kombiwar - halogen oven

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chciałabym kupić kombiwar. Proszę o radę. Na allegro kosztują ok 300
    zł a w TV Mango 399,00. Wszystkie wyglądają tak samo, lecz ten z TV
    Mango ma ponoć światło halogenowe i podczerwien a w opisach
    pozostałych nie znalazłam takiej informacji. Czy ktoś się może
    orientuje, czy to są te same produkty, czy warto zapłacić trochę
    wiecej za ten z Mango. Proszę o odpowiedz. Jakiej firmy kombiwary
    polecacie? Z góry dziękuję.
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: gosha30 05.05.09, 13:24 Odpowiedz
      Czy ktoś się orientuje jaka jest różnica między tymi dwoma sprzetami?
      www.mango.pl/kuchnia/halogen_ovena
      www.allegro.pl/item622383082_nowy_kombiwar_z_grillem_mini_piekarnik_adler_ad_63.html

      proszę o pomoc użytkowników w/w sprzętów
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: jula 05.05.09, 20:48 Odpowiedz
        Ostatnio zakupiłam kombiwar, ale lekko używany.
        Napaliłam się strasznie na niego, ponieważ w reklamie robi prawie
        wszystko i w dodatku bardzo szybko.
        Niestety rzeczywistość jest inna lub ja nie umiem go uzywać, ale cóż
        są tylko dwa pokrętła z temperaturą i czasem obróbki termicznej oraz
        dwie lampki.
        Nie ma oznaczenia że np. chcę gotować na parze, grilować lub np.
        piec.
        Sorry ale jak kombiwar ma wiedzieć jaka obróbkę chcę zastosować?
        chciałam usmażyć kotlety mielone włączyłam na 200 st. na 30 min. i
        dopiero po 20 min! zgasła lampka i dopiero od tego czasu zaczęło
        smazyc, trwało to w sumie 1 godź, wkurzyłam się i włozyłam w
        zasadzie surowe kotlety do piekarnika.
        Wydaje mi się że te kombiwary są jednakowe, różnia się tylko firmą i
        oczywiście ceną.
        Jeżeli masz inną opinię, to proszę oświeć mnie, może ja nie umiem
        uzywać kombiwara. Narazie stoi, kurzy się i czeka chyba aż bedę
        miała czas coś w nim upichcić, bo narazie to gotuję normalnie na
        gazie w szybszym czasie, a miałąm go używać w celu zaoszczędzenia
        czasu. pozdrawiam
        • IP: *.unregistered.net.exatel.pl

          Gość: eedek 12.05.09, 13:25 Odpowiedz
          Ten halogen oven to nic innego jak zwykły piekarnik gdzie źródłem
          ciepła są żarówki halogenowe. Ta cała reszta funkcji wokół tego to
          zwykła ściema. Szkoda pieniędzy.
          • IP: *.chello.pl

            Gość: Roman 15.08.09, 19:26 Odpowiedz
            Zgadzam się z Tobą. Do kitu bo nie ma instrukcji np: jak piec wszystkie produkty.
          • IP: 89.72.81.*

            Gość: kasia 03.09.09, 11:34 Odpowiedz
            nie mam doswiadczenia z halogen oven ale jesli chodzi o kombiwar
            to.....w sumie przereklamowana sprawa, bo po pierwsze ustrojstwo
            jest ciężkie,po 2 nieporęczne,mycie tego to udręka,zajmuje na prawde
            duzo miejsca

            jesli ktos boi sie mikrofalówki jest to calkiem rozsadna
            alternatywa ,pod warunkiem ,ze ma cierpliwosc i czas sie z tym
            szarpac

            potrawy w sumie okey,nie mialam nigdy zastrzezen,mozna
            grilowac,odgrzewac,dusic itp itd

            ale jesli pomysle ze mam to potem umyc i ile pradu zzera...lezy
            zakurzony w piwnicy,coz moze sie z nim kiedys przeprosze






            • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

              Gość: alex 11.09.10, 19:36 Odpowiedz
              Tobie widać nie dogodzi. Kombiwar jest ok. Ciężki bo szkło grube i masywne czyli dobre . Chciałabyś by było zrobione ze szkła cienkiego jak szklanka? Jak ktoś nie jest zdecydowany to niech nie kupuje i nie użala się na forum.Ja kombiwar posiadam i ze 4-5 razy tygodniowo używam. Co do wielkości jest duże ale chyba po to by włożyć dużo jedzenia, przecież nie będzie jak paczka zapałek ? w reklamie widać jego wielkość , więc po co kupujesz ?jak za dużo miejsca zajmuje. Może za parę lat dogodzą tobie kombiwar na baterie słoneczną , ludzie jak nie lubicie rzeczy na prąd to po cholere kupujecie ?
              • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

                Gość: RADSON 16.01.11, 22:06 Odpowiedz
                DO DUPY TEN PIEKARNIK PIECZESZ I PIECZESZ I NADAL SROWE PIC NA WODE FOTO MONTARZ1!!!!!!!!!!!!!!!!ODRADZAM KUPNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • IP: *.adsl.inetia.pl

                  Gość: gosc 16.03.11, 16:04 Odpowiedz
                  byłam u siostry jadłam piecznego kurczaka na spodzie ułożony a na górną nastawkeułożyła podgotowane 5 minut,odcedzone ziemniaczki -45 minut SUPER OBIAD !!!!!!!!! właśnie szukam gdzie i za ile go kupić ,kiełbaska ułożona na górnej podstawce 15 min.-upieczona SUPER wszystko odsączone z tłuszczu w trakcie pieczenia-ale nie suche.
            • 09.02.11, 23:55 Odpowiedz
              Zdecydowanie zgadzam się z opinią wiekszości, że nie warto przepłacac na kombiwarze, ponieważ jest to jedynie dodatek do kuchni... Nie jest on czymś szczególnym. Gdybym miała coś takiego kupowac, to kupiłabym model Tefala za niecałe sto pięcdziesiąt złotych, ponieważ ufam tej firmie. www.kupujemy.pl/vc1009-cena-sklep.html
            • IP: *.aleksandrowkujawski.vectranet.pl

              Gość: Przemuko 15.09.13, 16:19 Odpowiedz
              powiedzcie mi idioci czego sie tak uczepiliscie tego zżerania pradu?

