Dodaj do ulubionych

co byście zrobiły?

18.03.11, 12:35
hej dziewczyny, doigrałam się od dzieci anginy, tylko takiej końskiej, wczoraj przeleżałam z gorączka cały dzień, był lekarz w domu i zapisał końską dawkę antybiotyku, nawet dwóch, w sumie 500-setke i 1000. mam taki zaropiałe migdały,że w życiu u nikogo takich nie widziałam, aż się rzygać chce jak się na to patrzy:(((buuuu
no i nie wiem co z dietą? oczywiście lekarzowi nic nie mówiłam, ale nie wiem, może przejść na czas choroby na faze 3?wprowadzić trochę owoców, jakiś graham? nie mam ochoty na mleko, jaja i twaróg, w ogóle na nic nie mam ochoty, wczoraj np nic nie jadłam,co proponujecie?
Obserwuj wątek
    • donnaanna Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 12:56
      chudy rosolek z czosnkiem :-) pozywne, nie za tluste, nie za weglowodanowe. moja pra-babcia, bacia, mama itp itd zawsze karmily nas rosolkiem podczas choroby.
      --
      The only way to get rid of temptation is to yield to it... I can resist everything but temptation.
    • aksa00 Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 12:57
      na pewno na czas choroby przerwałabym ostrą dietę. przecież nie trzeba wprowadzać słodyczy. po prostu jeść normalnie- zdrowiej. w koncu parę dni przerwy aż takiej dużej krzywdy nie zrobi.
    • sweet_pink Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 13:02
      Czemu nie powiedziałaś lekarzowi, przecież by doradził które produkty dukanowe najlepiej wybierać.

      Ja nie widzę żadnego powodu byś przechodziła na 3 fazę, ani chleb ani owoce ani soki nie pomogą Ci w zdrowieniu. Bardziej chyba bym polecała dni PW, gęsta zupę jarzynową, rybę gotowaną na parze, jaka na miękko i oczywiście jogurt w odpowiednim odstępie czasu od antybiotyku.
      I niestety musisz się pilnować z jedzeniem, najwyżej często małe porcje, dukan i głodowanie nie idą w parze.

      --
      "Życie jest przyszłością, nie przeszłością" - siódme prawo magii
      • romantic30 Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 13:23
        dzięki dziewczyny
        nie powiedziałam lekarzowi o diecie, bo akurat on jest przeciwyny dukanowi:) kiedys z nim rozmawiałam na ten temat, troche pomiksuje przez te dni, bo na prawde jestem połamana jak cholera, dzis juz bez goraczki,ale czuje sie okropnie, zjadłam rano owsianke z otrab owsianych i zytnich, przed chwilka zjadłam pol grahamki z pomidorem, a teraz robie sobie kurczaka z rukola, pozdrawiam
    • nesska85 Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 13:29
      myślę, że możesz przejść na III fazę na czas choroby. Sam D. pisał w książce, że w sytuacjach wyjątkowych lepiej przejść na III fazę a później wrócić na II fazę niż przerywać dietę,
      --
      [url=http://straznik.dieta.pl/][img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=52094cb3fcb23c6b3.png[/img][/url]
      [url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/c1167671d7.png[/img][/url]
      DUKAN od 15-06-2010 I faza 10 dni -4,7 kg II faza 26-06-2010 - 27-02-2011 -39,6 kg III faza od 28-02-2011
    • pietnacha40 Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 17:59
      jakiś jogurt chyba jest potrzebny przy antybiotykach ? Tak mi się wydaje,ale może się mylę. Na pewno bym jadła owoce - kiwi,pomarańcze. Jesteś chora ,potzrebujesz sporo witamin - naturalnych :)
      --
      [img]http://tiny.pl/hx4sx[/img]
      • madzioreck Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 21:25
        Pietnacho, cytrusy przy antybiotyku to raczej niekoniecznie chyba...? Może niech się ktoś jeszcze wypowie, bo może to tylko taki sam mit jak cholesterol od jajek, ale tak coś kiedyś słyszałam. Tylko szczerze mówiąc, to nie wiem, w czym tu akurat owoce miałyby pomóc przy chorobie...
        • kaludyna Re: co byście zrobiły? 19.03.11, 04:11
          cytrusy pewnie ze niekonieczne, ludzie jak mysla wit. c to widza cytryny i pomarancze, a przeciez wit c tak naprawde najwiecej maja zielona pietruszka i zielona papryka :)

          ale niezaprzeczalnym faktem jest, ze organizm w chorobie potrzebuje do regeneracji wiecej witamin, mikro/makro elementow itd. niz normalnie, a juz na pewno nie mozna go stresowac dieta. Ja bym przeszla na 3 faze na pare dni, czy jakis tydzien.
    • piergiorgio Re: co byście zrobiły? 18.03.11, 21:33
      ja na twoim miejscu wróciłabym do lekarza po przepisanie witamin. Ropna angina, którą kiedyś miałam objawiła się na samym końcu tym, że po antybiotykach zęby ruszały mi się w szypułach !!!!!! Dopiero następna wizyta u lekarza zaowocowała przepisaniem odpowiednich witamin. Nie będe teraz narzekać na kompetencje lekarzy, ale akurat angina ma bardzo nieprzyjemne reperkusje na długie lata.
      --
      [url=http://straznik.dieta.pl/][img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=30864ca3686130087.png[/img][/url]
      • ejot48 Re: co byście zrobiły? 19.03.11, 01:28
        Polecałabym czosnek, cebulę i kiszoną kapustę - wszystko dozwolone (czosnek zawsze!). Czosnek - osłonowo przy antybiotyku, sam też ma podobne działanie jak antybiotyk, + mnóstwo innych zalet. Cebula - same witaminy, chroni zęby itp. Kiszona kapusta - bomba witaminowa. Może zapachy mało salonowe, ale przy anginie i tak siedzisz w domu...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka