Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Migrena   Czy to może być "tylko" migrena?

Czy to może być "tylko" migrena?

Autor: toppaz 27.01.12, 23:01
Witam, przepraszam, że długie ale się boję...
wiem, że migrena to dla wielu katastrofa, ale ponieważ ostatnio przeżywam cięższe chwile a moja migrena nie była nigdy taka bardzo zła, to napisałam, tylko migrena.

Moja migrena to zawsze zaczynała się czarnymi plamami wokół oczu, tak że genaralnie robiło mi się bardzo małe pole widzenia. I jeśli w tym momencie brałam mocna dawkę nurofenu, to ból się albo nie pojawiał albo był mały. Jeśli przeoczyłam plamy (nie miałam jak zażyć nurofenu) to pojawiał się taki ból, że nie mogłam dac sobie rady a zażycie leku w trakcie bólu powodowało tylko, że ból był przymglony ale ciągle był dość silny. Te moje migreny dopadały mnie niekłopotliwie, bo ze 2-3 razy w roku. Można tak żyć ;)

Niestety teraz mnie coś zaniepokoiło, i zwracam się tu o pomoc, bo nie mam wiedzy i boję się, czy to aby nie coś gorszego. Tydzień temu w nocy miałam takie zawroty głowy, że dosłownie się zataczałam, jakbym zupełnie traciła panowanie nad równowagą, dosłownie! Rano wzięłam nurofen i minęło choć byłam bardzo niepewna, nie miałam odwagi kierować autem. Po kilku godzinach zawroty wróciły i znów wzięłam nurofen. 2 dni spokoju i znów pojawiły się silne zawroty (musiałam siadać bo bym bez koordynacji żadnej upadła). Teraz od kilku dni nie mam żadnego bólu głowy tylko te zawroty mam non stop, choć delikatne. Ale w nocy przekręcając się z boku na bok świat mi wiruje. Nie mogę nachylać się w dzień, szybko ruszać głową itp.

Migrenę do tej pory kojarzyłam tak:
plamy przed oczami - zaraz silny ból
palmy przed oczami - lek - mniejszy ból
Następnego dnia lekkie otumanienie, ale za 2 dni bezobjaowo i spokój na 4-5 m-cy.

I teraz moje pytanie, czy te moje dziwne zawroty głowy już od tygodnia (początkowo zwalające z nóg), teraz (pomimo, że nie biorę od 5 dni leku p. bólowego) w miarę umiarkowane, mogą być na tle migrenowym??? Muszę zapisać się do neurologa ale z braku czasu nie wiem kiedy dotrę do niego, a bardzo się czy to nie jest cos innego.

Bardzo proszę o radę, czy wystarczy wizyta u neurologa czy może jeszcze gdzieś powinnam się udać?
Z góry dziękuję za rady i przepraszam, że tak się rozpisałam.
--
Najważniejszy dzień 15.02.2008
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

WIĘCEJ O ZDROWIU:

Drętwienie rąk i nóg

Jest się czego bać?

Domowe SPA

http://zdrowie.gazeta.pl/zdrowonalato/1,125972,9332138,Domowe_SPA__zdrowsza_i_piekniejsza_juz_wiosna,,ga.htmlBez drenażu kieszeni!

Zmysłów moc

Bez ściemy

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.