doniczki ze sztucznymi kwiatami. Malej nie zjadlem calej, wzialem do domu, duzej we dwie osoby tez sie zjesc nie da. La pizza è buona:)

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • martulaa1 27.03.06, 10:45
    Myślę ,że na taką ogromną pizze 16 zł to nie duzo:)
  • doris73 28.03.06, 14:35
    we Włoszech zdechła i cienka pizza kupiona w podrzędnej knajpce kosztuje 10-12
    euro:-)
  • olus_stad 28.03.06, 15:13
    Kawalek pizzy na wynos lub do zjedzenia na stojaco 1,5-2,5 euro. W pizzerii od 4-6 euro, w restauracji kolo 8 euro. Najnizsza stawka to 5e/h, wiec na obiad pracujesz godzine, w Polsce dwie godziny (5zl/h to srednio, a przeciez mozna zarabiac i 4zl albo 3zl w skrajnych przypadkach).

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • olus_stad 02.04.06, 21:55
    Chwale sie:) Zjedlismy jedna duza pizze we dwoje, dalismy rade, chociaz do konca dnia juz nic nie zjadlem, a na drugi dzien pozne sniadanie. Calkiem syci ta pizza:) Takze jest zjadalna.

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • milkusia11 06.04.06, 17:42
    tam jest bardzo nieczysto nie polecam
  • servus_lca 30.03.06, 14:18
    Troche to dziwne ,że nikt nie wspomniał o Auchanie, z róznymi osobami rozmawiam i kazdy sobie chwali pizze z oszołoma, niestety nie miałem okazji tam jesc, wiec się nie wypowiem.
  • konim691 04.04.06, 21:26
    Mnie najbardziej irytuje fakt, ze jesli zamawiam
    pizze z szynka to zamaist szynki znajduje na niej mielonkę:/
    Polecam pizze "Vesuvio" w Ricco na Piekarach:D,w "Rustice"
    boczna Chojnowksiej tez jest niezle, chociaz malo miejsca
    i na papierowych talerzykach:Dale tanio;)
  • milkusia11 01.06.06, 15:50
    Polecam pizzerie Napoli na ul.Wrocławskiej za cmentarzem Pizze robi prawdziwy
    Włoch obkreca ciasto na palcu Prawdziwy Profesjonalista:)Pizza jest pyszna i
    wielka bardzo wielka...do wyboru na cienkim i grubym ciescie. Wystroj lokalu
    nie zabardzo reszta super
  • jedynataka 03.06.06, 10:50
    Jak pizza to tylko od Włocha w Neapoli! Nieważne, że czeka się tam nawet godzinę
    na posiłek; nieważne, że często nie można się tam dodzwonić. Mają najlepeszą
    pizzę w Legnicy i się na niej znają. Nie przeszkadzam mi wystrój (choć tworzy
    pewien klimat :) nie przeszkadza mi nic, gdyż wynagradza mi to smak tych kół
    młyńskich, które super pasują na wszelkie spotkania towarzyskie. Czuję sie jak
    szajbnięta copywriterka, kiedy tak piszę, ale przerobiłam chyba wszystkie
    pizzernie w mieście i z żadnej nie byłam tak zadowolona. Ostatnio zamawiałam
    pizze w Rustice, bo w Neapoli nie chcieli odebrać i bardzo się zawiodłm. Kurczak
    na pizzy bardzo bardzo podejrzany, a sama pizza jakoś bez większych achów i
    ochów. Na dodatek zostałam oszukana przez pracowników, że nie zapłącę za
    dostarczenie pizzy do domu, a jednak zostało to dopisane do rachunku.
    pozdrawiam serdecznie
    --
    "Everything is made from dreams..."
    tego słucham
  • milkusia11 03.06.06, 20:43
    Kto ma numer do Pizzerni Neapoli u włocha??
  • laburek 03.06.06, 21:15
    najlepsz pizda jest z placków mrozonych "malma" z sosem pomidorowym, taki placek
    kosztuje 2 zł naklada sie tylko dodatki wklada do piekarnika i
    palce lizac jak u włocha
    ale nie powiem wam gdzie kupuje te placki bo mi wszystkie wykupicie :)
  • olus_stad 05.06.06, 09:53
    Nie chcialbym niczego sugerowac, ale pizza z pizzeri jest nieporownywalnie lepsza niz jakakolwiek mrozona. Czy to bedzie sam spod czy cala mrozonka.

