Dodaj do ulubionych

Upiekłam chleb...

05.02.10, 10:44
Upiekłam chleb. Smakuje jak trociny. Ale cóż,nie ma lekko, trza byc
twardym a nie miętkim.
Wyczytałam, że otręby do tego chleba musza byc zmielone. Czy te
które sie kupuje w sklepie to już są zmielone, czy jeszcze trzeba je
zmielić? Te które kupiłam nie były opisane jako zmielone, ale nie sa
takie drobniutkie. W większości przepisów na chleb jest proszek do
pieczenia. Myślicie, że mozna go zastąpić drożdżami?
Pozdrawiam
  • ancia2007 05.02.10, 12:05
    Musisz potestowac z różnymi przepisami az znajdziesz TEN własciwy
    dla siebie ;) Co do otrąb to nalezy je zmielic wczesniej ;)
    --
    "Opinia jak dupa, każdy ma swoją"-zasłyszane ;)

    Maryśka-Nasza Grudniowa Zwierzyna
  • beata-1978 05.02.10, 16:10
    A ja piekę z otrąb niemielonych. Chlebek z przepisu Klary. I jest
    pyszny. Podsypałam go obficie suszonymi pomidorami z płatkami
    czosnkowymi oraz bazylią. Do tego stopnia jest dobry, że ostatnio
    miałam kromkę wziętą do pracy i zjadły mi go koleżanki, domagając
    się przy tym, żebym przynosiła im więcej.
    --
    ślub inny niż wszystkie
    ukochana Skandynawia

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka