• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

pizzeria Straszny Dwór Dodaj do ulubionych

  • 16.12.10, 22:05
    w żarach oczywiście, na ul. moniuszki.
    byłam dziś. rewelacja. przyjemny lokal, muzyka przyjazna dla ucha...pyszne jedzenie.
    duża pizza z bogatym zasobem dodatków (nie oszczędzają na dodatkach jak w innych miejscach). ceny do przyjęcia. miła obsługa.
    polecam :)
    jedyny mały minus...trochę chłodno. w ciepłym sweterku trzeba być. ale to nic w porównaniu do wrażeń smakowych i wzrokowych :) ...zawsze można zamówić ciepłą herbatkę.
    Edytor zaawansowany
    • 16.12.10, 22:49
      aniku_k napisała:

      > jedyny mały minus...trochę chłodno. w ciepłym sweterku trzeba być.

      Proszę nie narzekać, to się nazywa tradycja lokalu;-)
      --
      Niezależny Portal Żar
      ZlikwidujMY lubuskie!
      Największe żarskie forum dyskusyjne
      • 18.12.10, 10:10
        Dokładnie, kiedyś należałem do bywalców tego lokalu, temperatura jest jego nieodłączną tradycją. Nieco to dziwne - od pieca do pizzy powinno się choć trochę nagrzać, ale widać, że tradycja jest silniejsza ;-)
        --
        Pesymista widzi ciemny tunel, Optymista światełko w tunelu, Realista światła pociągu...MASZYNISTA widzi trzech debili na torach!!!
        • 21.12.10, 23:55
          Podpisał dzisiaj listę obecności, po likwidacji w czasach kończenia "prusiątka" ;-) fakt temperatura niezbyt duża jeśli chce ktoś sobie w gładzie posiedzieć ale za to pizza pyszna! :) to co mnie "wzięło' to, to - jeśli można tak napisać ;p, że kiedy idzie się do kibelka to w okolicach dawnego baru w ogóle nie zmienił się wystrój - tak samo zgniłozielone ściany, no i podstawa - przypalony od fajek sedes, a raczej to coś co ukrywa w sobie spłuczkę ;-) dla porównania, po wszamaniu pysznej pizzy poszliśmy do maxa... temperatura na pewno niższa tam panuje,m po prostu zimno jest... nawet po wypiciu niewielkiej - a jednak - ilości alkoholu :)

          po za tematem:
          swoją drogą zastanawia mnie czy w naszym kochanym ciągle rozbudowującym się mieście jest jakaś knajpa z wydzielonym miejscem dla palących?
          --
          http://prokopowicz.wordpress.com ;-)
    • 16.12.10, 23:24
      aniku_k napisała:

      > byłam dziś. rewelacja.

      No to się chyba tam wybiorę przy okazji. Ostatnio (jeśli chodzi o pizzę) to byłem w De Facto i powiem, że mi smakowało - była to pizza o nazwie De Facto.
      A tak w sumie to najbardziej brakuje mi pizzerii Mario na osiedlu Moniuszki - obecnie jest tam Żabka - jakoś najbardziej podchodziła mi ta włoska kuchnia.

      --
      ŻARY - tak wygląda moje miasto
      • 16.12.10, 23:35
        p.e.k.o napisał:

        > A tak w sumie to najbardziej brakuje mi pizzerii Mario na osiedlu Moniuszki - o
        > becnie jest tam Żabka - jakoś najbardziej podchodziła mi ta włoska kuchnia.

        Najlepszy był właściciel zagniatający ciasto z petem w gębie i na przemian między jednym a drugim buchem kłócący się z pracownicami. Nie powiem, miało to swój urok:-) Ale pizzę też wspominam miło.
        --
        Niezależny Portal Żar
        ZlikwidujMY lubuskie!
        Największe żarskie forum dyskusyjne
    • 16.12.10, 23:50
      aniku_k napisała:


      > jedyny mały minus...trochę chłodno. w ciepłym sweterku trzeba być

      zdecydowanie występuj zawsze w sweterku
      • 17.12.10, 08:23
        Zgadzam się z poprzedniczką - pizza pyszna w smaku, dodatków cała masa. Dodatkowo serwowany jest mały placek w formie pizzerki przed otrzymaniem zamówienia.
        Wystrój lokalu - znakomity, strzał w dziesiątkę. Dawno czegoś takiego nie widziałem, coś mi się kojarzy ze stylem wiktoriańskim.

