Dodaj do ulubionych

jaka deska.....

03.02.16, 11:12
do krojenia leprza plastikowa trzy drzewniana ?
--
Nie czuję się odpowiedzialny za słowa, bo i tak nikt mnie nie słucha.
Edytor zaawansowany
  • sylwiapalkaas 18.04.16, 10:07
    Zdecydowanie drewniana :)
  • lol66la 14.05.16, 10:53
    drewniana podobno wcale nie jest taka dobra, trudniej ją "odkazić", bakterie lepiej się jej trzymają bo wnikają. Ja używam plastikowej.
  • Gość: x IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 28.05.16, 21:33
    jest szklana. Tylko nie mozesz tluc kotletow :D
  • magda.rybak 31.05.16, 09:26
    bambusowa - ja mam i bardzo sobie chwalę :)
  • barbarajab 01.06.16, 13:25
    Podobno na plastikowej zbiera się więcej bakterii i jest bardziej "toksyczna" dla żywności. Uważam, że najlepsze tylko drewniane. Albo szklane, jak kto woli :) Powinno się również używać innych desek do mięsa, innych do warzy itd., abyśmy nie kroili wszystkiego na jednej desce.
  • Gość: tomek IP: *.146.4.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.16, 12:05
    Drewniana, dębowa, garbniki z dębu mają właściwości antyseptyczne, nie tępią się noże. Na szklanej desce nie wyobrażam sobie krojenia, bo po jednym przejechaniu nóż będzie tępy, chyba, że ząbkowany. Jedyna wada deski dębowej klejonej to że nie powinno się myć w zmywarce, ale u mnie małe deski nie klejone często lądują w zmywarce i żyją. Najlepiej przyjrzeć się co używają profesjonaliści.
  • szoga85 26.08.16, 12:14
    szklana z jakimś fajnym wzorem :D

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka