Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Aktywne rodzicielstwo   Poród w domu: czy warto?...

Komentarze do artykułu

Poród w domu: czy warto?

Kobiety, które postanowiły rodzić w domu, zazwyczaj bardzo sobie tę decyzję chwalą. Mimo to wciąż jest ich bardzo mało, bo większość kobiet nadal czuje się bezpieczniej rodząc w szpitalu. Te, które mają dopiero podjąć decyzję: rodzić w domu czy nie, powinny przede wszystkim spokojnie i samodzielnie rozważyć wszystkie za i przeciw.

Poród w domu: czy warto?

Autor: Gość: ewelina IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 19:53
Mam dwoje dzieci. Pierwsze rodziłam w szpitalu - bezosobowo, niekomfortowo, długo i boleśnie. Drugie zdecydowałam się urodzić w domu - bezstresowo, szybko, spokojnie i dokładnie tak, jak chciałam. Położna zmierzyła i zważyła dziecko, dzień później zbadał je pediatra, a upoważniona pielęgniarka pobrała w domu krew do badania. Badanie słuchu zrobiliśmy 6 tygodni póżniej nie w szpitalu, tylko w przychodni laryngologicznej. Pierwsze szczepienia odbyły się 5 tygodni po porodzie w przychodni rejonowej. Nie spieszyliśmy się, bo był środek mroźnej zimy i epidemia grypy w mieście, ale byliśmy w stałym kontakcie z przychodniami i nikt nie miał do nas o to pretensji, a wręcz chwalono naszą zapobiegliwość. Teraz jestem w ciąży z trzecim dzieckiem i też będę rodzić w domu. Nie boję się też tego, co będzie po porodzie, bo wystarczy do sprawy podejść z dużą dawką zdrowego rozsądku. Trzymajcie się Mamy!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.