Mam pytanie odnośnie bezpiecznej ilości kologramów, jakie można zrzucić w ciągu tygodnia. Teoretycznie jest to do 1 kg. (nawet przeczytałem o tym w jednym z postów na tym forum), jednak czy to dotyczy wszystkich bez wyjątku czy też może są różnice indywidualne? Znałem kiedyś pewnego grubasa, którzy z wagi 130 kg schódł do 85 w trzy miesiące. Nie było po nim widać żadnych zwisających flaczków ze skóry, nie zachorował, nie osłabł i pracował fizycznie po 8 godzin dziennie, w dodatku żyje do tej pory już kilka lat i ma się dobrze. 45 kg w trzy miesiące daje jakieś 3,5 kg na tydzień, czyli bardzo dużo. Czy taka utrata wagi u mężczyzny pracującego fizycznie w przypadku otyłości brzusznej może mieć jakieś poważne skutki uboczne oprócz zwisającej skóry, a jeżeli tak, to jakie? Pytam, bo mam do zrzucenia w tej chwili już prawie 60 kg. Nie zamierzam odchudzać się w ciągu trzech miesięcy, ale chciałbym wiedzieć na wszelki wypadek, czy coś mi grozi, jeżeli będę chódł szybciej niż ten 1 kg dziennie.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.