              chcesz mi powiedziec (tzn. kit wcisnac) ze upieczenie kurczaka w pikarniku klasycznym pod kuchnia gazowa zje mniej pradu? w jak isposob skoro piekarnik klasyczny ma minimum 2400W podczas gdy piekarniki halogenowe zazwyczaj nei wiecej niz 1800-2000 do tego sa kilkukrotnie mnieojsze niz klasyczne piekarniki w zwiazku z czym duzo szybciej sie nagrzewaja ....

              nie widzisz roznicy pojemnosci 50l (klasyczny piekarnik) vs. 15 litrów - kombiwar?
          • IP: *.chello.pl

            Gość: sethmartin 14.01.10, 19:35 Odpowiedz
            wcale nie ściema bo w porównaniu z tradycyjnym piekarnikiem różni
            sie PRZEDE wszystkim czasem nagrzewania.; Smażąc 2-3 kotlety np.
            mielone (a nie chcę smażyc ich na tłuszczu) robię to w kilka...no
            nascie minut a w piekarniku czekam 1/2 godz. na nagrzanie
            piekarnika...i tyle
            • IP: *.polskieradio.pl

              Gość: terka 21.01.10, 16:21 Odpowiedz
              prosze podaj jak postepujesz bo ja mam kłopoty z ustawiemiem
              temperatury. prosze o przepisy potraw i ich czas wykonania ,
              ustawienia temeratury i czasu
              • 25.01.10, 11:57 Odpowiedz
                Witam serdecznie.Ja ten sprzęt zamówiłam wczoraj na allegro(JML).Jednocześnie
                zamówiłam książkę na www.KDC.pl
                Podaję tytuł"Gotowanie w kombiwarze",autor-Tadeusz Barowicz.Cena książki 16.90
                zł plus przesyłka 9.99zł płatne przy odbiorze.
                Serdecznie pozdrawiam.
                • IP: *.netia.pl

                  Gość: stykrotka 01.02.10, 13:37 Odpowiedz
                  No dobra. Postanowiłam podzielić się z Wami bardzo prostym a bardzo pysznym
                  przepisem na kaczkę :)
                  Robię ją właśnie w HO i jest przepyszna. W piekarniku nie próbowałam więc nie
                  wykluczam, że wyjdzie równie pyszna.


                  Składniki:
                  kaczka (cała)
                  jabłka (ok 3szt)
                  majeranek
                  rozmaryn
                  sól


                  Wypatroszoną, wymytą i osuszoną kaczkę (również osuszoną w środku) przyprawiamy
                  solą, majerankiem i rozmarynem. Kaczkę należy również przyprawić wewnątrz.
                  Ja daję dość sporo majeranku i rozmarynu, żeby była aromatyczna.

                  Odstawiamy ją na minimum 2h, żeby przyprawy się trochę przegryzły.

                  Do środka kaczki upychamy obrane jabłka w ćwiartkach i zamykamy ją np. wykałaczkami

                  Pieczenie w Halogen Oven


                  Na dno urządzenia można nalać odrobinę wody.

                  Piec na najniższej kratce.

                  Kładziemy kaczkę "na brzuchu".

                  Pierwsze 30 minut na temperaturze 200stopni
                  Następne 1h30minut na temperaturze 160stopni

                  Mniej więcej co 15, 20 minut polewam kaczkę tłuszczem z dna urządzenia, które
                  wytworzyła :)
                  Robię to pędzelkiem do pizzy bo ciężko chochlę tam upchąć.


                  no i palce lizać
              • 08.11.10, 18:38 Odpowiedz
                KEKS BISZKOPTOWY
                5 żółtek utrzeć ze 1i1/4 szklanką cukru pudru, stopniowo dodając łyżkę octu. Z 5 białek ubić pianę,wymieszać z żółtkami, na przemian z 1i 1/4 szklanką mąki i 1 łyżeczką proszku do pieczenia oraz bakaliami.
                Kombiwar ustawić na 160 st.i 40 min, na dolny ruszt. Po 10 min. od włączenia włożyć tortownicę (śr.24 cm lub 27) z ciastem.Po upływie 40 min.podkręcić temperaturę do 180 i na kolejne 10 min.
                Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie wyszedł.
                Mięso piekę w temp. o 10 st. niższej niż podają w przepisie, pokrojone w 1 cm plastry, koniecznie w woreczku(zawsze jest soczyste).
                Właśnie piekę placek cebulowy na cieście. Jak wyjdzie podam Wam przepis.
            • IP: *.dynamic.gprs.plus.pl

              Gość: agnieszka29 08.04.10, 21:37 Odpowiedz
              mi sie podoba ten halogen oven,nic nie trzeba polewac tluszczem,potrawy sa
              smaczne,kurczaka pieklam 75 minut:) ciasta wychodza super,sprawdzam dla pewnosci
              ze 2 razy,temperatura jest rozkladana rownomiernie,a tego sie nie uzyska w
              zwyklym piekarniku,zajmuje malo miejsca:)) dla mnie rewelacja,potrawy sa
              soczyste.. nie podzielam zdania ze jest do niczego,a w opakowaniu sa podane
              przepisy,moze nie wszystkie ale naprawde jak ktos gotuje to sobie poradzi,ja
              uzywam go codziennie i napewno go nie zamienie na nic innego:))
              • IP: *.toya.net.pl

                Gość: zawsze ania75 10.04.10, 08:16 Odpowiedz
                a jak pieczesz ciasta,bo moje są w środku surowe?
              • IP: *.xdsl.centertel.pl

                Gość: MariolA 05.10.10, 14:34 Odpowiedz
                Witam,w nawiązaniu do temperatury która rzekomo rozkłada się równomiernie-mam taki problem,przy pieczeniu ciasta (forma okragła-ciasto jak na zwykla babkę)wyrasta ono z jednej strony wyższe,duzo wyższe:))) w czym problem?czy ma kręcic pokrywą,aby rozłożyło sie IR rownomiernie??prosze o wyjasnienie,moze ktos ma podobny problem?
              • IP: 188.141.62.*

                Gość: asia 25.10.10, 23:35 Odpowiedz
                a ile czasu pieczesz ciasta i w jakiej temp? ja probuje i nic mi nie wychodzi, gora przypalona a dol surowy :(
            • IP: *.kalisz.mm.pl

