Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Aktywne rodzicielstwo   Z piersią dookoła świata

Komentarze do artykułu

Z piersią dookoła świata

Karmienie wyłącznie mlekiem mamy przez pierwszych sześć miesięcy życia - tego wszystkim niemowlakom życzy Światowa Organizacja Zdrowia. W praktyce bywa różnie. Są kraje, gdzie na matki karmiące w miejscu publicznym patrzy się krzywo, a przystawiany do piersi jest ledwie co czwarty niemowlak. Gdzie indziej z kolei, matki poją swoim mlekiem dzieci... sześcioletnie!

Z piersią dookoła świata

Autor: emaciejka1 14.05.11, 20:48
Mój Syn był karmiony piersią 22 miesiące,przy czym pierwsze 6 tylko piersią. Było to dla mnie dużą wygodą - zero pamiętania o kupnie mleka,czyszczenia,wyparzania butelek- po prostu siadałam w ustronnym miejscu, wyciagnęłam cyca i już. Otoczenie różnie reagowało,tesciowa usilowała ukradkiem cos podrzucic Młodemu,ponoć samo mleko to monotomia :) i powinien pic i jesć cos innego,ale ja trwałam przy swoim, a mąż razem ze mną. I wiecie co? Jestem z siebie cholernie dumna! Mały jest zdrowym,dobrze rozwijającym się 2,5 latkiem, a ja wróciłam do swojej figury nie stosując zadnej diety,wrecz przeciwnie:) Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę wytrwałosci
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.