        Jednak temperatura dramatyczna, nie da się wysiedzieć dłużej niż ok. 1h, no chyba, że ktoś lubi siedzieć w kurtce ;)
    • 29.12.10, 12:44
      Potwierdzam dobrą opinię aniku_k o tej pizzerii. Pizza naprawdę smaczna i niezbyt ciężka. IMHO to obecnie najlepsza pizzeria w mieście.
      --
      Niezależny Portal Żar
      ZlikwidujMY lubuskie!
      Największe żarskie forum dyskusyjne
    • 05.01.11, 20:32
      Dzisiaj spróbowałem pizzy ze "Strasznego Dworu" .Było to zamówienie na "dowóz" ,więc klimatu lokalu na razie nie dane będzie mi ocenić.Szkoda tylko,że w necie nie ma strony pizzeri (jest tylko numr telefonu ale np. menu już nie),więc zamówiłem pizzę "pierwszą lepszą z brzegu" tj. z jak największą ilością dodatku (nie wiem jaka jest jej nazwa).Pani z pizzeri dostarczyła ją bardzo szybko (w porównaniu do innych żarskich pizzeri) tj. po około 20-30 minutach.Pizza była ciepła, dodane do niej dwa sosy (czosnokowy nawet bardzo dobry-lekko kremowy).Co do dodatków to była min papryka pepperoni, salami itp. Nie wiem czy było ich duzo,bo nie wiem jakie pizze są w ogóle oferowane w Strasznym Dworze (jak pisałem powyżej brak menu w necie a pani,która przywozła pizzę zapomniała przywieść ulotkę). Ciasto dobre (czuć ,że chrupiące i pieczone w piecu opalanym węglem) i cienkie (czyli takie jakie lubię. Ogólnie pizza była dobra.Lepsza niż np. w "De Facto" (jakoś nie trawię ich pizz) ale gorsza niż w Torino. Jak dla mnie ranking pizzeri w Żarach to: 1. Torino, 2.Straszny Dwór, 3. Palermo i ex aequo Carramba, 4. De Facto, 5. Pizzeria na ulicy Buczka, nie pamiętam nazwy (Pizza World?).Nie jadłem z kolei pizzy w "Hawanie",więc jej nie oceniam.
      • 05.01.11, 20:35
        Aha,zapomniałem dodać jeszcze jedną pizzerią tj. tą przy stadionie "Syrena" na Wojska Polskiego.Ją bym z kolei dał właśnie ex aequo na 2 miejscu razem ze "Strasznym Dworem".
      • 06.01.11, 01:19
        shrek35 napisał:

        > Lepsza niż np. w "De Facto" (jakoś nie trawię ich pizz)

        Ja też jakoś nie przepadam za ich ciężkostrawnymi pizzami.

        > ale gorsza niż w Torino.

        Lubie pizzę z Torino, ale nie cierpię mielonych wędlin, a takie się trafiają wśród dodatków. W Strasznym Dworze dostałem pizzę z prawdziwą szynką, ba! przypominała parmeńską ze świeżą rukolą:-)
        --
        Niezależny Portal Żar
        ZlikwidujMY lubuskie!
        Największe żarskie forum dyskusyjne
      • 06.01.11, 23:28
        Witam,
        Dziękujemy za miłe słowa, staramy się aby nasza pizza była jak najlepsza :)
        Strona jest już dostępna:
        www.straszny-dwor.com
        Zapraszamy również na fanpage na facebooku:
        www.facebook.com/pages/Pizzeria-Straszny-Dwor/156898647690050?ref=ts
        A co do pieca, to jest on opalany drewnem olchowym (a nie węglem :)), które jest używane również podczas wędzenia wędlin.

        Pozdawiam, Szymon
    • 24.01.11, 14:21
      KATASTROFA !!!

      PIERWSZY I OSTATNI RAZ W TYM LOKALU !!!

      Witam wszystkich zainteresowanych nową pizzerią. Jako stali klienci poprzedniego wcielenia lokalu postanowiliśmy ze znajomymi odwiedzić nową pizzerię. Szliśmy bardzo pozytywnie nastawieni licząc, że najemy się pyszną pizzą i popijemy zimnym piwkiem. Miło i przyjemnie było do momentu gdy trzeba było złożyć zamówienie.

