Patelnia Giannini CeramiCook - proszę o opinię Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Naszukałam się na forach, ale zero komentarzy... Jeśli ktoś ma to proszę o opinię, warto kupić?
    • Gość: Ula IP: *.home.aster.pl 09.12.10, 10:30
      Tej firmy nie znam, ale mam patelnie ceramiczną Moneta (www.stylowazastawa.pl/produkt/132/Patelnia_ceramiczna_Moneta_Ceramica_24_cm.html). Z zakupu jestem bardzo zadowolona :) jest o wiele lepsza niż teflonowa, bardziej wytrzymała przede wszystkim. Tylko właśnie podobno firmę trzeba dobra wybrać, bo niektóre się szczerbią. Moja jak na razie jest ok.
      • Dzięki, właśnie o patelniach Moneta dużo dobrych opinii i pewnie ją zakupię :)
        • Ja mam 2: jedna malo znanej firmy i druga Bialetti Aeternum / akurat byla w promocji, a ze sa dosc drogie, to skorzystalam /. Pierwsza mam juz chyba od 4 miesiecy i spisuje sie swietnie. Druga dopiero rozpoczyna "prace", ale wyglada bardzo porzadnie. Zakup garnka Monety w planie.
          Na wloskich stronach tez nie ma opinii dot. Giannini.
          • Gość: inn IP: *.centertel.pl 18.01.11, 07:19
            Patelnie ceramiczne to - krok wstecz! Wymagaja tłuszczu do każdego smażenia. Tłuszczu, który zostanie waszych w żyłach, tętnicach i rozwali wam trzustkę( cukrzyca typ II),Zwykłym kłamstwem jest fakt, że można je myć w zmywarce(są o wiele mniej trwałe od teflonowych(patelnie stalowe to przy nich mercedesy wobec odświeżonej hulajnogi), nawet przy stosowaniu wyłącznie drewnianych sztućców, po 2 miesiącach używania 3-4 razy w tygodniu powłoka nanoceramiczna przykleja jajo sadzone w 3 minuty tak, że trzeba je odmoczyć (zamiast zsunąć na talerz). Należy też pamiętać o zgubnym dla kości kobiet - zwłaszcza po menopauzie - wypływie aluminium które kryje się pod cienką jak naskórek i równie delikatną warstewką nanoceramiczną.!
            Nie wnikam w Wasze motywacje, ale mam jednak nadzieję że
            Lin-lin
            Po dwóch miesiąca użytkowania patelni firmy bialettki opisała jak udawało jej się nie przekraczać temperatury 400 stopni, lub myć systematycznie patelnię w zmywarce(skórę rąk kobiety warto jednak oszczędzać nawet we Włoszech, a firma Bialetti twierdzi, że ptelnię tę jak najbardzie myć tak można) uprażyć caponatę, (nie topiąc bakłażanów w tłuszczu!) i usmażyć jajko sadzone.

            PS.
            Oszczędzicie sobie próżnych nadziei rezygnując z reklamowania produktu zwanego "patelnią nanoceramiczną". Na wszystkie zastrzeżenia klientów dystrybutorzy sprzętu odpowiadają " były używane stale stalowe sztućce". Patelnie proszę wyrzucić(pojemnik - metale nieżelazne).
            • Nie mam zadnych problemow z tymi patelniami. Duzo tluszczu nie uzywam z zasady. Nie ma potrzeby mycia ich w zmywarce, gdyz nic nie przywiera.
            • Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 17:23
              Inn wybacz ale gadasz bzdury, albo trafiłeś na chińską podróbę. My używamy patelni takich jak tutaj www.galeriakuchenna.pl/index.php?id3=17&id4=25&id5=2&pokaz=1 i żaden z objawów opisanych przez Ciebie u nas nie występuje. Cała rodzina potwierdza i każdy kto zobaczy jak się na tym smaży chce taką mięć u siebie. Wystarczy dać ociupinke tłuszczu i NIC nie przywiera, wystarczy spłukać wodą i wytrzeć ręcznikiem, na pewno nie trzeba szorować tych patelni bo są po prostu śliskie i nie ma jak do tego przywrzeć! Po prostu kup sobie pożądny model a nie podróbę, od razu zmienisz zdanie :)
            • Gość: Lina IP: *.centertel.pl 16.06.11, 15:03
              Ubawiłam się. Używałam teflonowych i ceramicznych - nie ma porównania. Ceramiczne są nie tylko zdrowsze - właśnie tu smaży się z minimalną ilością tłuszczu - nie ma problemów z czyszczeniem. Nic nie przywiera. Są super.
              Może warto sobie poczytać: www.green-pan.pl/pl/technologia-256.htm
              a dopiero potem pisać..
            • Gość: gość portalu IP: *.128.17.227.static.crowley.pl 20.10.11, 14:36
              Do przemyślenia:

