Witam, miesiąc temu urodziłam dziecko, w ciążę zaszłam po stymulacji owulacji gdyż miałam problemy związane z zespołem policystycznych jajników. Poród odbył się przez cesarskie cięcie, po którym ponoć należy odczekać rok przed ewentualną kolejną ciążą. Karmię piersią, mój lekarz ginekolog przepisał mi tabletki cezarette, ja mam jednak wątpliwości czy antykoncepcja nie wpłynie negatywnie na szanse kolejnej ciąży, czytałam w ulotce, że działania niepożądane to m.in. torbiele na jajnikach. Jak może wpływać ta metoda antykoncepcyjna na zespół policystycznych jajników? Mam jeszcze kolejne pytanie, co by było gdybym zaszła w kolejną ciążę wcześniej niż po upływie roku po cesarce, czy byłony to zagrożeniem dla płodu?
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.