Dodaj do ulubionych

KEBAB Biała Podlaska

09.02.09, 10:29
Temat gastrofaza.
Jaki lubiecie?
Gdzie jest najsamczniejszy, a gdzie podane jest najwięcej mięsa?
Określmy wspólnie gdzie warto wydać trochę grosza.
Jaki powinien mieć skład lub jaki lubisz najbardziej i gdzie dosć
można najlepszy.

KEBAB/FALAFEL/GYROS - SKŁAD
Podany w Pita/Chleb/na talerzu/grilowany chleb lub pita
Sos: Sambal/czosnkowy(grecki)/majonezowy/gyros/inny
Mięso : Baranina/wołowina/kurczak
Surówka(podstawa):marchew kapucha czy pekińska/inna?
Godziny otwarcia: Kiedy najwcześniej otwarte a które punkty
najpóźniej?
CZAS: Czas oczekiwania na posiłek,kolejka,miejsce(dostępność) itp.
Dodatkowe uwagi:


Zachęcam do komentowania oceniania wybierania i proponowania ak i
rownież dyskucji o KEBABACH w Białej Podlaskiej.


Moje osobiste doznania z 2-óch punktów.
Oryginalny gyros jest przy samym rynku(nie pamiętam jak się nazywa)
Jedzenia mało ale za to dobrze podane i smaczne. Żal na brak sosu
ostrego(no ale to oryginalnie podany gyros więc jest tylko biały i
za to szacun dla kompozytora menu! podają tam też makarony.
Pita najlepsza jaką dotąd jadłem surówka u mnie 9/10.
Długo się nie czeka i fajny lokal.
Godzin otwarcia nie znam.
Jednak WIELKI MINUS że nie podają większej Pity i po zamówieniu
dodatkowego mięsa(kurczak, posiłek wzrósł o 3 plasterki mięsa...no
comment.
Drugi punkt to w uliczce odchodzącej od rynku przez okno na ulice
podawany.Pita twarda i krucha.Mięsa mało no i keczupem polane...no
ale za 6zł więc czego można było się spodziewać.
Natomiast obsługą byłem pozytywnie zaskoczony miło i kulturalnie.
Pyszna surówka z czerwona kapustą to na plus ale cebuli to od serca
nawrzucane co psuło dodatkowo efekt.
W obydwu punktach brak BARANINY :( a szkoda bo uwielbiam KEBAB
mieszany baranina + kurczak...mam nadzieję że się gdzieś pojawi.
A moze wieciecie że już jest gdzieś z baraniną? Zachęcam do
stworzenia dobrej bazy Kebabów w Białej.
Edytor zaawansowany
  • 10.02.09, 14:55
    Powinno być jeszcze kryterium "ESTETYKA" :D
    Sposób podawania kebaba zwijanie itp.
    Często jest tak że biorąc na wynos można się nieźle ubrudzić
    cieknącym sosem.
  • 10.02.09, 19:05
    Kebab to wielokrotnie odgrzewane mięso. Z tego względu trudno znaleźć gorzej
    przyrządzoną potrawę. Wieczorem Praktycznie nikt nie chowa mięsa do lodówki bo
    po co skoro rano i tak bakterie zabije temperatura. Najgorzej jest latem bo
    oprócz temperatury dochodzą muchy, które mają raj. Sugeruję baczne przyglądanie
    się lokalom, bo im mniejsza budka i im mniejszy obrót tym potrawa bardziej
    przypomina odgrzewaną zbutwiałą podeszwę.
  • 11.02.09, 08:09
    zgadzam się z macykiem.
    Budki to tragedia - ich nikt nie nadzoruje. Sodoma i gomora. Nie wierzę w
    "czystość" potrawy.
    Lokale to trochę inna jakość. Tam zawsze może wpaść sanepid - wcześniej
    oczywiście zapowiadając swoją wizytę. Ale, to zawsze jakieś "zabezpieczenie".
    Poza tym budkę zawsze mogą przenieść w inne miejsce jeżeli coś się stanie. A
    lokal opłaca czynsz itd. i z zasady lepiej dba o klienta.
    Osobiście jadam na Zamkowej w lokalu, do którego prowadzą schodki na dół. Nazwy
    niestety, przez lata nie udało mi się zapamiętać :)) Brzmi jakoś nie "po
    naszemu" . Może ktoś pomoże?
  • 11.02.09, 19:43
    To chyba chodzi o MAHTAB (nie wiem czy dobrze napisalem) Bardzo mile
    panie za barem. Tylko pusto tam troche... a i nie grajcie tam na
    aszynach HE przekręcone jak cholera!
  • 12.02.09, 00:19
    tak - Mahtab :)))) czy jakos tak :)))
  • 12.02.09, 15:18
    A więc na kolejny ogień idzie MAHTAB czy jak mu tam.. :D
    Podzielę się wrażeniami gastrofazowymi.
  • 12.02.09, 23:50
    polecam mieszankę wszystkich mięs , na jednym talerzu - no i fryty do tego :D
  • 31.03.09, 10:55
    Profanacja z Tymi Frytkami!
    Z Kus-Kus,ryz lub makaron się podaje! I kropka.
  • 03.04.09, 11:21
    Najgorszy kebab jest chyba w Dropie taka mała knajpka klimatycznie ;P panowie na
    automatach po 50 albo 16 latki... Jeśli chodzi o tamtejszy kebab to mogę
    szczerze powiedzieć ze jest on dla ludzi którzy są ciągle na diecie i brzydzą
    się mięsa bo "są na nim bakterie" bułka zimna a w środku same buraki sałata!
    kawałek mięsa się oczywiście trafi jak z komuny ;] z "sosem" który bardziej
    przypomina sok i wypływa przy każdym ugryzieniu ;P jako kobieta w ciąży mam duże
    wymagania ;] Ostatnio wychaczylam Mały kebab na "placu" idąc deptakiem przed
    samym Rossmannem w lewa stronę małe pomieszczenie dwóch miłych, uśmiechniętych,
    gadatliwych panów robi kebab który pożądam wszystkimi zmysłami!!! niestety
    oferty innej nie pamiętam wiem ze jest ale kebab de Best! Kolorowo, pachnąco!!!
    Po za tym odnosząc się do tego co napisali Państwo powyżej co to w ogolę za
    posty? Mięso nie chowane do lodówki? Muchy to tez mięso ;D Nikt wam jeść tego
    nie karze i temat wcale nie był na ten temat. Ja nigdy z kebabu nie zrezygnuje!
  • 28.05.09, 17:39
    widzialem dzis na narutowicza, ze bedzie jakis nowy turecki Kebab+chyba fajki
    wodne:D, w weekendy czynny do 2 w nocy, wyglada to dosc profesjonalnie, sporo
    miejsca, fajnie w srodku \, niedlugo otwarcie i po 7 zl wisi informacja:)
    brakowalo takiego miejsca:)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.