Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Aktywne rodzicielstwo   Czy Polki karmią piersią...

Komentarze do artykułu

Czy Polki karmią piersią? Nie, bo nie mają wsparcia!

Jeśli cokolwiek zasługuje na miano cudownego leku to jest to pokarm matki. Ale przegrywa ono z butelką napełnioną mieszanką. Bo butelka daje wygodę, a karmienie piersią wydaje się pełne wyrzeczeń. Swoja cegiełkę dorzucają też szpitale i przychodnie. - Ani położne, ani pielęgniarki nie pomagały mi, a ja nie wiedziałam, czy dobrze karmię, czy dziecko dobrze je. Martwiłam się. Poddałam się po miesiącu, gdy lekarka mi powiedziała, że jak nie umiem karmić piersią, to mam kupić sztuczne mleko - opowiada Kasia z Warszawy, mama 2-letniego Jasia.

Czy Polki karmią piersią? Nie, bo nie mają wspa...

Autor: whitney85 17.01.11, 14:40
Świetne pranie mózgu - "zdrowie kontra wygoda". Albo jestem wyrodną matką albo żyję w ciemnogrodzie. Moje dziecko zdrowo rośnie na mm, ja mam czas dla siebie i mogę spełnić się w roli matki bez ograniczeń i frustracji. Gdybym poddała się presji społecznej i karmiła piersią kilkanaście godzin na dobę nawet w m-cach publicznych, to psychicznie bym wysiadła. Ale skoro mam już dziecko, to ja i moje potrzeby już się nie liczą, tak? Poświęcać się trzeba i o sobie zapomnieć. Nice.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-135
(101-135)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.