www.ostatnilotraport.pl
nie mam jeszcze kopii, przyjdzie za pare dni, ale jeden z autorow mi te stroniczke pokazal i dowiedzialem sie juz wielu ciekawych rzeczy. o polozonej, niespalonej trawie, na przyklad. o slabym dachu budki, ktory polecial.. rozmawiali z wlascicielem.
nareszcie, nareszcie! ilez to razy blagalem o cos takiego: zeby spiskole ruszyli wielka tlusta dupa w ogolnym kierunku smolenska, a nie siedzieli i patrzyli w zdjecia amielina narzekajac ze to agent (disclaimer: nie mam nic do amielina! stwierdzam tylko ogolnie znany fakt podejscia do jego zdjec i wyjasnien w pewnych kregach).
a tu zaskoczenie: ruszyli tam swietni dziennikarze i fachowcy, ale nie spiskole. po prostu, smolensk to dla nas prawie taka sama mania jak dla spiskoli.
autorzy ksiazki bylli tam i mierzyli wszystko o czym pisza, na przyl;ad srednice brzozy 44m (w miekscu zderzenia), wysokosc nad terenem 6.5m nie zaden 5.1 m,
i tak dalej. maja wiecej danych, jesli dobrze zrozumialem maila to jeszcze maja inne dane ktorych nie opublikowali.
nie jestem kompletnie zaskoczony. wystarczy sobie uswiadomic ze jeden z autorow to fizyk (dokladniej, dobry astrofizyk, do czasu, teraz wydawca)!