Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Odchudzanie   Ruch czy dieta - co szybciej pomoże schudnąć?

Komentarze do artykułu

Ruch czy dieta - co szybciej pomoże schudnąć?

Naukowcy z Institut Canadien d'Information sur la Sante (ICIS) przekonują, że zaledwie kwadrans porządnego wysiłku fizycznego dziennie daje w walce z nadwagą znacznie lepsze rezultaty niż prawidłowa dieta. Czy to oznacza, że aż tak mało się ruszamy? Okazuje się także, że bardzo niskokaloryczna i restrykcyjna dieta jest w stanie cofnąć pierwsze oznaki cukrzycy - a nie potrafi tego dokonać żaden dotychczas dostępny lek. Co jest ważniejsze: dieta czy ruch?

Ruch czy dieta - co szybciej pomoże schudnąć?

Autor: Gość: Samuel IP: *.171.8.50.static.crowley.pl 30.06.11, 13:30
Powiem tak: Ostatnie trzy tygodnie spędziłem jadąc rowerem przez pół Europy, od ujścia Loary do Wiednia. Ponad 2300km. Żywiłem się bagietkami z camembertem, piwem, lodami, zapiekankami i całą masą regionalnych przysmaków. Schudłem 2,5kg, a moja waga pokazała znaczne zmniejszenie się warstwy tłuszczu :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.