              Gość: pawel 18.12.10, 08:15 Odpowiedz
              Kto smaży kotlety w piekariku!Lepiej byś się ie odzywał na te temat.
          • IP: *.12-2.cable.virginmedia.com

            Gość: ankaa 26.03.10, 10:18 Odpowiedz
            hmm do konca sie nie zgodze - osobiscie wynajmuje mieszkanie i mam piekarnik
            uszkodzony a wlasciciela mieszkania nie bede sie prosic o wymiane zakupilam
            piekarnik halogenowy i czekam na dostawe licze ze wszystko bedzie ok z nim nie
            zabira duzo przestrzeni co mi sie podoba jak dla mnie to bedizie w sam raz
          • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

            Gość: emeryt 22.09.10, 16:35 Odpowiedz
            Mam tą maszynkę od wczoraj i przez cały czas testuję i nie rozumiem tych blondynek które tu zabierają głos. Ten piekarnik halogenowy jest lepszy od piekarnika, mikrofali i rośna na działce ma tylko jedną wadę że jak tak dalej pójdzie to w krótkim czasie przybędę za mocno na wadze.
            Zdążyłem już zrobić kiełbaski z rożna, pieczone ziemniaczki, szaszłyk, oraz pieczone żeberka i wrąbałem to wszystko jednego dnia i jeszcze mam ochotę na więcej. Posłuchajcie kochane panie oczywiście mowa o tych młodych blondynkach najpierw zapytajcie dorosłych do czego ten
            instrument służy bo na pewno nie do sexu tylko do kuchni i jest w pełni do tego użyteczny. Miałem oczywiście na myśli kuchnię a nie sex .... Pozdrawiam
          • IP: 79.173.32.*

            Gość: ZOSIA 18.12.10, 18:46 Odpowiedz
            Też się napaliłam na ten kombiwar.SZKODA TYCH PIENIĘDZY!!!Lepszy byłby zwykły prodziż!
            Bo w prodziżu wszystko się upiecze, nawet ciasto. A tutaj to tylko to co jest na tych sitkach, to co na dole (w tym kombiwarze). to już nie
            Szkoda tylko tych pieniędzy!!
          • IP: *.plock.mm.pl

            Gość: Andrasz 08.10.13, 20:58 Odpowiedz
            Piszesz głupoty. Posiadam kombiwar halogenowy już 3 lata, sprawiłem też w prezencie córce i synowi. Jest to wspaniały wynalazek, który zreszta codziennie uzywam. Potrawy wychodzą wspaniałe. Pottrzeba tylko trochję wyobraźni i wiedzy o surowcu i temperaturze. Trzeba to robić z sercem, a nie czekać na łut szczęścial ponieważ nic z tego nie wyjdzie.
        • 18.06.09, 19:37 Odpowiedz
          POLECAM:
          szybkowary: berghoff, bergner, vinzer itp

          www.sch-agd.pl/
        • IP: *.bielskobiala.vectranet.pl

          Gość: piotrek 08.12.10, 19:21 Odpowiedz
          mam pytanie wlaczylem kombiwar i robie pierwsza zapiekanke dlaczego lama co jakis czas gasnie i spowrotem sie zapala tak ma byc czy cos z moim nie tak???
        • IP: *.dynamic.chello.pl

          Gość: Hexen 20.09.11, 17:01 Odpowiedz
          to gratulacje - uzywany heheh - ja mam 2 lata i śmiga jak ta lala :) kurczak 100 razy lepszy od piekarnikowego :)
        • IP: *.dynamic.chello.pl

          Gość: J.K. 09.10.12, 14:56 Odpowiedz
          To fakt że wszystkie reklamy Mango to FIKCJA. Wcale NIE myje się sam. Piecze górą a dołem tylko grzeje. W połowie pieczenia trzeba obrócić pieczeń. Po dłuższym użytkowaniu z powodów tłustych oparów przestaje działać timer do odmierzania czasu pieczenia ale można próbować go obruszać wielokrotnie kręcąc nim w obie strony. Gorzej jest z termostatem który się skleja a w tedy trzeba zapomnieć o regulacji temperatury ( grzeje na max. ) i może dojść do spalenia mięsa itp. Rozmontowanie głowicy w celu naprawy jest bez przesady bardzo trudne. Trudno także osiągnąć temp. po wyżej 180-200 st C. Często wstawia się do piekarnika pojemnik z wodą aby pieczeń nie była zbyt sucha. Niestety w tym halogen oven temperatura na dole naczynia jest zbyt niska aby woda zaczęła parować. Szklany pojemnik jest nie poręczny i ciężki. Podczas mycia wyślizguje się z rąk i łatwo go rozbić. Jeśli chodzi o grzanie to trzeba postępować jak z piekarnikiem i należy go rozgrzać do momentu aż rozłączy się termostat ustawiony na określoną temperaturę lub trochę większą a potem skorygować bo przy wkładaniu uleci dużo ciepła. Chwytakowi też można by trochę zarzucić. Możliwe że wersja z pierścieniem dystansowym nie będzie przypalać góry ( większa równomierność ) ale może wydłużyć czas pieczenia. Z czasem osłona i halogen brudzą się do tego stopnia że nie da się wyczyścić bez demontażu a potem wcale. Wiatrak też pracuje coraz ciężej. Ogólnie rzecz biorąc nauczmy się reklamy odbierać N I E BEZKRYTYCZNIE w których jest co najwyżej 20 - 30 % prawdy. W Mango rzeczy są wielokrotnie droższe niż w handlu detalicznym. Rekord to chyba było radyjko na słuchawki 20 kilka razy droższe niż w 100% to samo radio w niemieckich sklepach po przeliczeniu pomijając niską jakość ( gadżet ) nie adekwatną do tego co mówiła reklama Mango. Po za tym jest tam dużo szmelcu jak np. dmuchany fotel i łóżko. Myślę że wyczerpałem temat bez skakania z forum na forum. Pozdrawiam.
          Ps. Posiadałem halogen oven stosunkowo długo który skończył w śmietniku. W/g mnie lepsze są el. piekarniki zwane "Rożnem" te starsze choć nie są tak uniwersalne. Ja podpisuje się jednak pod powiedzeniem " Wszystko co uniwersalne nie nadaje się do niczego". Jednak z braku wyboru CHYBA kupie drugi. J.K.

























        • IP: *.in.net.pl

          Gość: kucharz 28.04.13, 20:26 Odpowiedz
          Nie pomyliłeś się. To h...ostwo nadaje się do podgrzania parówek i to nie bardzo..... bo je albo nie dogrzeje albo spali... To jest sprzęt dla nowoczesnych gospodyń,które nie potrafią nic zrobići wydaje im się że w tej h...ni zrobią prawdziwy obiad..... BBŁŁŁAHHHAAAA..... Mam to h...ostwo rok i nic smacznego nie udało mi się zrobić.... LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ TROCHĘ.......
      • IP: *.rawamaz.mm.pl

        Gość: caprio71 06.01.10, 20:02 Odpowiedz
        witam ,dzis widziałam inedntyczny jak w mango w markecie biedronka,ogladałam
        ,niczym sie nie rózni ,ma te same parametry ,i cena 169zł
        • IP: *.dynamic.chello.pl

          Gość: gośc 10.12.12, 07:01 Odpowiedz
          wczoraj próbowałam upiec ciasto biszkoptowe ..zwierzchu upieczone o od spodu surowe..po wyciągnięciu wylała się cała masa z dna..ten prezent dostałam na mikołaja..kurczak suchy a ziemniaczki twarde..to jest szmelc ..czy można to zwrócić do sklepu cena 150 zł
      • 18.01.10, 15:58 Odpowiedz
        Do gosha30: myślę,że te wszystkie oveny są produkcji chińskiej, ja
        mam model CO-622, który niczym nie różni się od tego "Mangowego",
        tak nawiasem to jakoś nie podają modelu?
        Z ceny także już spuścili na 199 zł
        Widziałem podobny w REALU za 190 zł
        Swój kupiłem na bazarze w Utrechcie za 45 euro.
        W sumie produkt jest dobry i rzeczywiście pieczenie i smażenie jest
        ok.
        Przy dietach b/tłuszczowych b.dobry i mogę polecić: warto!!!
      • IP: 195.18.236.*

        Gość: Jola 06.02.11, 19:09 Odpowiedz
        sciema totalna , eksperymentowalismy z wieloma daniami , nie polecam , żałuje kasy , tradycyjne potrawy wychodzą suche i nie dobre , czas w tym urzadzeniu schodzi się 50 % dłużej .
    • IP: *.mpmproduct.com.pl

      Gość: antek 06.05.09, 08:20 Odpowiedz
      po co przepłacać-zobacz!

      www.ceneo.pl/226497
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: gosha30 06.05.09, 10:30 Odpowiedz
        Ok, tylko bardziej interesuje mnie, czy te sprzęty to jest to samo.
        Halogen oven posiada niby jakies swiatło halogenowe i podczerwien a
        pozostałe nie mają tego w opisie. Wiec jakby mniało byc lepsze to
        moge zapłacić więcej.
        • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

          Gość: janek 10.05.09, 11:04 Odpowiedz
          z tym halogenem to taka mała ściema marketingowa.
          oprócz oswitlenia wnętrza-co dobrze wyglada w reklamie tv,
          to żródło ciepła jakie by ono nie było-jest tylko żródłem ciepła.

          • IP: *.acn.waw.pl

            Gość: Mirka34 16.10.09, 16:20 Odpowiedz
            Też tak uważam, generalnie nie kupiłabym czegokolwiek co było reklamowane w
            mango. Tym bardziej, że za te pieniądze, można mieć już naprawdę fajne kombiwary
            sama kupiłam JL-158A i od pół roku wiernie mi służy.
            • IP: *.adsl.inetia.pl

              Gość: Marcel 26.10.09, 00:41 Odpowiedz
              Jak dla mnie zależy od sytuacji i konkretnego produktu, ale fakt sam też jeszcze
              tam się nie zaopatrywałem. W kwestii kombiwarów żona kupiła taki sam bodajże 2
              tygodnie temu, był używany dopiero kilka razy, ale urządzenie ciekawe i co
              najważniejsze się sprawdza.
        • IP: *.dynamic.gprs.plus.pl

          Gość: anatol 24.08.09, 20:02 Odpowiedz
          Mam od lat chińskiego protoplastę obecnych kombiwarów. Zasada jest
          taka sama we wszystkich, inne jest dzisiaj źródło ciepła. Dawniej
          była to grzałka, której ciepło było rozprowadzane w szklanym baniaku
          przy pomocy wentylatora. Dzisiaj źródłem ciepła jest żarówka
          halogenowa, której ciepło rozprowadza też wentylator. jeśli mój
          staruszek mi się znudzi (lub wysiądzie) to kupię Halogen Oven tam,
          gdzie dostanę:
          1) najniższą cenę,
          2) komplet wyposażenia (2 ruszty, chwytak, podstawkę do pokrywy i po
          polsku napisaną instrukcję,w której podadzą mi czasy i temperatury
          dla poszczególnych czynności (pieczenie, grilowanie ...)i gatunków
          wkładanych mięs lub warzyw.

          Koszty użytkowania: w moim rejonie (mazowsze) 1 kilowatogodzina
          (kWh) kosztuje brutto 50 gr. A więc godzina np. pieczania w max
          temperaturze to 1,4 kW razy 1 godź razy 50 gr = 70 gr. Przy niższych
          temperaturach i tym samym czasie bedzie taniej.

          Utrzymywanie temperatury zadanej pokrętłem kombiwar realizuje
          włączając lub wyłączając lampę halogenową.

          Drób wychodzi w tym moim dobrze, w halogenowym nie ma powoduu by
          było inaczej. Grzanki, kiełbaski itp też. Ciast bym nie piekł.

          Aby ułatwić sobie mycie - bo w to przy pomocy wiatraka nie wierzę -
          na dno szkła wkładamy talerz, który zbiera tłuszcz lub wlewamy ze 2
          cm wody.
    • IP: *.mofnet.gov.pl

      Gość: ania-miętusek 07.05.09, 14:17 Odpowiedz
      wejdź na tanieje.pl i wpisz w wyszukiwarkę halogen oven. Mają ten
      sprzęt za niecałe 250,00zł. I to ten sam bo nawet tej samej firmy co
      w mango. Nie ma go teraz w tanieje.pl na stanie ale może warto
      poczekać aż będzie można go u nich dostać. Ja w każdym razie
      poluję :) pozdrawiam.
      • IP: *.xdsl.centertel.pl

        Gość: jw 16.05.09, 22:11 Odpowiedz
        tanieje.pl to wieka ściema. BRAK to podstawa działalności.
        • IP: *.net.pl

          Gość: kj 31.05.09, 17:15 Odpowiedz
          Chyba jednak nie sciema bo znowu mają na stanie.
          • IP: 217.153.131.*

            Gość: Bolek 20.07.09, 14:32 Odpowiedz
            Ja zakupiłem ten z Mango i jestm bardzo zadowolony, przesyłka w cztery dni i
            potrawy fajnie i szybko sie pieka, nie wiem jak w innych firmach ale Mango jest
            znana i nie ma problemu z wymiana i serwisem w razie czego. Czego nie mozna
            powiedziec o pozostalych.
            • IP: *.retsat1.com.pl

              Gość: Zaradny 23.09.09, 16:31 Odpowiedz
              Kupiłem w MAKRO za 181 zł ostatni egzemplarz.Uprzedził mnie sprzedawca z Allegro
              który zabrał całą paletę.Ten sam produkt co w Mango.
              • IP: *.146.118.111.nat.umts.dynamic.eranet.pl

                Gość: Dorota 22.11.09, 09:48 Odpowiedz
                Dwa tygodnie temu kupiłam w Realu (identyczny jak w Mango) za
                199zł. Była ich cała paleta, ale nie widziałam zainteresowania ze
                strony kientów. Kilka razy używałam i jestem bardzo zadowolona.
                Mięsko jest chrupiące a tłuszcz spływa przez kratkę na dno
                kombiwaru. Wada tego urzadzenia to jaskrawe światło,które mnie drażni
                ( kiedy osiągnie ustawioną tem. to gaśnie i włącza się).Myślę, że
                warto mieć takie urządzenie w kuchni, ale niekoniecznie za 400zł.
                • IP: *.tktelekom.pl

                  Gość: nuna53 04.12.09, 18:06 Odpowiedz
                  Ja dwa dni temu zakupiłam na allegro ten kombiwar za 180 zł plus przesyłka,
                  dołożyli jeszcze urządzenie do kłucia mięsa zamiast klepania /kiedyś w mango
                  było to po 60 zł/.Piekłam udka z kurczaka wyszły pyszne chrupiące. Dzisiaj
                  piekłam udka faszerwane mięsem wyszły super. Zasada jest taka że pieczone mięso
                  musi być oblewane lekko co jakiś czas wodą z czego powstaje na dolnej podstawce
                  dobry sosik. Na dolnym ruszcie można ułożyć warzywa będa lekko skropione i nie
                  wyschną.
                  Jutro będę robiła jakieś lekkie ciasto. Ogólnie jestem zadowolona.
                • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

                  Gość: ewa 05.12.09, 19:21 Odpowiedz
                  Ja kupiłam mężowi na imieniny(Mango) razem z żelazkiem.Mąż b. zadowolony
                  eksperymentuje. Wyszło taniej,ale żelazko do mnie nie "przemawia". Halogen za to
                  budzi radość mojego męża i nie jest takie złe. Ciasta nie piekłam,ale mąż piekł
                  ziemniaczki, zapiekankę, tosty,szaszłyki, golonkę, mięsko. Na dolnym ruszcie
                  piecze się na górnym griluje. Tłuszcz rzeczywiście spływa.Jedzonko pyszne.
                  Trzeba jednak potrenować i wyczuć urządzenie. Mnie się podoba, bo nie muszę
                  gotować:)Żelazko na razie raz wypróbowałam i wróciłam do normalnego.
                • IP: 78.8.222.*

                  Gość: Dora 28.05.10, 18:01 Odpowiedz
                  Witam.
                  Zakupiłam HO na allegro. Wydaje mi się,że najtaniej bo z całym wyposażeniem (2
                  ruszta, 2 tacki do gotowania na parze i smażenia, uchwytem, podstawkiem pod
                  pokrywę, szpilkami do szaszłyków, stojakiem na tosty)firmy KELERS za jedyne 169
                  zł łącznie z przesyłką (czekałam 1 dzień. Działa bez zarzutów.
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=1043917152
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: andrzej 19.11.09, 06:21 Odpowiedz
        kupilem w "Real"identyczny jak w "mango" z napisem na obudowie "JML"za
        199zeta dzisiaj robie kurczaka
    • IP: *.ksknet.pl

      Gość: henryk 21.05.09, 14:21 Odpowiedz
      Dziś 21 . 05. w supermarkecie " Real "kupiłem za 199zł radzę
      odwiedzić ten supermarket.
      • IP: 89.108.211.*

        Gość: shida 22.05.09, 15:03 Odpowiedz
        taak taak tylko że na allegro są kombiwary które mają tylko obieg powietrza a
        halogen oven ma podczerwień halogen i wentylator:)ja mam halogen oven kupiłam na
        allegro za 239zł było 100 sztuk i poszły w 1 dzien:)-JEST ŚWIETNY!!!!
        • IP: *.centertel.pl

          Gość: Mario 30.05.09, 10:56 Odpowiedz
          Potwierdzam oryginalny halogen oven jest super z powodzeniem
          zastępuje piecyk np na cempingu ja piekę dwu kilogramowego kurczaka
          w halogenie w ciągu 75min na chrupko.
          Osobiscie polecam !
        • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

          Gość: Ciekawa 17.06.09, 20:20 Odpowiedz
          W czym się przejawia jego świetność? Jeśli ktoś kurczaka piecze ponad godzinę,
          to gdzie tu oszczędność czasu i energii?, A skąd kombiwar wie, ze teraz chcę
          upiec ciasto, a nie kurczaka? Albo, ze mam ochotę na warzywka gotowane na parze?
          Czytałam gdzieś o temperaturach, to prawie wszystko trzeba piec w tem 200, a
          najlepiej 250 stopni. Gdzie tu oszczędność?
        • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

          Gość: Ciekawska 22.07.09, 12:52 Odpowiedz
          Skoro jesteś zadowolona z kombiwaru, to napisz jak z niego korzystasz. Ja
          potrafię jedynie upiec części z kurczaka. Reszta wychodzi beznadziejna raczej.
          Mięso z karczku wysuszone, warzywa surowe i nadpalone od góry, ziemniaki surowe.
          Ciasto trzeba dopiekać w piekarniku.
          • IP: 77.255.6.*

            Gość: gość 16.02.10, 19:56 Odpowiedz
            Ja kupiłam halogen over na tv mango wczoraj go otrzymałam a dzisiaj
            wyprubowałam.Miałam ćwiartki i ziemniaki przekrojone na połowę
            oczywiście wcześniej przyprawione.Piekłam 45 min bo 30 było za
            mało ....wszystko mięciutkie palce lizać.Tylko jestem ciekawa jak
            będzie się dzień w dzień uzywac to jaki koszt prądu bedzie :
            (....pozdrawiam
        • IP: 195.117.108.*

          Gość: tati 20.10.09, 19:48 Odpowiedz
          Wow! podczerwień. Promienie podczerwone emituje słońce i każde ciało
          ogrzane. zwykła farelka też tyle, że nieświetlne a lampy z żarówką
          ( halogenową czy inną) emitują promieniowanie podczerw. świetlne.
          taki to bajer
    • IP: *.net.pl

      Gość: zuzi 31.05.09, 17:17 Odpowiedz
      Ja kupiłam w tanieje.pl. Dokładnie ten sam ale jednak znacząco taniej. Jestem zadowolona z zakupu - jest to jednak dużo wygodniejsze rozwiązanie niż pieczenie w piekarniku i chyba jednak bardziej ekonomiczne
      • IP: 82.146.247.*

        Gość: annako32poczta.one 01.06.09, 16:26 Odpowiedz

        czy możesz mnie poinstruować jak uzywać halogen owen jak w nim przyrządzać potrawy
        • IP: *.chello.pl

          Gość: Magda 18.01.10, 18:10 Odpowiedz
          Właśnie o to chodzi.Ja też mam od dziś.Nie opisu samego urządzenia,bo wstawiłam
          pierś z idyka ,aby wypróbować i niby się upiekła,ale też suchawa.Ustawialam
          rożnie temperaturę i co mnie dziwiło,halogen Swiecił przez cały czas pieczenia,a
          wydaje mi się,że po uzyskaniu ustawionej temperatury,powinno gasnąć co jakiś
          czas?????Nie ma porządnego opisu.
          Mam natomiast,już od 15lat Termomiks,który działa,a książka z przepisami tak
          dokładna,żenigdy nie muszę niczego kombinować i wychodzi tak jak powinno.Weszłam
          też na tą stronę i myślałam,ze dowiem się czegoś od str.praktycznej i narazie
          nie znalazłam.Pozdrawiam.
          • IP: *.uddi.cable.virginmedia.com

            Gość: nika 18.02.10, 18:12 Odpowiedz
            Przepisy są na stronie
            vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/22
            /topicid/62323/page/0 też chce to kupic, ale w UK są droższe niż w
            Polsce przeciętnie 60- 70 funtów. Bardzo mi się podoba w reklamie no
            i zastanawia mnie pieczenie ciast, czy rzeczywiście nie udają się?
            • IP: *.ssp.dialog.net.pl

              Gość: Anna 24.02.10, 20:59 Odpowiedz
              [Mam nieco starszy kombiwar (bez światła),z którego jestem
              zadowolona.Ciasta,zwłaszcza drożdżowe,szarlotka i mufinki- udają mi
              się zawsze.Temperaturę ustawiam zgodnie z przepisem dla piekarnika
              elektrycznego.Jedno zastrzeżenie-stawiam na wysokim ruszcie i
              zakładam metalowy pierścień,który jest w wyposażeniu.Życzę
              powodzenia i smacznego.
          • IP: *.ssp.dialog.net.pl

            Gość: Dora 28.05.10, 18:12 Odpowiedz
            Po nagrzaniu faktycznie powinien wyłączać się i włączać.
            Filety z kurczaka czy z indyka po uprzednim przyprawieniu kładę na górny ruszt i
            piekę tylko 20min w temp.220 stopni C, a na dolną tackę leję 4 łyżki wody. Wtedy
            są naprawdę soczyste. Smacznego.
      • IP: 94.254.249.*

        Gość: Andrzej 02.06.09, 13:40 Odpowiedz
        Czy ten na tanieje.pl to napewno ten sam co w mango? Bo jest 124 zł
        różnicy w cenie.
      • IP: *.chello.pl

        Gość: awitch 06.08.09, 21:14 Odpowiedz
        dzisiaj dostalam przesylke z mango, ale procz 2 przepisow nie ma nic. To szok,
        bo w reklamie mowia co innego. Prosze o sprawdzone przepisy zebym blysnela przed
        mezem jak wroci.W koncu to byl moj prezent na 3 rocznice slubu.Pozdrawiam
        • IP: *.173.5.101.tesatnet.pl

          Gość: 2412ewa50@wp.pl 08.12.09, 19:57 Odpowiedz
          Proszę Ciebie o podzielenie się otrzymanymi konkretnymi przepisami dotycząccymi
          czasu pieczenia i grillowania oraz ustawiania pokręteł. Kupiłam w NETTO
          identyczny jak w MANGO , umiem gotować tradycyjnie ale czy wlewać na dno wodę?,
          czy piec na "sucho" , jak długo trzymać produkty w tym urządzeniu?
          Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź - pozdrawiam
    • 11.06.09, 20:23 Odpowiedz
      Kurcze są tu dwie grupy pytających i niby odpowiadających, którzy w
      sumie nic konkretnego nie odpowiadają same zdawkowe słowa.
      kupiłem świetny itp a odpowiedzi na pytania zadane przez zainteresowane
      osoby kupnem zero. Czy nawet brak odzewu dla osoby która prosi o pomoc
      w korzystaniu z tego cuda. Same ble ble ble i po co to?!
      • IP: *.aster.pl

        Gość: norman 12.06.09, 13:29 Odpowiedz
        dlatego nie ma konkretnych odpowiedzi, bo część wpisujących się to pracownicy z
        firm marketingowych, którzy nie mają pojęcia nawet jak ten sprzęt wygląda, a
        używając marketingu szeptanego (redagowanie forum), starają się zareklamować czy
        to konkretny produkt ( halogen oven) czy też konkretny portal (tanieje.pl).
        dlatego zawsze na wpisy na forach trzeba brać pewną poprawkę ;)
        • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

          Gość: ola 12.06.09, 19:28 Odpowiedz
          witam, jestem wlasnie swiezo upieczona posiadaczka tegoz cuda i kompletnie nie
          wiem co w nim mozna robic:( tj. jakby piekarnik
          +mikrofalowka? jakie potrawy przyzadzacie i czy ktos juz robil zapiekanki?
          rozumiem, ze trzeba wkladac w naczyniu zaroodpornym?
          czekam na wskazowki i dziekuje z gory za wszystkie uwagi
    • IP: 80.50.236.*

      Gość: Drago 13.06.09, 12:44 Odpowiedz
      Ja wtrącę swe 2 grosze
      Plusy
      + Pieczenie mięsa przyprawy mocna czuć
      ale nieraz mięso jest suche
      i na tym się kończy
      po za tym to jest jeno wielkie guwn...
      gotowani na parze ściema
      nalałem gotującej się wody do rozgrzanego na ful tego piecyka dup.
      nic woda stygnie
      Kartofle bardziej na frytki wyglądają suche i twarde
      robiliśmy bułki z truskawkami z wieszu ładne ale spód surowy na wszystkie
      poziomy i sposoby robiliśmy
      JA BYM ZA TO NIE DAŁ 100 ZŁOTY
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: jula 13.06.09, 19:55 Odpowiedz
        Dokładnie. Masz rację, ziemniaki są suche jak wiór,kotlety
        mielone "smażyły " się ponad godzinę i były dalej surowe i dziwne w
        smaku.
        W zasadzie to skąd ma to urządzenie wiedzieć jaką obróbkę termiczną
        chcemy zastosować, przecież nie przekażę mu telepatycznie że chcę
        mięso np, z grilla.
        Te potrawy są takie " uciaprane " i bezpłciowe.
        • IP: *.net.pl

          Gość: kaja 17.06.09, 23:08 Odpowiedz
          jak ktoś nie ma pojęcia o gotowaniu i myśli że jakies urządzenie wykona za niego całą robotę a jego rola ograniczy się do wrzucenia ochłapu mięsa i pokręceniu pokrętłami to mu zawsze wyjdzie ucioprane. Ja mam kombiwar i sobie chwale
          • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

            Gość: Ciekawska 20.06.09, 19:53 Odpowiedz
            Napisz Kaju, jak pieczesz ciasto. Jaki rodzaj ciasta można upiec w kombiwarze,
            jaka wielkość blachy, jaki czas, jaka temperatura?

            Drożdżówkę piekłam ponad godzinę i boki oraz spód były białe (i pewnie surowe),
            góra natomiast mocno się podpiekała, więc zakryłam folią. W końcu przełożyłam
            ciasto do nagrzanego piekarnika i dokończyłam dzieło.

            Warzywa na parze gotowałam, gotowałam (wcześniej wlałam wodę)i w końcu
            zagotowałam wodę w garnku i dogotowałam w zeppterze.

            Fakt, żeberka wyszły mi bardzo smaczne, również kiełbaska pieczona oraz
            skrzydełka i udka.

            Jak do tej pory pieczenie i gotowanie na parze, to strata czasu i nerwów.
            • IP: *.chello.pl

              Gość: Paweł 21.06.09, 23:00 Odpowiedz
              To nie jest do ciasta, pieczenie w tym ciasta to wielka sciema, nadaje się
              do prostych rzeczy, jak wam mieęso schnie, to przykryjcie pojemnik folią
              aluminiową
              • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

                Gość: Ciekawska 22.06.09, 17:28 Odpowiedz
                Teraz już wiem, że nie do ciasta. Tylko nie rozumiem, dlaczego wszyscy w opisie
                zachwalają, że ów "prodiż" jest lepszy od piekarnika, garnka i mikrofali?
                Wypisują, ze pieką w tym cudzie ciasta, bułki, biszkopty. Czy wszyscy kłamią?
                Skoro komuś coś się udaje, proszę pochwalić się sukcesem na forum i podać
                dokładny przepis.


                Mięsa nie musiałam niczym przykrywać, wyszło super. Rumiane, chrupiące i
                niewyschnięte.
                Warzywa na parze gotowały się, gotowały i były twarde.
                Napiszcie jak Wy to robicie? Ile wlewacie wody, na jaką temperaturę i na jaki
                czas trzeba ustawić?

                Jak już kupiłam tę "zawalidrogę", to chcę to w jakiś racjonalny sposób wykorzystać.
                • IP: *.chello.pl

                  Gość: .jhv 25.10.09, 10:26 Odpowiedz
                  moi drodzy... sprawa jest prosta. warzywa na parze czy jakiekolwiek mięso, rybę
                  w ziołach etc., bez najmniejszego problemy robi się w normalnym garnku, w miarę
                  szerokim, do którego wstawia się takie jakby sito na nóżkach, (stojak do
                  gotowania na parze...) który kosztuje z 10 zeta... na spód gara wlewa się
                  odrobinę wody i... wszystko. rybę czy mięso można aromatyzować dodając do tej
                  wody np. miętę (jeśli ktoś lubi) albo innymi ziołami. W ciągu kilku minut pod
                  przykryciem wszystko jest gotowe, delikatne i smaczne. chodzi o to by naraz nie
                  było nawalone za dużo rzeczy chodzi i w dużych porcjach. musi być jedna warstwa
                  aby była swobodna cyrkulacja i robi się piorunem.
                  pieczenia, opiekania etc., rozmaitych mięs wymagają odpowiedniego przygotowania
                  i bez problemu można je robić w tradycyjnym piekarniku bo przede wszystkim są
                  dużo smaczniejsze. sama obróbka cieplna, nie zajmuje wcale więcej czasu, nie
                  jest też bardziej kosztowna niż w tym halogenowym badziewiu. można robić w
                  szybkowarze : pod ciśnieniem, albo w normalnym piekraniku jeśli chcemy
                  chrupiące. czerwone mięsa, np. wołowinę, baraninę można wcześniej nasolić,
                  natrzeć czosnkiem, pieprzem, cebulą lub szpikować i na tydzień wsadzić do
                  zamrażalnika. po rozmrożeniu obsmażyć na gorącym tłuszczu i potem piec w rękawie
                  foliowym z przyprawami. w rękawie trzeba zrobić parę dziur.
                  można na blasze ale wtedy trzeba podlewać. można w folii aluminiowej zostawiając
                  szpary. mozna piec w liściach kapusty (kapusta jest do wyrzucenia oczywiscie
                  potem a nie do jedzenia)
                  inne czerwone mięsa jak wieprzowina można najpierw moczyć w mleku parę godzin
                  (np. na noc). potem (lub tylko, bez moczenia w mleku - ale po mleku są
                  chrupiące) marynować w roztworze zagotowanym wcześniej z solą, octem (1:5 z
                  wodą). lisciem laurowym, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym, kardamonem,
                  cebulą pociętą, ew. przyprawami które lubicie szczególnie, zalewamy nie gorącą
                  ale ciepłą marynatą, na 2-4 godziny, potem osuszamy i obsmażamy krótko na
                  gorącym tłuszczu, piec można w piekarniku podlewając marynatą, w rękawie
                  foliowym lub w szybkowarze, białe mięsa wymagają lekiej marynaty znacznie
                  krócej, małe porcje nawet parę minut, zawsze obsmażamy by zamknąć soki wewnątrz
                  i aby mięso było soczyste i kruche a tłuszcz się wytopił. mikrofalówki i jakieś
                  halogenówki nie służą generalnie do GOTOWANIA, co najwyżej odgrzewania. chyba,
                  że ktoś jest miłośnikiem fastfoodów, wtedy może sobie robić gąbki bez smaku z
                  tych wynalazków. polecam zapoznanie się z technologią obróbki produktów i ich
                  właściowściami, co kiedy ginie a co zostaje, jaki wpływ ma jaka temperatura i
                  na co, czynniki mechaniczne etc., i wtedy jest wszystko jasne i dużo prostsze.
      • IP: *.21-151.libero.it

        Gość: marli78 20.01.10, 15:31 Odpowiedz
        bardzo zaluje ze nie czytalam przed zakupem opini na temat tego
        super sciema hallogen oven.ziemniaki po godzinie nadal surowe a
        mieso suche jak badyl.nie ma co sobie wmawiac brak umiejetnosci
        gotowania ten produkt nie jest wart jednego grosza.jak ktos chce sie
        przekonac chetnie sprezentuje ten niewypal!!!!!!
        • IP: *.netia.pl

          Gość: stykrotka 01.02.10, 13:17 Odpowiedz
          Ja nie mam nic temu urządzeniu jak na razie do zarzucenia.

          Robi przepyszną soczystą kaczkę.
          Mam go od niedawna bo rodzice mi dali w prezencie (też taki mają).
          Kaczka wychodzi przeeeeepyszna.. (faszerowana jabłkami).

          Myślę, że przy robieniu innych mniejszych mięs trzeba nalać trochę wody na dno,
          żeby nie było suche.


          Lubię go nawet bo jakbym miała robić kaczkę, udka itd w piekarniku i potem ten
          piekarnik myć z tego tłuszczu dookoła to dziękuje ;)

          Na dodatek nie trzeba czekać aż się nagrzeje co uważam za wielki plus
        • IP: 82.177.136.*

          Gość: Aga 01.02.10, 22:26 Odpowiedz
          Chetnie przyjme prezent albo jak mowisz niewypal. jak mowisz serio to moj email
          agusia234@yahoo.com
        • IP: *.ksiaznica.szczecin.pl

          Gość: A. 24.02.10, 08:45 Odpowiedz
          Jak dla ciebie jest to zawalidroga to ja z chęcią się tym zaopiekuję ;-) Ania
        • IP: 83.238.48.*

          Gość: Rafał 01.03.10, 10:36 Odpowiedz
          No to czekam na kombiwar
        • IP: *.41.33.133.threembb.co.uk

          Gość: agnieszka 30.07.11, 22:27 Odpowiedz
          Hej, sproboj ziemniaki owinac w folie aluminiowa do pieczenia z dodatkiem masla i soli, dokladnie zawin i piecz ok 40 minut razem z miesem, a na dol wlej z pol szklanki wody.
      • IP: 81.219.69.*

        Gość: zibimag 15.02.10, 14:42 Odpowiedz
        Jeżeli masz taki wynik pieczenia jak przedstawiasz to Twój kombiwar nie ma
        konwencji- obiegu ciepłego powietrza. Albo fabrycznie nie ma i trzeba ręcznie
        polewać pieczeń co 15 minut albo wysiadł wentylator.
        W kuchence elektrycznej bez obiegu gorącego powietrza dla uzyskania dobrej
        pieczeni należy ją piec w naczyniu żaroodpornym zamkniętym z dodatkiem wody lub
        tłuszczu z produktu jeżeli go zawiera. Na marginesie Twoj język świadczy, że
        umiesz piec tylko na ognisku.
    • IP: 195.216.115.*

      Gość: JWO 24.06.09, 00:15 Odpowiedz
      Super piekarnik na pierwszy rzut poszedł kurczak ....mniam palce
      lizać polecam zkup tego produktu
      • IP: 80.249.4.*

        Gość: Andrzej 26.06.09, 10:00 Odpowiedz
        Ja kupiłem taki z Mango, próby pierwsze przeprowadziłem,Wnioski: ja
        jestem zadowolony, kurczak ok 2 kg 75 minut, ale podczas pieczenia jednak trzeba go obrócić, nie dopiekł się od spodu (temp.200 st.C).
        Schab wcześniej nasypany ziółkami 15 minut, plastry 1,5 cm OK,
        Karczek 1,2 cm 20-25 min. Pod spodem były warzywa i ziemniaki i wcale
        nie dolewałem żadnej wody. Ziemniaki 35 - 40 min. Mięsko włożyłem
        później. Mnie to smakuje. Warzywka lekko twardawe, ale po co mają się
        rozgotować. Tracą witaminki.
        • IP: *.unregistered.net.exatel.pl

          Gość: eedek 26.06.09, 14:24 Odpowiedz
          W podanych przez ciebie czasach zrobisz to samo w zwykłym
          piekarniku.I efekt też będzie lepszy.
        • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

          Gość: Dociekliwa 09.07.09, 17:40 Odpowiedz
          W takim czasie to ja na patelni teflonowej grillowej usmażę też pyszne, też bez
          tłuszczu, też posypane ziołami i do tego nie upali mi się po brzegach od góry
przejdź do: 1-100 101-200 201-258
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.