Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Zioła   Czy te zioła są jeszcze dobre?

Czy te zioła są jeszcze dobre?

Autor: suchy_deszcz 12.02.12, 17:16
Będąc za granicą kupiłem sobie zestaw ziół oczyszczających w torebkach. Niestety, bogactwo herbat w domu sprawiło, że opakowanie znalazło się gdzieś z tyłu szafki moich zapasów i o herbatce zapomniałem.
Znalazłem ją teraz, ale termin przydatności minął w styczniu zeszłego roku. Szkoda mi wyrzucać, bo tutaj takiej nie kupię, a obecnie taka herbatka by mi się przydała.
Nie wiem dokładnie, jak starzeją się zioła - czy po prostu tracą właściwości, czy mogą zaszkodzić, więc proszę Was o poradę, jak te zioła się starzeją.
Skład jest następujący (tłum.): zioła fiołka trójkolorowego - 19%, liście pokrzywy - 16%, suchy ekstrakt z liści pokrzywy - 6%, korzeń mniszka lekarskiego - 15%, liście senna (alexandrina?) 15%, liście mięty 4%, korzeń łopianu, kwiaty rumianku.

Proszę o wszelkie sugestie i pozdrawiam!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.