Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dziecko   ''macochy'' ;)   rodzinny patchwork, czy warto?

rodzinny patchwork, czy warto?

Autor: pianino123 18.09.11, 16:26
Witam
Moje pytanie skierowane jest do wszystkich macoszek, tych które maja już doświadczenie, tych które "poległy" jak również tych które "startują", o ich motywacje we wchodzeniu w takie układy.
Kilka słów o mnie:
W związku z NM od ponad 10 lat, czworo dzieci, po mojej stronie dorosły syn, i wspólna córka (młodsza podstawówka) po stronie NM tez dwójka,( liceum i gimnazjum).
Ojciec zaangażowany w życie dzieci (chwała mu za to), nieustanny oddech exi na plecach,
Dzieci pod opieka ojca ok 10 dni w miesiącu + częściowo święta, długie weekendy, min połowa wakacji, ferii itp.
Stan na dzień dzisiejszy: Nieudana terapia rodzinna, chwilowe "zawieszenie broni".
daliśmy sobie czas na przemyślenia i podjęcie decyzji co dalej.
Podstawowe problemy to :
- ze strony NM - ty nie akceptujesz moich dzieci
- z mojej strony - 10 lat to wystarczająco dożo aby aby jasno się określić i aktualną rodzinę postawić na miejscu "pierwszym".

Co dały wam takie związki +/-?
W chwili obecnej decyzja o zakładaniu takiej rodziny byłaby taka sama?

Pozdrawiam

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.