Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Związki   młodziutkie mężatki i ...   moi rodzice...

moi rodzice się rozwodzą...

Autor: anika.1986 02.12.10, 08:09
Wiatm dziewczyny(i chłopaki?).

Jestem młodą mężatką i piszę tu, bo nie wiem które forum wybrać z moim problemem. Mam problem, który bardzo mnie przygnębia i wpływa w jakiś sposób na małżeństwo. A małżeństwo moich rodziców się rozpada. Dowiedziałąm się wczoraj, że tato ma się wyprowadzić od mamy. Jestem jedynaczką, jestem bardzo zżyta z moimi rodzicami, mam z nimi bardzo dobry kontakt, szczególnie z mamą, tato był zawsze taki...nieangażujący się w wychowanie, dopiero jak dorosłam to kontakt się nawiązał większy, bardzo ich obydwoje kocham.

Od ponad roku nie mieszkam z nimi, i stało się to czego się bałam-rodzice chca się rozejść... Mieli już plany na budowę domu, ziemię kupili. Nie wyobrażam sobie tefgo, prawie co tydzień jeździliśmy z mężem do nich na 2 dni(mieszkamy 60 km od nich), a teraz maja mieszkać osobno.
Bardzo mnie to dołuje, nie wiem co z wspólnymi świętami. Najgorsze jest to, że mają za tydzień 25 rocznicę ślubu...nie wiem jak się zachować. Już można powiedzieć, że z tego co wiem przez te 25 lat chyba ze 4 razy mieli się rozwodzić. Wiem, że to toksyczne, ale jestem "w sprawie", wiem o co chodzi za każdym razem. Starałam się im pomóc tym razem, ale niestety oni sami muszą podjąć decyzję i chyba to zrobili... niestety od mamy kilka razy słyszałam, właściwie to nawet bardzo dawno mi to mówiła-od dziecka, że jest z tatą dla mnie, i że się rozwiodą jak się wyprowadzę-to chyba się nazwa "toksczni rodzice"... Mówiłam tym razem, żeby poszli na terapię, może nie powinnam się mieszać, ale to trudne.

Doradźcie coś, proszę, może ktoś ma podobny problem. Bardzo proszę o obiektywne wskazówki, z pewnością potraficie spojrzeć na tą sprawę z boku.

Pozdrawiam
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.