• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

KEBAB Biała Podlaska Dodaj do ulubionych

  • 09.02.09, 10:29
    Temat gastrofaza.
    Jaki lubiecie?
    Gdzie jest najsamczniejszy, a gdzie podane jest najwięcej mięsa?
    Określmy wspólnie gdzie warto wydać trochę grosza.
    Jaki powinien mieć skład lub jaki lubisz najbardziej i gdzie dosć
    można najlepszy.

    KEBAB/FALAFEL/GYROS - SKŁAD
    Podany w Pita/Chleb/na talerzu/grilowany chleb lub pita
    Sos: Sambal/czosnkowy(grecki)/majonezowy/gyros/inny
    Mięso : Baranina/wołowina/kurczak
    Surówka(podstawa):marchew kapucha czy pekińska/inna?
    Godziny otwarcia: Kiedy najwcześniej otwarte a które punkty
    najpóźniej?
    CZAS: Czas oczekiwania na posiłek,kolejka,miejsce(dostępność) itp.
    Dodatkowe uwagi:


    Zachęcam do komentowania oceniania wybierania i proponowania ak i
    rownież dyskucji o KEBABACH w Białej Podlaskiej.


    Moje osobiste doznania z 2-óch punktów.
    Oryginalny gyros jest przy samym rynku(nie pamiętam jak się nazywa)
    Jedzenia mało ale za to dobrze podane i smaczne. Żal na brak sosu
    ostrego(no ale to oryginalnie podany gyros więc jest tylko biały i
    za to szacun dla kompozytora menu! podają tam też makarony.
    Pita najlepsza jaką dotąd jadłem surówka u mnie 9/10.
    Długo się nie czeka i fajny lokal.
    Godzin otwarcia nie znam.
    Jednak WIELKI MINUS że nie podają większej Pity i po zamówieniu
    dodatkowego mięsa(kurczak, posiłek wzrósł o 3 plasterki mięsa...no
    comment.
    Drugi punkt to w uliczce odchodzącej od rynku przez okno na ulice
    podawany.Pita twarda i krucha.Mięsa mało no i keczupem polane...no
    ale za 6zł więc czego można było się spodziewać.
    Natomiast obsługą byłem pozytywnie zaskoczony miło i kulturalnie.
    Pyszna surówka z czerwona kapustą to na plus ale cebuli to od serca
    nawrzucane co psuło dodatkowo efekt.
    W obydwu punktach brak BARANINY :( a szkoda bo uwielbiam KEBAB
    mieszany baranina + kurczak...mam nadzieję że się gdzieś pojawi.
    A moze wieciecie że już jest gdzieś z baraniną? Zachęcam do
    stworzenia dobrej bazy Kebabów w Białej.
    Edytor zaawansowany
    • 10.02.09, 14:55
      Powinno być jeszcze kryterium "ESTETYKA" :D
      Sposób podawania kebaba zwijanie itp.
      Często jest tak że biorąc na wynos można się nieźle ubrudzić
      cieknącym sosem.
    • 10.02.09, 19:05
      Kebab to wielokrotnie odgrzewane mięso. Z tego względu trudno znaleźć gorzej
      przyrządzoną potrawę. Wieczorem Praktycznie nikt nie chowa mięsa do lodówki bo
      po co skoro rano i tak bakterie zabije temperatura. Najgorzej jest latem bo
      oprócz temperatury dochodzą muchy, które mają raj. Sugeruję baczne przyglądanie
      się lokalom, bo im mniejsza budka i im mniejszy obrót tym potrawa bardziej
      przypomina odgrzewaną zbutwiałą podeszwę.
      • 11.02.09, 08:09
        zgadzam się z macykiem.
        Budki to tragedia - ich nikt nie nadzoruje. Sodoma i gomora. Nie wierzę w
        "czystość" potrawy.
        Lokale to trochę inna jakość. Tam zawsze może wpaść sanepid - wcześniej
        oczywiście zapowiadając swoją wizytę. Ale, to zawsze jakieś "zabezpieczenie".
        Poza tym budkę zawsze mogą przenieść w inne miejsce jeżeli coś się stanie. A
        lokal opłaca czynsz itd. i z zasady lepiej dba o klienta.
        Osobiście jadam na Zamkowej w lokalu, do którego prowadzą schodki na dół. Nazwy
        niestety, przez lata nie udało mi się zapamiętać :)) Brzmi jakoś nie "po
        naszemu" . Może ktoś pomoże?
        • 11.02.09, 19:43
          To chyba chodzi o MAHTAB (nie wiem czy dobrze napisalem) Bardzo mile
          panie za barem. Tylko pusto tam troche... a i nie grajcie tam na
          aszynach HE przekręcone jak cholera!
          • 12.02.09, 00:19
            tak - Mahtab :)))) czy jakos tak :)))
    • 12.02.09, 15:18
      A więc na kolejny ogień idzie MAHTAB czy jak mu tam.. :D
      Podzielę się wrażeniami gastrofazowymi.
      • 12.02.09, 23:50
        polecam mieszankę wszystkich mięs , na jednym talerzu - no i fryty do tego :D
        • 31.03.09, 10:55
          Profanacja z Tymi Frytkami!
          Z Kus-Kus,ryz lub makaron się podaje! I kropka.
    • 03.04.09, 11:21
      Najgorszy kebab jest chyba w Dropie taka mała knajpka klimatycznie ;P panowie na
      automatach po 50 albo 16 latki... Jeśli chodzi o tamtejszy kebab to mogę
      szczerze powiedzieć ze jest on dla ludzi którzy są ciągle na diecie i brzydzą
      się mięsa bo "są na nim bakterie" bułka zimna a w środku same buraki sałata!
      kawałek mięsa się oczywiście trafi jak z komuny ;] z "sosem" który bardziej
      przypomina sok i wypływa przy każdym ugryzieniu ;P jako kobieta w ciąży mam duże
      wymagania ;] Ostatnio wychaczylam Mały kebab na "placu" idąc deptakiem przed
      samym Rossmannem w lewa stronę małe pomieszczenie dwóch miłych, uśmiechniętych,
      gadatliwych panów robi kebab który pożądam wszystkimi zmysłami!!! niestety
      oferty innej nie pamiętam wiem ze jest ale kebab de Best! Kolorowo, pachnąco!!!
      Po za tym odnosząc się do tego co napisali Państwo powyżej co to w ogolę za
      posty? Mięso nie chowane do lodówki? Muchy to tez mięso ;D Nikt wam jeść tego
      nie karze i temat wcale nie był na ten temat. Ja nigdy z kebabu nie zrezygnuje!
      • 28.05.09, 17:39
        widzialem dzis na narutowicza, ze bedzie jakis nowy turecki Kebab+chyba fajki
        wodne:D, w weekendy czynny do 2 w nocy, wyglada to dosc profesjonalnie, sporo
        miejsca, fajnie w srodku \, niedlugo otwarcie i po 7 zl wisi informacja:)
        brakowalo takiego miejsca:)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.