      OBSŁUGA i CENY:
      Ponieważ przez ok 20 minut nikt się nami nie zainteresował, część z nas postanowiła podejść do okna ( ladowo-kuchennego) za którym kucharz i osoba obsługująca salę! robią pizze. Pierwszy zgrzyt pojawił się przy zamawianiu piwa - cena w menu 6 zł a skasowali nas po 7 zł. Kiedy spytaliśmy dlaczego jest inna cena padła odpowiedź: "nie słyszałeś że VAT poszedł w górę?". Może ja się nie znam, ale 1% podwyżki VAT przy cenie 6 zł to nie jest złotówka ale 6 gr. Zresztą chyba taki szczegół jak zmiana ceny powinien być gdzieś uwidoczniony. Mi nawet nie przeszkadzałoby gdyby cena była długopisem poprawiona w menu. Zamówienie na pizze też złożyliśmy przy ladzie. Na pytanie czy ktoś do nas podejdzie usłyszeliśmy że są zarobieni bo maja tyle ludzi - zajęte były aż 4 stoliki. Po około 40 minutach dostaliśmy nasze pizze. Jedna była zamawiana z dodatkami - niestety po dodatkach nie było śladu - mały szczegół do przejścia. Nie do przejścia było natomiast postawienie przed nam sosów niestety bez łyżeczek którymi można by je nałożyć - bo żadnych innych sztućców nie dostaliśmy. Trzeba było się wybrać po łyżeczki. Ponieważ sztućce nie stoją nigdzie w zasięgu ręki jedna z osób zapytała czy są gdzieś łyżeczki do sosów. Odpowiedź padła - są. Ina tym koniec. Być może taki żarcik, ale prosić się o ich podanie nie jest śmiesznie. W międzyczasie doszły nas głosy z sąsiedniego stolika nawołujące obsługę sali aby posprzątała stolik przy którym siedzą już pół godziny a nadal leżą na nim brudne naczynia po poprzednich gościach. Kiedy już dane nam było zacząć jeść pizze poczuliśmy w ustach nie smak pizzy ale węgla.
      PIZZA:
      Pizza była tak spalona, że nie dało się jej normalnie zjeść, bo w smaku była po prostu gorzka. Zjedliśmy więc tylko to co było nałożone na wierzchu. A nałożone było niewiele. Być może dlatego, że byli tacy zarobieni nie zdążyli wszystkiego nałożyć( jak usłyszało jedno z nas czekając przy ladzie - "nie nakładaj tyle bo będzie trzeba dorabiać" ). Na jednej pizzy np. zapomniano o serze. Na szczęście niektórzy lubują się w cieście, więc ok 5 cm ciasta przy brzegu na którym nie ma żadnych dodatków łącznie z "podkładem" im posmakuje.

      ZDJĘCIE spodu pizzy: img267.imageshack.us/i/zdjcie0036p.jpg/

      ZAPŁATA
      Zapłata za pizze okazała się najciekawszą kwestią - oczywiście płatne tylko gotówką. Otóż nie można było zapłacić za nią ponieważ nie było w lokalu właścicielki a tylko ona kasuje klientów. Wyobrażacie sobie coś takiego??? Czekać aż wróci właścicielka aby móc zapłacić??? Przecież to śmieszne.

      Z czystym sumienie możemy wszyscy powiedzieć że były to nasze pierwsze i ostatnie odwiedziny tego miejsca! Nigdy więcej. Być może zaraz po otwarciu właściciele chcieli jakoś zachęcić klientów podając dobrą pizze. Niestety prawdopodobnie zwyciężyła chęć zaoszczędzenie i na składnikach i na obsłudze. Jeśli jedna osoba na sali sobie nie radzi może warto pomyśleć o zatrudnieniu dodatkowej.

      Jeśli czytający nasza opinię mają w kieszeni 30 zł które nie jest im bardzo bliskie proponuję się przekonać czy mamy rację. w przeciwnym razie stanowczo ODRADZAMY !!!
      • 24.01.11, 21:14
        Ciekawa sprawa. Oto ktoś, kto pojawia się po raz pierwszy na forum od razu zaczyna od wpisu dyskredytującego nową pizzerię. Jakoś nie ufam takim wpisom w przeciwieństwie do opinii ludzi, którzy piszą tu od dawna - wiem, że nie są z konkurencyjnej pizzerii...
        --
        Niezależny Portal Żar
        ZlikwidujMY lubuskie!
        Największe żarskie forum dyskusyjne
        • 25.01.11, 00:13
          croolick napisał:

          > Ciekawa sprawa. Oto ktoś, kto pojawia się po raz pierwszy na forum od razu zacz
          > yna od wpisu dyskredytującego nową pizzerię. Jakoś nie ufam takim wpisom w prze
          > ciwieństwie do opinii ludzi, którzy piszą tu od dawna - wiem, że nie są z konku
          > rencyjnej pizzerii...

          Pierwsze moje skojarzenie - konkurencja. No ale ta załączona fotka...


          --
          ŻARY FOTO - facebook.com/zary.foto
          • 25.01.11, 10:08
            p.e.k.o napisał:

            > No ale ta załączona fotka...

