Dodaj do ulubionych

ryba po japońsku?

03.12.10, 07:49
myślicie ze w dniach PW można wciągnąć rybkę po japońsku?
--
[url=http://straznik.dieta.pl/][img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=34404cf8918a17bbf.png[/img][/url]
  • nancy_callahan 03.12.10, 09:17
    ja nie wiem co Ty masz na myśli pod pojęciem ryby po japońsku, ale jeżeli to co ja to chyba te Twopje posty (wvczorajszy o danio i ten) stanowią jawną prowokację.
    Ja jako rybę po japońsku znam danie garmażeryjne składające się ze śledzia nadzianego sałatką jarzynową z majonezem, jajkiem i w galarecie.
    Chyba oczywiste jest, że majonez nie jest na liście produktów dozwolonych?
    --
    ******************
    Twój biust nawet o tym nie śnił...
  • kasandra1012 03.12.10, 10:37
    a ja myslę, że chodzilo o inna rybkę po japońsku, którą tez bardzo lubiłam. Poniżej przepis, myślę, że jakby go troszke zmodyfikować może by się nadała :

    Ryba po japońsku


    Składniki


    • 1 kg filetów

    • 1,5 szklanki mąki

    • 2 jajka

    • 0,5 litra wody

    • 2 szklanki wody

    • 4 łyżki ketchupu

    • 1/3 szklanki octu

    • 1 puszeczka koncentratu pomidorowego

    • 2 łyżki cukru

    • sól, pieprz, Vegeta

    • 4 duże cebule

    • słoik papryki konserwowej

    • słoik ogórków korniszonów



    Etapy przygotowania


    1. Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i odstawić na kilkanście minut.

    2. Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć.

    3. Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować.

    4. Cebule, papryke i ogórki pokroić w cienkie paseczki.

    5. Do naczynia kłaść warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa... , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić żeby się "przegryzło"


    --
    [url=http://straznik.dieta.pl/][img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=43134cd5a76ba2112.png[/img][/url]
    Start- 25.10.2010- 77 kg
    I faza do 31.10.2010- 73,50 kg
    II faza od 01.11.2010 ...
  • atram77 03.12.10, 11:55
    dzięki Kasandra właśnie o taką rybkę mi chodziło:)) oj... nie ukrywam ze troche dosyc mam tego jedzenia dukanowskiego:(( a to dopiero miesiąc minął. Nosi mnie na jakies niezdrowe i niedukanowe jedzenie:)) jakis baton czy rogalik star food nadziewany na maksa sztuczna czekoladą:)) hm... mniam.... pocieszam się ze jestem przed okresem i to minie:))
    ale samą rybkę robioną po japońsku....?
    --
    [url=http://straznik.dieta.pl/][img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=34404cf8918a17bbf.png[/img][/url]
  • aleksandra_b 03.12.10, 12:04
    Musiałabyś wywalić (albo zastąpić) mąkę, cukier i keczup. Ale to w końcu Twoja decyzja, czy chcesz dukanować, czy nie. ;)
  • marinka3 03.12.10, 12:56

    -- Mam pytanie od kiedy się odchudzasz bo z tą samą wagą zaczynałam i tyle samo teraz ważę.
    tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10726;87;1;0/c/-2/t/-8/k/7887/weight.png
  • atram77 03.12.10, 15:15
    od 6 listopada a Ty?
    --
    [url=http://straznik.dieta.pl/][img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=34404cf8918a17bbf.png[/img][/url]
  • marinka3 03.12.10, 17:23
    Ja jestem od 22 listopada i powiem ci że jestem w szoku że tak szybko mi poleciało ,niestety teraz mam zastój.POZDRAWIAM.
    --
    tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10726;87;1;0/c/-2/t/-8/k/7887/weight.png

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.