Gazeta.pl   Forum   Z archiwum ekspertów   Zdrowie intymne kobiety   Czemu po porodzie brak pr...

Czemu po porodzie brak przyjemnosci z seksu?

Autor: Gość: aneta IP: *.elk.net.pl 18.12.09, 15:14
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Witam
mam 30lat, półtoraroczne dziecko, jestem zdrowa, szczupła, nie odczuwam depresji, nie biore leków. Wszystko byłoby ok, żeby nie to że już zapomnialam co to jest przyjemność z seksu, a co dopiero orgazm;( Przed porodem byłam bardziej namiętna, wręcz wydawało mi się, ze partner zbyt rzadko ma ochotę a raczej siły na seks. Powrót do współżycia mialam 2 mce po porodzie, brałam wóczas cerazette, cieszyłam się ze znowu możemy sie kochać i że wejście do pochwy jest ciasno zszyte, myślałam że jest wszystko jak dawniej ale okazało się że jednak nie udało mi się dojść do orgazmu, zauważyłam że stymulacja łechtaczki zupełnie nie działa, co sie mogło stać? i co moge na to poradzić?? od kilku miesięcy nie biore żadnych pigułek, stosujemy prezerwatywy, w czasie stosunku nieraz jest mi nawet przyjemnie ale nie mogę dojść, czy tak już będzie zawsze...?
Dodam, że miałam poród siłami natury [z nacięciem i szyciem..], a także miałam w dobie po porodzie dwa razy cewnikowanie -tak podejrzewam że to musiało coś mi uszkodzić?
Wiem, że są dwa rodzaje orgazmu i w moim przypadku zawsze łatwiej było o łechtaczkowy ale także pochwowy miewałam, a teraz jest mi trudno o którykolwiek, już mi nawet glupio przed partnerem że jestem taka chlodna, że ja znowu nic... Próbuję czasem napinać mięśnie tzw.Kegla, nie wiem co jeszcze mogłabym robić? niby wszystko ze mną jest ok, ale jednak coś się zmieniło. Proszę o wypowiedź co mogło zostać uszkodzone i czy ja moge na to coś poradzić?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Czemu po porodzie brak przyjemnosci z seksu? - Gość: aneta 18.12.09, 15:14

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.