Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Aquanet   Re: tyu - Adamsowi II proba odpowiedzi

Re: tyu - Adamsowi II proba odpowiedzi

Autor: Gość: Adams IP: 213.25.60.* 15.01.02, 11:45
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Gość portalu: tyu napisał(a):

>
> Adamsie miły!
> Nie moją jest winą, że Ci śmierdzi i co Ci śmierdzi. W ogóle - wydaje mi się, ż
> e
> duża część dyskutantów, w tym Ty, podchodzi bardzo nadwrażliwie do faktów
> i "faktów" przedstawianych przez Grossa. Moim zdaniem - zasługą tej książki jes
> t
> zwrócenie uwagi na dawną, a dotychczas przemilczaną sprawę mordu w Jedwabnem, N
> IE
> PRZYWIĄZUJĘ NATOMIAST ŻADNEJ WAGI DO PODAWANYCH PRZEZ NIĄ DANYCH, LICZB ITD.
> Owszem - kolejne wydania powinny mieć CO NAJMNIEJ przypisy uwzględniające wynik
> i
> śledztwa i jeśli tak nie jest, to jest to nie w podrządku, ale - dla mnie ŹRÓDŁ
> EM
> INFORMACJI pozostaną wyniki badań, nie literatura.
> Traktuję ją - podobnie, jak prognozy "Pana F." - sceptycznie: nie dyskredytując
>
> na starcie, ale też nie przywiązując się do ich wizji świata.
>
To że są fakty i "fakty " dyskredytuje tę książkę jako dowód , a Grossa jako historyka , jak sam
siebie określa. Zasługa tej książki jako zródło poznania prawdy jest żadna. Dużą " zasługą " tej
książki jest natomiast puszczenie w świat wiadomości , że Polacy przepraszają za spalenie Żydów
w jedwabieńskiej stodole co swoim wątpliwym ( dla mnie ) autorytetem poparł MNP.
Co do następnych wydań książki Grossa , miło że masz takie zdanie ale jakoś nie czytałem na
Forum żebyś się zanadto w prezentowaniu w/w stanowiska udzielał.
Jeśli rzeczywiście dla Ciebie zródłem informacji są wyniki badań , to na jakiej podstawie
uważasz , że MNP. dobrze zrobił przepraszając podczas gdy przecież badania jeszcze trwają.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-115
(101-115)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.