Chcąc sprawdzić ilość zalecanych dziennie kalorii dla mnie muszę stwierdzić jaki rodzaj pracy wykonuję. Tylko, że trudno mi to określić. O ile mała aktywność = typowa praca biurowa, to czym będzie się różniła umiarkowana od dużej? Pracuję w markecie, gdzie jestem na nogach przez 8 godzin, z 15 min. przerwą. Dźwigam rzeczy o wadze w granicach - 3 - 25kg. Poruszając się po mieście zwykle chodzę pieszo (do 5km/dziennie). Dodatkowo 1-3 razy w tygodniu ćwiczę po 40-60 minut (zwykle to nie są dni, w których pracuję). Niektóre koleżanki uważają, że moja praca jest ciężka a nawet bardzo ciężka, a ja zdąrzyłam się już przyzwyczaić i nie odczuwam tego zbytnio dlatego może jestem mało obiektywna. Czytałam, że aby schudnąć trzeba od ilości zalecanych dziennie kalorii odjąć 1000. Prawda to? Tylko, że wg tabeli gdyby moja aktywność była umiarkowana (a wydaje mi się, że jest) to musiałabym jeść 1000kcal dziennie. Jak to wytrzymac?? Chcę schudnąć 4kg. Ważę 55/160cm wzrostu. Mam 22 lata.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.