Gluten-w czym?

Gluten-w czym?

Jestem dość zielona, jeśli chodzi o rozszerzanie diety, więc czytam
sobie z doskoku to forum. Mam pytanie o gluten, co go zawiera, a co
nie? Bo tu posty sa już na wyższym poziomie jazdy, a mnie chodzi o
podstawy. Wnioskuję, że kleiki/kaszki jaglana, ryżowa i kukurydziana
glutenu nie mają i mogę je podawać zgodnie ze schematem rozszerzania
diety jako produkty bezglutenowe. Ale co jeszcze nie ma glutenu? No
i co ma i najlepiej nadaje się na pierwszy rzut glutenu?

Przepraszam, jesli pytam o oczywistości, ale dla mnie to nowości, a
tak jak pisalam, wiele wątkow idzie już dalej niż moja wiedza..;-)
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj



Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.