              Teflon to polimer perfluorowanych kwasow tluszczowych, glownie analogu kwasy oktanowego, gdzie wszstkie wodory sa zastapione fluorem (perfluorowany kwas oktanowy). PFOA podstawia sie w komorkach zamiast kwasow tluszczowych i powoduje proces rakowacenia.
            • Gość: Mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 14:15
              Właśnie wróciłem z reklamacji (powód reklamacji - przywieranie w paru miejscach - nie na całej powierzchni) dwóch patelni ceramicznych (28 +24 cm) firmy Moneta.
              Reklamacja nie uznano z powodu PRZEGRZANIA patelni . Cytat z opisu patelni Moneta: "Powłokę CERAMICA® charakteryzuje:Odporność na wysokie temperatury ( do 450˚C ) i gwałtowne zmiany temperatur"
              Patelnie są beznadziejne. najgorsze jakie do tej pory miałem. ABSOLUTNIE NIE POLECAM Wydałem 300 zł i poszły do kosza...........
    • Ja mam Sillit tania nie jest ale godna polecenia:
      www.ceneo.pl/6475737
      Mam ją od ok miesiąca, jest super fajnie się myje , a powłoka silargan jest bardzo twarda nie można jej zarysować.
      --
      Moin moin....Nordsee :)
    • Jeżeli chodzi o patelnie Giannini CeramiCook to mogę z czystym sumieniem polecić, używam od 1,5 roku i jestem zadowolony. Od innych różni się grubością ma ok. 6 mm.
    • Gość: kora IP: *.tvk-net.pl 07.12.11, 16:40
      witajcie!!! Właśnie dwa tygodnie temu kupiliśmy sobie taką patelnie jest superrrrrrrrrrr!!!!
      Włożona ryba na patelnię nie pryska , schabowy na wolnym ogniu smaży sie rewelacyjnie , zaś placuszek nie potrzebuje tak duzo oleju( i nie tylko placek, ale cała reszta). Patelnia jest dość ciężka długo nagrzewa sie , ale jest ok . polecam i pozdrawiam
      • Gość: ella IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.12, 11:09
        Mam patelnię Moneta i niestety po ok. półrocznym używaniu pojawiły się problemy. Na początku byłam nią zachwycona. Nie myłam w zmywarce, nie używałam metalowych sztućców i było cudnie. Teraz na środku pojawiła się ciemniejsza plama, której zmyć nie można, potrawy zaczynają przywierać, nawet po jajecznicy zostaje przypalona warstwa... Chyba dałam się oszukać.
        • Gość: she33bb IP: *.echostar.pl 08.10.12, 08:43
          Mam patelnię Moneta od około roku. Na początku może i byłam zadowolona ale teraz to już absolutnie NIE!!! Wszystko przywiera: kiedy wrzuciłam ugotowany makaron do warzyw smażonych na patelni zrobiła się papka,nie mogłam doskrobać przywartego makaronu... Za taką kasę powinna lepiej sobie radzić. Kolejnym razem wrzuciłam makaron na patelnię teflonową Tefala i bez problemu najmniejszego wszystko się usmażyło. Wcześniej miałam patelnię ceramiczną z Biedronki - jakość bardzo porównywalna tyle że 10 razy tańsza niż Moneta!!!!!!!!! Myslałam, że z Biedronki to może i być kiepska, więc kupiłam drogą a jakość okazało się TAKA SAMA! Nie używam metalowych łopatek tylko drewnianych, nie przegrzewam a nie można oderwać jajka sadzonego od patelni. Totalna porażka :(
    • Gość: misiek IP: 193.254.239.* 02.05.14, 19:04
      na początku cudo, po ok 4 miesiącach przywiera wszystko syf nie technologia 150 zł w plecy
    • Gość: ania IP: *.dynamic.mm.pl 02.07.14, 10:11
      Ja mam juztrzecia patelnię.
      Pierwsza kupiłam w Macro, podono w sklepie dla profesjonalistów, po miesiącu zaczeły sie potrawy przypalać, druga za ok 150 na stoisku z takimi patelniami. Wytrzymała ze 3miesiące. Teraz kupiłam za 20 zł na promocji. Zobaczymy ile wytrzyma :-)
      Prowiem krótko - ściema z tą ceramiką, nie ma jak stalowe i żeliwne.
      • Ja zakupiłam patelnię ceramiczną Silit professional, jestem niezadowolona. Potrawy przywierają, źle się myje. Być może jeszcze nie umiem na niej smażyć poradźcie co robić?
        Lepsza w obsłudze jest ta z Biedronki.
        • Gość: Beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 20:19
          Niestety, ceramika odpada. Ja również zakupiłam dwie patelnie Silit i po pół roku wylądowały w koszu, 9000 PLN do śmietnika! Najpierw padła większa, bez wyrażnej przyczyny, potem mniejsza, rozgrzalam na niej masło klarowane do lekkiego dymienia (zagapilam sie, kuchnia indukcyjna). To był jej koniec. A przecież masło klarowane dymi w temp. ok. 250 *C, jeszcze daleko do 600*C, które powinna wstrzymywać powłoka! A byłam taka pewna Silita... Od 14 lat mam ich patelnie pokryte silarganem - są niezniszczalne! Niestety, nie nieprzywierające. Myślałam, że ceramika będzie również świetna. Przed zakupem Silita wykończyłam dwie patelnie Green Pan - po miesiącu (! ) użytkowania do obu przywierały potrawy. Nadmienię, że gotuję od ponad dwudziestu lat - bardzo dobrze. I NIGDY dotąd nie zniszczyłam żadnej patelni.
    • Gość: ww IP: *.warszawa.mm.pl 05.10.14, 10:17
      Nie dajcie się zwieść marketingowemu lobby - o cudownych właściwościach ceramiki!. To medialny piar, marketingowy bełkot żeby sprzedać ten bubel!
      Patelnie WSZYSTKIE wcześniej lub później przypalają przywierające potrawy. Tej wady nie minimalizuje jakikolwiek tłuszcz.
      Patelnie ceramiczne to ściema producentów i handlowców. Ceramika ma bardzo krótką żywotność swoich cudownych właściwości, bez względu na sposób użytkowania i sposób jej czyszczenia.
      Ceramice mówimy NIE!
    • Gość: ANNA IP: *.advicom.pl 09.10.14, 14:32
      Fantastyczna patelnia. Pierwsza patelnia jaką mam i na której mogę smażyć 100% bez tłuszczu. Mam też Zeptera i muszę powiedzieć, że patelnia ceramiczna jest półki co bezkonkurencyjna!!! Zdecydowanie POLECAM!!

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.