    Regularnie (raz na tydzien, dwa) robie sobie i rodzince pizze domowa. I mimo faktu, ze nikt z rodziny nie narzeka, raczej chwali, to jednak brakuje mi duuuuzo do Sycylijczyka, ale jestem juz lata swietlne za mrozonkami;)

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • jedynataka 05.06.06, 11:38
    Olku! jak najbardziej się zgadzam z Tobą! potrafie zrobić niezłą pizze domowej
    roboty, czasami ratuję się mrożonkami, ale jeśli mowa o prawdziwej pizzy, to
    niestety tylko u Włocha :-) Niestety, bo drenuje moją studencką kieszeń
    nienmiłosiernie.

    --
    "Everything is made from dreams..."
    tego słucham
  • olus_stad 05.06.06, 17:16
    To chyba jest kwestia pieca. Nie wiem jak to inaczej tlumaczyc. Przeciez, ze nie ciasto, bo mozna uzyc tych samych skladnikow i tam samo zagniesc. Farsz? To samo pewnie co z ciastem. Moim zdaniem to piec:)

    Wloch tani nie jest:) Student raczej sie by u niego nie zywil na codzien, raczej od swieta. W sumie pizza z zalozenia to danie dla ubogich, wymyslone przez ubogich. Jednak jak sie policzy ile kosztuja wszystkie skladniki (nawet na biedna margherite), to trzeba w sumie kolo dyszki wydac, jesli chce sie zrobic domowa wersje. Na jedna osobe sie nie oplaca, na dwie i wzwyz to jak najbardziej.

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • dizy13 06.06.06, 11:57
    hmmmmm, a ja slyszalam kiedys jak Wloch z kims rozmawial na temat braku
    klimatyzacji w knajpie, cos w rodzaju... " jak nie bedzie goraco, to pizza nie
    wyjdzie taka jak powinna byc, musi byc goraco, zeby pizza byla wysmienita" -
    moze w tym tkwi cala tajemnica... hehe temperatura... pozdrawiam
  • olus_stad 25.09.06, 13:13
    Tak, to prawda. Z cala pewnoscia moge stwierdzic, ze kluczowa kwestia przy produkcji pizzy jest piec i jego temperatura. Przez wakacje pracowalem w restauracji serwujacej pizze, najpierw jako 'pan zmywak' a pozniej jako 'pan kelner';)

    W domu piekarnik mozna rozgrzec do 250stopni, tam do 350-370 stopni. Ciasto niczym sie nie roznilo, jesli chodzi o konsystencje i grubosc, od tego domowego. Czas pieczenie roznil sie troche, tam 5-7 minut, w domu 10-12 minut. W profesjonalnym piecu drozdze nie maja czasu wyrosnac, ciasto sie zapieka i jest cienkie. Ot, cala tajemnica:)

    Jest jeden sposob, osobiscie nie sprawdzalem, tylko zaslyszalem. Piekarnik na maksa, ile fabryka dala, ciasto zimne, z lodowki najlepiej, i bardzo cienko rozwalkowane. Podobno wychodzi 'prawie' jak z prawdziwej pizzerii:)

    Poza tym wiem, ze pizze mozna zrobic na tyle sposobow, ze sie nie nudzi w ogole.

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • jedynataka 25.09.06, 15:49
    noooo, to jest skoro to jest zdanie profesjonalisty, to w najbliższym czasie
    wykorzystam te uwagi przy produjcji domowej pizzy. :-)
    ps czy ktos wie co się stało z pizzernią Włocha? bo nikt tam nie chce odbierać
    telefonu :-/

    --
    feministycznie.blox.pl
    tego słucham
  • olus_stad 26.09.06, 01:15
    Czekam na opinie w tej sprawie. W najblizszym czasie sam sprobuje, zobaczymy, moze wyjdzie. Jakbys potrzebowala inspiracji co do tzw. wierzchu, to sluze pomoca, mam menu ze swojej pizzerii, nawet nie wiesz jak mozna kombinowac:)

    Co do Wlocha to nie wiem w tej sprawie nic a nic.

