Gazeta.pl   Forum   Z archiwum ekspertów   Zdrowie intymne kobiety   czy mogę być w ciąży?? cz...

czy mogę być w ciąży?? czy to ciążą urojona???

Autor: Gość: kama IP: *.p7.InterArena.pl 05.06.11, 16:15
witam serdecznie

mam pewien kłopot
a mianowicie chodzi o ciążę ,mam 23lata i mam już 7 -miesięcznego synka.
od porodu nie miałam okresu a synka urodziłam początek listopada.
wcześniej leczyłam się hormonalnie ponieważ nie miałam okresu nawet parę miesięcy ,brałam na wywołanie okresu luteinę.W połowie stycznia współżyłam z moim chłopakiem (pierwszy raz po porodzie) był to stosunek przerywany .
pod koniec lutego a początek marca zrobiłam test ciążowy chciałam się upewnić czy nie zaszłam w ciążę choć żadnych objawów nie miałam.test wyszedł negatywny,drugi test robiłam w połowie kwietnia wyszedł również negatywny zrobiłam test ze względu na to ze obawiałam sie że mogę być w ciąży po tygodniu jak zrobiłam test odczułam w brzuchu jak by ruchy dziecka choć nie były takie same jak byłam w ciąży z synkiem.
Zaniepokoiłam się ponieważ robiłam 2 testy które wyszły negatywnie a w dodatku czułam jak by dziecko sie ruszało w brzuchu.bałam sie pójść do ginekologa ze względu na to że potwierdzi ciąże a ja nie byłam gotowa na kolejne dziecko,
w końcu poszłam 27maja do lekarza lekarz zbadał mnie i powiedział że nie jestem w ciąży.mam tylko w czerwcu jak okresu nadal nie będę mieć mam przyjśc po tabletki na wywołanie ,lekarzowi powiedziałam że przypuszczam że jestem w ciąży tylko o tych ruchach w brzuchu nie wspomniałam z tych nerwów zapomniałam.
z tego co wiem to przy 2 ciąży ruchy dziecka wyczuwa się wcześniej tak mniej więcej w 16 tygodniu-18tygodniu ,
gdybym była w ciąży to wychodziło by 4-5miesiąc ale lekarz na pewno by zauważył i potwierdził ciążę w 4-5miesiącu.
wiec już sama nie wiem, czy jestem czy nie ,a może wmówiłam sobie ciąże?tylko czasami czuje coś w brzuchu co to może być jak lekarz wykluczył ciąże?proszę o jakąkolwiek odpowiedz. kama
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.