Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Tragedia w Smoleńsku   Katastrofa w Smoleńsku

Antoni! Binienda i Nowaczyk pracowali za darmo???

Autor: zzarda32 08.02.12, 08:31
Jesli nie to żadajmy ujawnienia kontraktu - w końcu to mogą być środki publiczne?
wyborcza.pl/1,75248,11099343,Cieli_juz_krzaki__Uderzyli_w_brzoze.html?as=2&startsz=x
a tu cyt:
"......Nie jest tajemnicą, że w USA i Kanadzie szukano nieoficjalnie po katastrofie smoleńskiej polskich naukowców, którzy chcieliby analizować jej przebieg numerycznie, modelować uderzenie kadłuba o teren, analizować przeciążenia, którym byli poddani pasażerowie. Moja odpowiedź wówczas i dziś jest taka sama - symulacja ostatecznej destrukcji samolotu przy upadku na las jest bardzo trudna przez to, że nie ma do tego dostatecznej ilości danych.

Odmówiłem, wiem, że również większość specjalistów z podobnych przyczyn odmówiła. Obecnie politycy mogą pomóc, jeśli zechcą wspierać akcje zbierania tych danych, które jeszcze teraz można uzupełnić, organizację w Polsce konferencji i współpracy naukowej poza sferą polityki. Katastrofa smoleńska jest tak ważnym dla państwa polskiego wydarzeniem, że zasługuje na szczegółową, ściśle naukową, analizę. Zasługuje na odpolitycznienie...."

Antoni prawdy????????????????????????
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.