Dodaj do ulubionych

Alfa 156- sprzedam/naprawię/porzucę .....

23.05.06, 22:31
Może i prowokacyjbie, ale uniżenie wpadłem tu po poradę. Obsserwuję to forum
od ponad roku, dzięki Wam/za Waszą namową stałem sie posiadaczem tytułowego
autka, ale.... Od kilku tygodni mam mega problem, mianowicie:
1. Jak odpalam auto to nie wchodzi na obroty tylko sie dusi po odpaleniu
kilka sekud, gasnie, załapuje się dopiero na dłuższą prace po 3 odpaleniu.
2. Na rozruchu przez pierwsze kilka minut (ok 5) nie może sie wbić na obroty
pow. tysiąca, bleee...
3.Jak już wystartuję, to zaczynają sie jajca, bo mało,że nie ma mocy, to nie
wchodzi na obroty pow. 3 tys....
4.Wchodzi wtedy, kiedy wcisnę sprzęgło, wskoczy powyżej 3 tys, ale jak jest
na tych obrotach podskakuje jak żaba....

no i co mam zrobić?
Examiner w serwisie ni chu, chu....
Przepustnica wyczyszczona....
Świece wymienione....

Pomocy, bo podpalę i podam gdzie wrak porzuciłem...


Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
Michał
Edytor zaawansowany
  • mi-ka 23.05.06, 22:32
    pozdrawiam
  • quattro7 24.05.06, 11:23
    najlepszym rozwiazaniem bylby egzaminer niejestem pewny ale moze byc to
    przeplywomiez lub kable ale niema pewnosci.kiedys czytalem ze chlopaki
    dodatkowo je izoluja i pomaga a objawy byly podobne mozesz sprawdzic osusz je i
    zaizoluj moze pomoze.
  • rafal.gtv 24.05.06, 11:43
    kiepski serwis ....

    jeśli examiner nic nie pokazuje , to ruch nr.1 w V6 - dokładnie sprawdzić
    przepustnicę i potencjometr na pedale gazu.

    Usterka dość znamienna dla V6/24V
    --
    rafal.gtv
    Alfa Romeo Forum
  • alces1 24.05.06, 16:19
    na pierwszy rzut oka to przewody wysokiego napięcia. A poza tym, mimo, że to
    spory motor, to nie żyłj go kiedy jest zimny. Pozdrawiam!
  • mechanikles5 24.05.06, 19:20
    pracuje na serwisie alfa romeo jako mechanik i diagnosta nie naprawiam aut na
    odleglosc ale moja rada to zmien przeplywomierz kup bosch wystrzegaj sie
    naprawianych i podrubek
  • mi-ka 24.05.06, 23:34
    Hmm, a jeśli Examiner pokazuje, że przepływomierz jest ok? :-(
    Może jesteś Poznaniakiem, to pokaże Tobie problem po godzinach...?

    dzięki wszystkim za rady, będe w serwisie w poniedziałek, dam sygnał, co
    wymyślono.

    pozdrawiam
    Michał
  • mechanikles5 26.05.06, 23:16
    jestem z katowic a tak egzaminer to se morzna wsadzic w zyc jesli sie nie
    mam doswiadczenia zmien ten pieprzony przeplywomierz od kogos na dzien lub dwa
    ale nie krucej i uwierz
  • gregor146 28.05.06, 11:19
    Witam
    Miałem ten sam objaw co opisujesz. WYMIEŃ PRZEPŁYWOMIERZ

    POZDRAWIAM
  • mechanikles5 26.05.06, 23:16
    dupa ci egzaminer pokarze
  • dudix83 27.05.06, 11:01
    Witam,

    czy pracuje Pan moze w Ganinex-ie w Katowicach jako diagnosta ?


    pozdro
    dudix83
  • marcconi 29.05.06, 16:23
    nie wiedziałem że egzaminer jest taki wszechstronny...albo, też tylnostronny..
  • czakar 28.05.06, 18:12
    Zaraz po kupnie auta też miałem ten sam problem - wymiana przepływomierza
    zrobiła cud. Wymień go i ponownie będziesz słyszał swoją V6 :)
  • selespeed1 29.05.06, 22:11
    Zmień chłopie przepływomierz a Twoje kłopoty odejdą w niepamięć. Mam znajomego
    na Gorzysława (dobry elektryk).Jak byś chciał, możemy podjechać.
    --
    Paweł-Poznań
  • mi-ka 30.05.06, 15:59
    To był dokładnie przepływomierz, teraz to mi bączek dopiero mruczy. :-)
    Browar na najbliższym spotkaniu dla wszystkich, Paweł, dzięki za deklarację, zapewne skorzystam w przyszłości z tej pomocy.
    Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki !!!!!!
  • shallotka 04.06.06, 17:00
    ..chyba zaczynam miec taki sam problem w mojej 156.. ile kosztował
    przepływomierz??

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka