Dodaj do ulubionych

Kto je halaszle?

14.07.17, 20:16
pl.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1szl%C3%A9
Podstawą prawdziwej zupy rybnej powinna być dobra gatunkowo ryba, której mięso się nie rozpada podczas gotowania (głównie karp), papryka i duża ilość cebuli.

Tradycyjna wegierska zupa rybna z tanich ryb,papryki i cebuli.

Lepiej jest tutaj wytlumaczone:

en.wikipedia.org/wiki/Fisherman%27s_soup
The dish is a famous soup, and often consumed by tourists and locals. An important ingredient in Fisherman's Soup[1] is in the court bouillon, which adds significant flavor. To prepare the soup base, fish trimmings are used, fresh carp heads, bones, skin and fins. These are boiled with water, salt and vegetables (red onions, green peppers and tomatoes) for two hours. When ready, the court bouillon is strained. Hot ground paprika and two finger-thick carp fillets, the roe and coral is added, ten minutes before serving, to the boiling soup.
-----------
Nie jadlem bo nie lubie taniochy,ale sa tacy ktorym to smakuje.
Edytor zaawansowany

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.