Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Porozmawiajmy   Wszystko o imionach   brat / siostra Florenty...

brat / siostra Florentyny

Autor: Gość: esjeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 22:44
Szukam imienia dla brata lub siostry Florentyny. Wymogów jest kilka wink Po pierwsze pierwszeństwo mają imiona posiadające przynajmniej jedno, a chętniej kilka zdrobnień. Po drugie imię musi być "przekładalne" na angielski. Nie musi brzmieć jednakowo w obu językach (nawet wolałabym nie), ale z Florentyny można łatwo zrobić Flo, Florence, Florentine. Podobnie musi być z imieniem dla drugiego dziecka - dzieci spędzą sporo czasu w Stanach. Po trzecie imię powinno być rzadkie, przynajmniej w Polsce, najlepiej i w Polsce, i w Stanach. Uznaliśmy, że nie chcemy potem sporów między rodzeństwem, że jedno nazywa się jak co drugie dziecko w przedszkolu, a drugie nie smile

A, dziecko rodzi się dopiero w lipcu, trochę czasu jest, ale wolałabym mieć margines czasu na ewentualne przekonywanie męża do swojego wyboru wink

Miałam jakieś typy, ale w sumie nie jestem do żadnego przekonana... Potrzebuję inspiracji, a jak przeglądam bazy imion to po pierwszych dwudziestu imionach żadne już mi się nie podoba i wszystkie brzmią mi tak samo...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Baza 1.335 imion

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.

Wybierz imię dla dziecka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.