Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   ZEZ isko   leczenie zeza bez zabiegu

leczenie zeza bez zabiegu

Autor: maska_pl 03.09.08, 10:09
Chcę opisać naszą sytuację ku przestrodze innych rodziców, którzy dopiero zaczynają borykać się z problemem zeza. Zez pojawił się u mojej 2,5 letniej córki w czerwcu i od tej pory odwiedziłyśmy trzech różnych okulistów. Oto ich diagnozy:
1. Lekarz państwowy(Kielecka)- prawe oko zez zbieżny +7 stopni, zmierzone w okularach na synoptoforze, możliwy zez skośny, ale na razie trudny do określenia. Lewe oko, możliwy lekki zez zbieżny, ale na razie trudny do określenia. Zalecenia - okulary + przesłonka 4-5 godz. dziennie.
2. Dr Wójcik - prawe oko, w okularach praktycznie nie ma zeza, noszenie okularów i przesłonki przez 1-2 godz dziennie powinno załatwić sprawę, lewe oko - zez skośny wymagający jak najszybszego zabiegu.
3. Inny lekarz prywatny - prawe oko, wyraźny zez zbieżny w okularach, bo są za słabe, na oko co najmniej 10 stopni lub więcej, lekki zez zbieżny lewego oka. Po dodatkowych badaniach i zmianie szkieł na mocniejsze zasłonka przez cały dzień 2 dni na oku mocniejszym, 1 dzień na słabszym.
Ponadto chciałam dodać, że wszystkich trzech lekarzy odwiedziłyśmy w przeciągu ostatniego tygodnia. I jak tu zaufać lekarzom jeżeli nawet diagnoza problemu różni się tak diametralnie?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-142
(101-142)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.