Jestem studentem budownictwa , mam takie pytanie a mianowicie. Zastanawiam się czy Polskie Uprawniania budowlane bez ograniczeń są akceptowane w Niemczech , ponieważ mam tam rodzinę i chciał bym tam pracować jako inżynier budownictwa. Posiadam bardzo dobrą znajomość języka niemieckiego jak i angielskiego. Zastanawiam mnie sprawa czy lepiej robić uprawnienia w Polsce i wyjechać , czy od razu wyjechać i robić w Niemczech uprawnienia. Czy po prostu jak zrobię je w Polsce to nie będę musiał robić jakiś specjalnych w Niemczech i czy robienie tam uprawnień jest lepsze niż u nas ? Co jest bardziej korzystne ? Chodzi mi najbardziej o uprawnienia wykonawcze do nadzorowania budów ect. Jestem na specjalności Konstrukcje budowlane i w tym chciał bym się rozwijać.
Proszę o wyrozumiałość w odpowiedziach i celne rady.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.