Dodaj do ulubionych

Książka kucharska c.d.

12.10.06, 09:02
Śniadanko:
2 kromki bułki musnąć masłem, upiec w tosterze. W płaskim rondelku zagotować wodę. Lekko osolić, dodać łyżeczkę octu. Dwa jaja wybić delikatnie na talerzyk i ostrożnie wpuścić do powoli gotującej się wody. Po 2 minutach wyjąć łyżką cedzakową. leciutko opieprzyć, posypać siekanym szczypiorkiem. Pokroić dorodnego pomidora i ułożyć na liściu sałaty obok jaj. Doprawić solą i pieprzem. Dołożyć granki.
Do tego kawa lub herbata do wyboru. Smacznego!
--
Otwórz szafę i mów do rzeczy.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka