Dodaj do ulubionych

Smak chleba z maszyny do wypiekania.

IP: 87.118.115.* 10.11.07, 14:30
Witam,
jeden z producentów sprzętu AGD reklamuje maszynę, która sama po wsypaniu
składników miesza i piecze chleb.
Czy taki chleb jest dobry?
Czy warto kupić takie urządzenie?

Edytor zaawansowany
  • ba_nita 10.11.07, 14:42
    wyposażenie kuchni.
    --
    Nie mam zamiaru chodzić gdzieś wcześniej , jeśli mogę się w tym miejscu znależć
    później.
  • amused.to.death 10.11.07, 14:56
    > wyposażenie kuchni.

    ???
    ale przecież pytanie jest na temat SMAKU a nie możliwości technicznych urządzenia.
    --
    That's not possible.
    (Jack Bauer, 24 season 7)
  • Gość: michał IP: 87.118.115.* 10.11.07, 15:02
    właśnie, chodzi mi o smak:)
    Jeśli mój post Ci się nie podoba to nie czytaj go.
  • ba_nita 10.11.07, 15:03
    Czy ciasto z prodiża będzie się różnić smakiem od ciasta z piekarnika?Bez jaj...
    --
    Nie mam zamiaru chodzić gdzieś wcześniej , jeśli mogę się w tym miejscu znależć
    później.
  • amused.to.death 10.11.07, 15:09
    mój DAWNY prodiż grzał wyłącznie z góry, w piekarniku mam wiele opcji.
    ZAWSZE ciasta były inne.

    a odpowiadając na pytanie:
    wszystkie chleby z maszyny, które próbowałam były bardzo smaczne i często sporo lepsze od przeciętnego chleba z piekarni (bo o dobry chleb w niewysokiej cenie wcale nie jest łatwo)
    --
    That's not possible.
    (Jack Bauer, 24 season 7)
  • ba_nita 10.11.07, 15:11
    mi się. Po za tym chodziło przecież o smak...?Pamięć zawodzi?
    --
    Nie mam zamiaru chodzić gdzieś wcześniej , jeśli mogę się w tym miejscu znależć
    później.
  • amused.to.death 10.11.07, 15:17
    obejrzałam właśnie on-line dostępne obecnie prodiże - mój był praktycznie taki sam. zresztą...w końcu 4 lata to nie tak dawno.

    rozwinę swoją wypowiedź, jeśli nie zrozumiałeś.
    > ZAWSZE ciasta były inne.

    ZAWSZE SMAK ciast był inny.
    --
    That's not possible.
    (Jack Bauer, 24 season 7)
  • ba_nita 10.11.07, 15:22

    --
    Nie mam zamiaru chodzić gdzieś wcześniej , jeśli mogę się w tym miejscu znależć
    później.
  • Gość: michał IP: 87.118.115.* 10.11.07, 15:24
    dziękuje za odp.
    Dobrego weekendu:)

  • Gość: g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 15:05
    kupuj, warto, weź tanie, wszystkie pieką podobnie
  • roseanne 10.11.07, 19:22
    chleb z maszyny - temat rzeka
    przerabiany od kilku lat
    przygotowany wedlug przepisow dolaczonych do maszyny jest hmm. posledni
    w recepturach jest za duzo drozdzy, czesto za malo czasu na wyrastanie

    z drugiej stronu nie ma to jak swiezy goracy chlebek na sniadanie
    --
    Inny Swiat - Zespół Aspergera
  • Gość: johana75 IP: *.pool.einsundeins.de 10.11.07, 22:14
    Mi nie smakuje, najlepszy jest na zakwasie a takiego chleba w
    maszynie nie upieczesz.
  • gerbera17 13.11.07, 10:22
    Mam maszyne do pieczenia chleba i uzywam jej nałogowo. chlebek cuuudo!
    Piekę dla nas, czasem daje znajomym - wszyscy się zachwycają.

    Jak masz ochotę to kupuj tę maszyne - nie pożałujesz.
    --
    Wszystkiego najlepszego z okazji braku okazji :-)
  • gerbera17 13.11.07, 10:23
    Acha, na zakwasie tez kiedys piekłam kilka razy - więc można - ale najczęściej
    pieke na samych drożdżach - nie chce mi sie trzymac zakwasu.
    --
    Wszystkiego najlepszego z okazji braku okazji :-)
  • johana75 13.11.07, 21:21
    no to zależy z jakiej mąki sie piecze, bo np. z żytniej typ 2000 na
    drożdżach nie upieczesz.No ale ja tylko taki jem i zapomniałam ze sa
    tez chleby z białej mąki tzw. zapychacze;)
  • Gość: maria56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 23:17
    bardzo smaczny nie tylko chleb ale i placek drozdzowy
  • tabita_1 14.11.07, 12:29
    Mario, napisz proszę czy można piec w maszynie pieczywo o smaku
    chałki? moje dzieci uwielbiaja chałkę, a u nas o nią niełatwo :)
  • Gość: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 20:48
    i rzeczywiscie mozna do tej maszyny wlozyc wieczorem wszystkie skladniki, nastawic tajmer, a rano wyjac gotowy, cieplutki chlebek??
  • gerbera17 16.11.07, 12:11
    tak można - pod warunkiem że wybierzesz automat z taka funkcją np tani i dobry
    niemiecki fif.
    To prawda że z samej mąki zytniej 2000 nie upieczesz dobrze wyrosnietego chleba
    (ani niczego innego) na drożdżach - taki urok tej maki - drozdze do rosniecia
    potrzebuja sporo glutenu. Wtedy pozostaje zabawa w trzymanie zakwasu na chleb.
    Ale jeżeli zmieszasz mąki zytnia i pszenną to juz bedzie ok no i pycha.

    --
    Wszystkiego najlepszego z okazji braku okazji :-)
  • Gość: m IP: *.eranet.pl 24.11.07, 21:38
    smak chleba zależy od chleba, a nie od tego czy upieczony on w
    piekarniku automacie czy na drwach :)
  • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 18:13
    można upiec chleb na samym zakwasie w maszynie do pieczenia chleba -
    wiem bo piekłam. zdarza się, ale nie wiem jak często, że jeśli
    zaczynamy piec swój chleb to przechodzi się etapy: chleb na
    drożdżach w maszynie, próby na zakwasie w maszynie i etap do którego
    ja doszłam: maszyna tylko wyrabia chleb na samym zakwasie, a ciasto
    przekłada się do zwykłej blachy i piecze w piekarniku. Proszę nie
    pisać że to wiele zachodu itp. Trochę jest, ale nie tak dużo jak się
    wydaje - bo ciasto samo się wyrabia, trzeba tylko zagnieść samemeu
    przez minutę i do blachy, rośnie sobie spokojnie kilka godzin (w
    nocy) lub w dzień kiedy jesteśmy w pracy a potem tylko upiec. Nawet
    z prądem wyjdzie taniej niż za "w miarę' dobry odpowiednik sklepowy.
    A "robocizna" - taka jak wyprawa do sklepu po kupno bochenka.
    Kończę bo się rozpisałam, smacznego życzę :)
  • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 18:14
    i smak oczywiście inny - chleba pieczonego w maszynie a w
    piekarniku - nawet z tego samego przepisu

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka