Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   ZEZ isko   Podwyższony marker CA 125 - czy to rak j...

Podwyższony marker CA 125 - czy to rak jajnika?

Autor: betina27 20.07.11, 21:54
Mam podwyższony marker CA 125 do wartości 220 IU/ml. Pozostałe wyniki badań biochemicznych i immunochemicznych są OK (tj. CRP, Kreatynina, Estymacja GFR, AFP, B-HCG) i morfologia też. Jajnik o wymiarach 47 x 25 x 34 mm. Lekarze nie wiedzą co mi jest. Chcą zrobić operację, z cięcia prostego, żeby się przekonać czy mają do czynienia z rakiem, czy np. z ednometriozą. Jestem załamana. Sugerują wycięcie narządów rodnych (gdy zajdzie taka potrzeba w trakcie operacji). Nie chcą wykonać TK, czy rezonansu. Czy ktoś umiałby cokolwiek mi doradzić? Dodam, ze odczuwam ustawiczny ból w lewej części podbrzusza i to skłoniło mnie do poszukiwań jego źródła. Ponadto macica jest w zrostach z jelitami. Sytuację, jak widać, mam nieciekawą. Czy są jakieś inne badania, które mogę wykonać, żeby wykluczyć raka? Proszę, pomóżcie.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Podwyższony marker CA 125 - czy to rak jajnika? - betina27 20.07.11, 21:54

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.