Dodaj do ulubionych

Dla smakoszy eksperymenty kulinarne warte ryzyka

12.08.08, 15:46
Red snapper na mleku kokosowym

Składniki

* 1 filet red snapper
* olej sezamowy
* olej z oliwek
* imbir
* 30 ml wywaru rybnego
* 20 ml oleju sezamowego
* 10 ml octu balsamicznego białego
* 1 g agazoon u (Agar Agar)
* 200 ml mleka kokosowego
* 1 łyżka żelatyny
* sok limonkowy
* olej chili
* 1 łyżeczka podgrzanych orzeszków solonych

Przygotowanie:
Filet podsmażamy na miesznace olejów, dodajemy imbir, wstawiamy do pieca w 120
stopniach na ok. 5 min. Wywar rybny doprowadzamy do tempertaury 60 st. C.,
potem odstawiamy go na 30 minut. Dodajemy ocet balsamiczny oraz olej sezamowy.
Nstępnie gotujemy wywar z agazoonem i mieszamy z mlekiem kokosowym. Dodajemy
sok limonowy, olej chili i żelatynę. Wkładamy do formy silikonowej i na 2
godziny odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy z filetem red snappera,
dodajemy orzechy.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka