Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Społeczeństwo   Rówieśnicy   20/30-latki   fałszywa przyjac...

fałszywa przyjaciółka- NÓŻ W SERCU

Autor: jane.blond 12.06.11, 20:22
Bardzo boli, a nie mam z kim o tym porozmawiać, problem dotyczy mojej najlepszej przyjaciółki... Przyjaźniłyśmy się od 20 lat, razem przechodziłyśmy przez życiowe porażki i sukcesy, śluby, rozwody, miłości, romanse, dzieci, podróże, rozczarowania itd., itp., prozę życia. Była moją duchową siostrą i jedną z najważniejszych osób w moim życiu. Nie wyobrażałam sobie że może być inaczej, a jednak... Od pewnego czasu jej stosunek do mnie zmienił się. Zauważyłam, że moje telefony odbiera tylko wtedy, kiedy mogę być w jakiś sposób przydatna. Zaczęła mnie jawnie ignorować (unikać, nie odpowiadać na sms, telefony) i wykorzystywać w bardzo wyrafinowany sposób- również finansowo. Wczoraj czara goryczy przelała się, kiedy wymknęła się "po angielsku" z lokalu, przed uregulowaniem rachunku, który niestety musiałam zapłacić sama, bo moja "duchowa siostra", oczywiście, tradycyjnie zaraz po nagłym zniknięciu nie odbierała telefonu... Mimowolnie zostałam sponsorką naszego spotkania. Nie chodzi mi o pieniądze, tylko upokorzenie. Nie mogę w to uwierzyć, że po tym wszystkim co razem przeszłyśmy Ona jest zdolna do takich zachowań, w końcu nie jesteśmy już nastolatkami i nie da się ich wytłumaczyć życiwą niedojrzałością. Czuję się jakby ktoś wbił mi nóż w serce. Boli chyba nawet bardziej niż rozwód. JAK MAM SIĘ OGARNĄĆ, SKORO CZUJĘ FIZYCZNY BÓL. Świat bez niej nie jest taki sam sad
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.