Dodaj do ulubionych

patelnia do placków, jajek

04.11.18, 10:31
Witam.
Czy ktoś używa patelni z wgłębieniami do smażenia placków czy jajek sadzonych?
Czy trudno potem przewrócić jajko czy placek na druga stronę?
Czy rzeczywiście ciepło rozchodzi się równomiernie i nie jest tak, że niektóre placki są przypalone a inne niedosmażone?
Proszę o opinie i ewentualnie jakiej firmy patelni używacie.
Dziękuję.
Edytor zaawansowany
  • nowaczek1 08.11.18, 12:07
    Ja mam patelnię do burgerów z Tchibo. Burgery na niej są takie se, bo za małe, do mikrobułeczek. Za to świetnie wychodzą jajka sadzone. Jest teflonowana więc nie przywierają, odwraca się wąską szpatułką nylonową. Robię też na niej pulpety (na płasko w formie kotlecików) i tu się super sprawdza.
    Dałem za nią 49 zł, dokupiłem pokrywkę za 9,90.
    Aha,

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.