    --
    Pozdrawiam, Olek
  • fast_g 26.09.06, 11:40
    Włoch ponoć pojechał do Włoch bo ma ojca ciężko chorego. Kiedy wróci...... to
    nie wiem.

    --
    fast_g
  • maringo 10.06.07, 20:54
    Zamiast pieprzyć o pizzy , moze byś zajął stanowisko w sprawie Kariony ?
  • anula_847 08.06.06, 22:15
    Ja takze zachwycam sie pizza od Wlocha,ale moglby zrobic cos z tym sosem
    czosnkowym bo nie jest rewelacyjny,polecam takze pizze w Fanazji.Aaaaaaa i
    capricciose w American pizza.Jednak z sosikem czosnkowym najlepiej smakuje w
    Relax-sie blisko pwsz.pozdrawiam
  • vandoren 11.06.06, 17:33
    Antica Roma!!!! zdecydowanie!!!
  • gesiek1 25.06.06, 23:57
    Sinet na Bielańskiej.Duża,dużo sera i smaczna.
  • joannaks 14.07.06, 13:08
    A czy ktoś wie, co się stało z "Włochem" na Wrocławskiej?
  • doris73 26.09.06, 19:49
    jest za ścianą i dalej pizze podaje
  • neptunka 04.10.06, 10:03
    pizzeria włocha jest w ogóle czynna? próbuję się tam od kilku dni dodzwonić i
    nikt nie odpowiada...
  • anula_847 06.10.06, 19:45
    hmm niestety nie jest czynna,wisi kartka na drzwiach ze do odwolania z przyczyn
    rodzinnych.
  • oli133 17.10.06, 13:40
    Nie bawem ma byc czynna Włoch pojechał do Włoch na pogrzeb:(
  • anuulaa 06.06.07, 12:17
    ostatnio byłam w Da Grasso na Jaworzyńskiej i jestem zachwycona. Pyszna pizza i
    chyba najlepsze ciasto jakie do tej pory jadłam. Bardzo duży wybów!! mają też
    swoją stronę www.dagrasso.pl/

    Polecam:)
  • fast_g 13.06.07, 09:34
    A ja wczoraj zwiedziłem 3 pizzerie......
    I powiem tak, jakaś masakra normalnie.
    Na pierwszy ogień była Da Grasso. Nastawienie było dobre. Ale po wejściu do
    środka już mój zapał opadł. Nie dość że gorąco jak w piekle bo klimy brak to na
    dodatek radio napier.... grało tak głośno że szok. Po obejrzeniu menu odrobinę
    się wkurzyłem jak nie znalazłem nigdzie ani w ulotce ani na wiszącym menu na
    ścianie cen napoi. To co mam w ciemno zamawiać?? Doszliśmy do wniosku z żonką -
    jedziemy do Włocha, co prawda też nie ma klimy ale wrocławska jeszcze zamknięta
    to zjemy w spokoju na powietrzu. A u Włocha kolejny ZONK. Wyglądało to tak jakby
    właśnie otworzyli.... a była godzina około 17.30. Czas oczekiwania na pizzę -
    40minut bo piec dopiero się nagrzewa.
    No to wpadliśmy na pomysł aby wypróbować legnicką Telepizzę. Na szczęście lokal
    jest tak trochę w piwnicy więc było znośnie, ale oczywiście też bez klimy. Co do
    pizzy - smaczna, sporo dodatków, ciasto cienkie ale dobre. Zdenerwowało mnie to
    że nie było żadnego sosu... bo się skończyły jak Pani powiedziała. Ale nic tak
    nie denerwuje jak przyjście do kanjpy i proszenie się prawie o wszystko. Skoro
    biorę coca-colę (były tylko w puszce) to logiczne, że powinienm dostać szklankę.
    Pani chyba uważała inaczej. Trzeba było o nią extra poprosić. A łaska i mina
    Pani która obsługiwała... po prostu masakra. A jak wasze spostrzeżenia na temat
    Telepizzy??

    pozdrawiam
    fast_g
  • anuulaa 13.06.07, 13:37
    Rzeczywiście w Da Grasso nie ma tych cen napojów, pewnie dlatego, że są drogie.
    No ale szkoda, że jednak nie spróbowaliście tamtej pizzy, bo jest naprawdę
    smaczna:)

    O Telepizzy już się wypowiadałam w osobnym wątku jej poświęconym. Mi tam pizza
    nie smakowała i więcej tam nie pójdę.
  • fast_g 13.06.07, 16:03
    Da Grasso jest ogólnopolską siecią pizzerii więc myślę że raczej nie będzie się
    mocno różnić od tej którą kiedyś jadłem we Wrocławiu. Przyznaję była naprawdę
    dobra i ciasto było całkiem całkiem.

    --
    fast_g
  • oliwia_ma 14.06.07, 17:15
  • fast_g 14.07.07, 09:00
    Nowa pizzeria w Legnicy. Otwarta jest aż od maja a ja dopiero wczoraj w niej
    byłem. Nazywa się La Bomba i jest na ulicy Roosevelta.
    Już nigdy chyba nie pójdę na pizzę do innego lokalu w Legnicy. Pizza jest po
    prostu pyszna. Do tej pory moim faworytem jeśli chodzi o smak był Włoch na
    Wrocławskiej... ale od wczoraj po prostu tylko La Bomba.

    Zamówiliśmy "Oddech Teściowej" i stwierdzam że nazwa powinna być "Węgierska
    Teściowa". Wszystkie pizze jakie jadłem nie tylko u Włocha ale w Telepizzy czy
    też w knajpkach w Lubinie lub we Wrocku jak miały w opisie "uwaga ostre" to
    zamawiałem. I tylko ta była naprawdę ostra. Właściwie była MEGA OSTRA. Nigdy
    prze nigdy nie jadłem tak pikantnej pizzy (no może tylko mój kuzyn Węgier zrobił
    bardziej pikantną :) ). A ten ser zapiekany na końcach?? Mistrzostwo świata. No
    i wystrój lokalu bardzo fajny a obsługa też super. Aaaaaa no i sos
    czosnkowy...... po prostu midzio.
    No i ceny naprawdę spoko dużo niższe niż u Włocha

    pozdrawiam

    Fast_G
  • jedynataka 15.07.07, 18:15
    hmm brzmi interesująco, jakieś bliższe dane i czy dowożą pizzę do domu?
    --
    feministycznie.blox.pl
    tego słucham
  • fast_g 15.07.07, 20:44
    Westchnienie teściowej: ser, sos, pieczarki, boczek, cebula, peperoni,
    chili(duuuużo chili) - cena 23,50. W cenie sos czosnkowy lub pomidorowy. Dowóz
    3,5zł, opakowanie 1 czyli za raze 4,5. Telefonik: 076 722-05-05
    pozdrawiam

    Fast_G
  • michal87k 29.03.14, 21:54
    w chacie pirata koło palmiarni jest taka pizza jakiej nie ma w całej legnicy, naljepsza jaką jadłem , sosy czuć że robione ze świezych składników, bardzo smaczne ciasto i nie oszczedzaja na serze ani na innych skladnkach. polecam!
  • kuliminic 21.06.16, 00:54
    Dziwi mnie brak głosów dla Telepizzy. Może nie jestem jakimś wielkim koneserem ale moim zdaniem potrafią upiec naprawdę niezłą pizzę. Jak zgłodniejemy przy weekendowym posiedzeniu przy fifie (hehe ;)), to zamawiamy sobie z chłopakami meksykańską i zawsze nam smakowała. :)
  • jimmyboy 14.10.16, 19:49
    Odradzam Włocha Napoli na wrocłwaskiej pizza niedobra obsługa fatalna stare baby zero uśmiech jakby pracowały za kare. Wystrój PRL papierowe ręczniki na stołach jak papier w kiblu leży. Liczy nawet za opakowanie ciekawe jakbym powiedział że nie chce opakowania co by zrobił? dałby mi ją do ręki?? masakra tęskie za biesiadłowem i papamaxem to była pizza

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka