Dodaj do ulubionych

kropkacom, uyu,bsl, pampeliszka, kanapony

  • 04.06.08, 15:07
    Przyszedł i za chwile się tym zainteresuje. Pozdrawiam smile
  • 04.06.08, 15:10
    ok ,odebralam smile
    --
    turnus mija a ja niczyja ......
  • 04.06.08, 17:15
    WTF...?
    --
    "Světem se poflakuju... sám sebe povoluju, sám sebe zakazuju a ničeho nelituju"
  • 04.06.08, 20:21
    Dostalam smile))
    dziekuje

    --
    Sygnaturka byla ale sie znudzila.

    Dwa lata na koncu swiata: www.uyu.bloog.pl/
  • 04.06.08, 22:50
    ;p
    a to babskie sprawy są ;D

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 04.06.08, 20:22
    L.e.a, w nagrode mi napisz, jak sie robi prawdziwą, czeską "sekanou".
    I trzymam kciuki, znajomym tez powysyłam, a co.
    --
    Małgosia 25.03.2005
  • 04.06.08, 22:19
    ręcami i nogyma !!!
    będę klikać

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 04.06.08, 22:27
    aaaaach... są jeszcze tacy ??

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 04.06.08, 22:27
    Ja na poczatku to zupelnie bezinteresownie klikalam ale jak
    pampeliszka napisala o tej sekaninie to czemu nie?
    Tez chcialabym smile))

    --
    Sygnaturka byla ale sie znudzila.

    Dwa lata na koncu swiata: www.uyu.bloog.pl/
  • 04.06.08, 22:49
    a czy toś do jedzenia jest?
    z kapusty?

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 04.06.08, 22:53
    NIe wiem ale na to wyglada smile)
    Dzis wszystko kojarzy mi sie z zarelkiem.
    No i jesli pampeliszka sie dopomina to musi byc dobre.

    --
    Sygnaturka byla ale sie znudzila.

    Dwa lata na koncu swiata: www.uyu.bloog.pl/
  • 05.06.08, 07:34
    Dobre...Cos a la pasztet plus a la mielonesmile)
    Boczek na dole, majeranek na gorze, upieczone.
    --
    Małgosia 25.03.2005
  • 05.06.08, 10:02
    jesteście niesamowite smile) jak skonczę pracę, bo mam jej masakrycznie
    dużo, to dam przepis na sekanou smile


    --
    Stellamara
    byle do czerwca
    GOSPELsmile
  • 05.06.08, 10:27
    Bylo w nas nie budzic demona klikacza smile)

    --
    Cudow nie ma, sa tylko naiwni! /moje wlasnewink/

    Dwa lata na koncu swiata: www.uyu.bloog.pl/
  • 05.06.08, 10:36

    --
    turnus mija a ja niczyja ......
  • 06.06.08, 00:35
    kaloryczna!

    a ja myślałam, że to jakaś zupa (z nazwy)

    dziś też klikałam!

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 05.06.08, 11:16
    i żeby mnie to specjalnie interesowało, ale tak mnie jakoś uczyli od małego że szeptanie sobie na ucho różnych rzeczy w większym towarzystwie nie jest przejawem dobrego wychowania. No, ale może teraz są jakieś inne obyczaje.
    --
    PK Historia
  • 05.06.08, 11:53
    Dowiesz sie za to, jak sie robi sekanou...
    Ja sie juz doczekac nie moge.
    --
    Małgosia 25.03.2005
  • 05.06.08, 14:01
    to nie szeptanie na uszko smile tylko informacja do dziewczyn, żeby na
    gazetową zerknęły, ja np. na adres gazetowy nie wchodzę NIGDY , a
    niemiałam do dziewczyn innych adresów email dlatego ta informacja.
    Pozatym sprawa naprawdę babska, aż smieszna smile
    jeżeli poczułe/aś sie urażony/a to najmocniej przepraszam.


    --
    Stellamara
    byle do czerwca
    GOSPELsmile
  • 05.06.08, 17:47
    Mam nadzieję, że l.e.a nie obrazi się, jeżeli podam przepis na
    pieczeń rzymską.
    Zresztą jeżeli robi inaczej,pewnie poda swój przepis smile
    Zmielimy boczek wieprzowy i wołowinę (po ćwierć kilo), 2 kajzerki
    uprzednio namoczone i wyciśnięte z wody. Średnią cebulę pokroimy i
    podsmażymy na tłuszczu, po ostudzeniu dodajemy do mięsa. Doprawimy
    solą i pieprzem, dodamy 2-3jajka (1 białko zostawiamy do
    posmarowania) i słonine pokrojoną w kosteczkę (50g), ewentualnie
    bułkę tartą, jeśli masa jest za rzadka, lub troche wody, jeżeli za
    gęsta. Na blasze do pieczenia rozpuścimy smalec, ukształtujemy 1
    dużą lub 2 mniejsze "szyszki", posmarujemy białkiem, podlejemy
    odrobiną wody i pieczemy ok. 1 godz. W trakcie pieczenia polewamy
    sosem z pieczenia.
  • 05.06.08, 18:22
    A bo przepisów cała masa i dobrze smile

    80dkg mielonego mięsa wieprzowego
    40 dkg mięsa mielonego wołowego

    idealnie kupić mięso i samemu zmielić

    70dkg boczku - drobno, drobniuśko pokroić
    czosnek i cebula - ilośc od upodobonania, ja daję sporo czosnku np
    2- 3 bułki,
    3 jajka
    mleko ( ilośc taka aby razem połączyć składniki )
    majeranek, tymianek, pieprz sól, liście laurowe
    plasterki boczku ( bekonu ) do zawinięcia pieczeni
    2łyżki musztardy


    Patláma, patláma wink

    Bułki namoczyć w mleku, czosnek i cebulke zmielić albo pokriooic
    bardzo drobno. Przygotować duuuuża michę do ugniatania,oddzielić
    żółtka od białka.

    Mięso włożyć do miski, dodać rozgnieciony czosnek, boczek cebulkę i
    wymieszać. Dodać wyciśnięte z mleka bułki, trzy żółtka, 2 białka
    sól, pieprz, majeranek, tymianek, musztardę i wyrobić "ciasto"..

    brytfankę wysmarować smalcem, z masy wywałkować 2-3 sztuki pieczeni,
    posmarowac ją białkiem, położyć liście laurowe,i zawinąć w plastry
    bekonu.

    Włkadać do nagrzanego piekarnika, w trakcie pieczenia podlewać sosem
    z pieczeni.

    smaczo ;P


    --
    Stellamara
    byle do czerwca
    GOSPELsmile
  • 05.06.08, 21:37
    dzieki, holki
    bede eksperymentowac
    nie wiedzialam, ze sekana to jest pieczen rzymska...
    --
    Małgosia 25.03.2005
  • 05.06.08, 21:58
    Moj maz je to jak chleb. Odkroi pajde, zje i oglada sie za
    nastepna smile)
    No i po co ja tu przyjechalam? Utyc? No i co z tego, ze utyje? Czy
    ja do ukichanej smierci musze miec wage nimfy wodnej? Nie musze.
    No wiec bedize wielkie zarcie smile)

    --
    Cudow nie ma, sa tylko naiwni! /moje wlasnewink/

    Dwa lata na koncu swiata: www.uyu.bloog.pl/
  • 05.06.08, 22:43
    W Lidlowi jest pieczeń rzymska produkcji czeskiej - z kminkiem, z
    ziołami, nie pamiętam, czy jeszcze z czymś innym. Co prawda, nie tak
    smaczna, jak domowa, ale na bezrybiu i rak ryba smile
  • 18.06.08, 19:37
    1. ile cebuli i ile czosnku?
    zwłaszcza o cebulę pytam, bo dużo czosnku to OK, ale dużo cebuli to
    się gorzkie robi

    2. czy ten boczek można zmielic razem z wołowiną i wieprzowiną?
    albo żle zrozumiałam - i jest on tylko do zawinięcia mięsa?

    sorki, jeśli pytania są trywialne...
    gotowanie to mi nawet nieźle idzie
    ale pieczenie ciast to tragicznie - n i g d y nie wychodzą, zawsze
    mam zakalce
    a to pod pieczenie ciast mi podpada...

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 18.06.08, 21:46
    idę schowac wszystko do lodówki

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 19.06.08, 12:06
    Cebula ma słodki smak, nie ma prawa byc gorzka, podus ją na tłuszczu
    tak aby się zeszkliła , nie ma prawa zmienić kolor wówczas naprawde
    zgorzknie. Ja daję 2 cebule bo lubie , jak nie lubisz możesz ją
    całkowicie pominąć.

    Co do boczku - masz boczek do posiekania na kosteczki i zeskwarzenia
    ich oraz płatki cienkiego do zawinięcia przygotowanego mięsa smile
    jeżeli nie chce Ci się kroić i podsmażać, możesz zmielić smile
    --
    Stellamara
    byle do czerwca
    GOSPELsmile
  • 19.06.08, 15:04
    Wielkie dzięki - idę robic
    pokroję boczek w kosteczkę i cebule dam dwie (bo ja pięc kupiłam...)
    ale, że boczek trzeba najpierw zeskwarzyc... to bym nie wpadła na to
    ale tak, jak mistrz każe - zrobię
    dzięki
    smile


    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 06.06.08, 00:39
    mneznehoklepne napisała:

    > dużą lub 2 mniejsze "szyszki"

    a można jaśniej?
    smile
    bo przepis nie wydaje mi się skomplikowany, więc mogłabym spróbowac
    upichcic to coś
    tylko w tym punkcie ani kroku dalej...

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 06.06.08, 01:17
    no, teraz wszystko jasne... a wyobrażałam sobie przedziwności...
    rany! kto na ten kształt wymyślił słowo szyszka?

    btw. niektóre średniowieczne recepturuy na otrzymanie kamienia
    filozoficznego są jaśniejsze niż współczesne przepisy kulinarne
    dla mnie
    big_grin

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 08.06.08, 18:52
    dziewczyny, działajmy!!!
    bo dziś tragicznie!

    --
    Nejvĕtší lstí ďábla je, když sám o sobe prohlašuje, že není.
  • 08.06.08, 19:14
    Konkurencja ze zmiennym IP naklikała mi tyle minusów,że nie wierze
    w sukces buuuu crying(((((((((((((((((

    --
    Stellamara
    byle do czerwca
    GOSPELsmile
  • 08.06.08, 20:20
    Takie klikanie to o d..e potluc. Glosujacy powinni zostawic chocby
    adres mailowy. Sam numer z IP niczego nie gwarantuje.
    Naklikalam tym paskudnym babom ile moglam shitow. Jutro pojde do
    kawiarenki netowej.

    --
    Cudow nie ma, sa tylko naiwni! /moje wlasnewink/

    Dwa lata na koncu swiata: www.uyu.bloog.pl/
  • 09.06.08, 00:53
    jeżeli to głosowanie przebiega w oparciu o adresy IP, to ja radzę dać sobie spokój. To znaczy po prostu, że organizatorzy sami mają w planach jakieś szwindle.
    --
    visegrad.blox.pl

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.