Piszę tu dlatego, bo mnóstwo na ten temat wiecie:)
Moja corka w tym roku idzie do gimnazjum, żadnych konkursów na koncie nie ma. W szkole nie słyszałam nigdy o konkursach, moze są, ale do mnie wiedza o nich nie dotarła.
W czwartej klasie jest teraz mój syn, zdradza wyraźne zainteresowania informatyką (zapisaliśmy na zajęcia do PM) i matematyką. Lekcje w szkole to mało, chciałby więcej ( i my też). Jest problem z kółkiem matem, bo w czasie lekcji wf syna, ale może w piątej klasie będzie inaczej. Czy na takim kółku właśnie odbywa się przygotowanie do konkursów? Czy to nauczyciel przedmiotu wysyła uczniów na konkursy, czy rodzice? Jeśli kółko będzie nieosiągalne, to nauka i wysłanie dziecka na konkurs matematyczny pozostaje w gestii rodziców? Myślę też o zajęciach matem w Pałacu Młodzieży, nie wiem jeszcze czy to dobry pomysł.
Jakie konkursy pozwalają dziecku dostać się do wybranego gimnazjum dzięki dodatkowym punktom, a kiedy poza rekrutacją?
Zielona jestem zupełnie, będę więc bardzo wdzięczna za wszystkie informacje na ten temat:)
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.