Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kultura   Książki   Chmielewska - forum fanów   Wątek pitow...

Wątek pitowo-jednoprocentowy

Autor: minerwamcg 31.01.12, 23:23
Niestety, każdy z nas może podarować na szlachetny cel tylko 1% podatku (to znaczy może oczywiście więcej, ale z podatku tylko jeden). Na ogół każdy wie, komu by go chciał przeznaczyć, ale pomyślałam sobie, że warto założyć taki wątek, na wypadek gdyby ktoś nie wiedział.
Wielu z nas ma jakąś ulubioną instytucję, którą wspiera - Baron schronisko w Milanówku, liczne kociary jakieś miauczące fundacje, ktoś pomaga dzieciom, ktoś harcerzom, ktoś niewidomym. Dlatego może wpisujmy te wszystkie swoje propozycje w jednym temacie, gdyby ktoś chciał sobie znaleźć sympatycznego beneficjenta, to nie będzie musiał szukać po całym forum.
Natchnęła mnie do tego spotkana niedawno w sklepie fotografia dziewczynki (zespół Edwardsa i mnóstwo innych kłopotów ze zdrowiem) - i myśl, że kurczę, przecież ja tę małą znam, to koleżanka z piaskownicy mojej córki. Dziewczynka jest podopieczną fundacji "Zdążyć z pomocą" - zawsze wspierałam "Towarzystwo Amici di Tworki" albo schroniska dla zwierząt, ale teraz się waham.
Więc dla wahających.
--
- Tu, tu, ptaszek! On zmarznie! Ćwir, ćwir, ćwir! Tiu, tiu, tiu, zabierz to, zabierz to, mokre! Ptaszek, ptaszek! Już już, nóżki, paluszki…! Sweterek! Podnieś to, podnieś, ptaszek, ptaszek, fiu, fiu, cicho, cicho, już, on jest głodny, gdzie butelka, ptaszek…!!!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-106
(101-106)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.