Gazeta.pl   Forum   Praca   Fora eksperckie   Praca w Holandii. Na krótko? Na długo?   bezna...

beznadzieja

Autor: Gość: mloda IP: *.adsl2.static.versatel.nl 13.06.11, 16:26
jak to jest? Wyjezdzam z polski bo czuje sie ponizana pracujac za 1200zl jako pracownik biurowy z srednim pokrwenym wyksztalceniem. Przyjezdzam do Holandii i tutaj przez pierwsze lata dobrze zarabiam. Juz jestem jakis czas zadowolona, stawiam pierwsze kroki w doroslosc, pierwsza praca, pierwszy wlasny kat. Ładne duze mieszkanie i stylowo urzadzone. Jednak znow czuje sie ponizana bo nie pracuje zgodnie z moim wyksztalceniem. Nie za biurkiem, wykonuje ciezka fizyczna prace. W tej samej firmie inni z gorszym wyksztalceniem i kompetencjami maja duzo lepsze stanowiska niz ja. Szansa ktora do zadnego awansu nie prowadzi. Po poluniami wracam do swojego domu i czuje sie jak smiec. Mam ochote wszystko rzucic. Jednak jak wroce do polski to tam znow bede pracowac za te 1200zl i nic nie odloze na swoje mieszkanie.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie
  • beznadzieja - Gość: mloda 13.06.11, 16:26

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.