            Dobrze, że wypowiedział się prowadzący pizzerię - w piecu opalanym drewnem pizza wygląda inaczej, niż z pudełka z marketowej zamrażarki. Ja też jadłem pizzę w Neapolu wyciągniętą z dużego, tradycyjnego pieca, którą większość naszych rodaków określiłoby jako przypaloną. Tak samo, jak makaron al dente określany jest przez statystycznych Polaków, jako "niedogotowany".
            --
            Niezależny Portal Żar
            ZlikwidujMY lubuskie!
            Największe żarskie forum dyskusyjne
          • 26.01.11, 12:01
            Dodam swoje 3 grosze.
            Pizza którą zamówiłem nie miała jednego składnika, w tej której zamówili znajomi też nie było tego co widniało w karcie. Obsługa to jest inny temat - po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić. Fakt o sztućce trzeba było się upominać, tak jak o talerze. Pizza była przypalona od spodu i bolał mnie po niej brzuch.
            Nie zgodzę się z tym, że jak jest piec opalany drewnem to musi być na spodzie pizzy spalenizna i węgiel ze spalonego drzewa. Ci na syrenie jakoś potrafią tak upiec ciasto że sie nie przypala.
      • 24.01.11, 22:31
        Dziękujemy za konstruktywną krytykę. Pizzeria dopiero zaczyna swoją historię, dlatego wszelkie Wasze uwagi są dla nas bardzo ważne. Chcemy, aby wszyscy nasi klienci byli zadowoleni, więc każdą krytykę traktujemy poważnie.

        Co do samego smaku pizzy i jej spodu, to właśnie taki jest urok pizzy pieczonej w piecu opalanym drewnem. Nie jest to idealnie i równomiernie wypieczone w piecu elektrycznym ciasto (ani tym bardziej gotowe, kupione w hurtowni), tylko prawdziwie wypiekany placek z ciasta, które było przyrządzone w tradycyjny, domowy sposób.

        Wygląd prawdziwej pizzy można obejrzeć na wielu stronach internetowych jak np: toastable.com/2010/12/nicks-pizza

        Jeżeli jednak zaistniała sytuacja, w której pizza Wam nie smakowała, prosimy o zgłaszanie uwag na bieżąco.

        W tej sytuacji, poprosimy o kontakt na forum, i jeżeli macie ochotę to czeka na Was darmowa pizza, którą przyrządzimy wg Waszych wskazówek ;)

        pozdrawiamy!

        ps. Zainteresowanych zapraszamy na naszą stronę ( www.straszny-dwor.com ), wkrótce pojawią się filmiki i będziecie mogli sami ocenić jak wygląda przyrządzanie naszej pizzy :)
        • 25.01.11, 00:15
          komw napisał:

          > Jeżeli jednak zaistniała sytuacja, w której pizza Wam nie smakowała, prosimy o
          > zgłaszanie uwag na bieżąco.
          >
          > W tej sytuacji, poprosimy o kontakt na forum, i jeżeli macie ochotę to czeka na
          > Was darmowa pizza, którą przyrządzimy wg Waszych wskazówek ;)

          Tu akurat widać, że firma dba o klienta i o wizerunek w sieci.


          --
          ŻARY FOTO - facebook.com/zary.foto
      • 25.01.11, 11:27
        kara.teki tekst zalatuje mi Regionalną , czyżby maiła być to głowa konia przesłana za pomocą forum ? Działowi reklamy nie udało się ze Strasznym podpisać zlecenia ? Jak nie podpiszą to w nowym wydaniu będzie img408.imageshack.us/i/nowargionalna.jpg/
        • 25.01.11, 12:39
          ROTFL!!! :-)))
          --
          Niezależny Portal Żar
          ZlikwidujMY lubuskie!
          Największe żarskie forum dyskusyjne
        • 04.03.11, 22:29
          dobre:D
      • 26.01.11, 18:04
        Dodam swoje dwa grosze ... byłem klientem tej pizzerii dwukrotnie. W każdym przypadku kupowałem na wynos więc trudno mi wyrażać opinie na temat obsługi. Po pierwszym zakupie stwierdziłem, że w końcu będzie większy wybór wśród dobrych pizz w Żarach (wg mnie jeszcze ta na Syrenie). Zjadłem ze smakiem i już myślałem o następnej wizycie w pizzerii... do następnej wizyty, kiedy to zamówiona pizza niczym nie przypominała tej wcześniejszej. Mało dodatków, brak jednego - generalnie po dowiezieniu jej do domu smakowała jak suchar. Żałowano jej nawet sosu pomidorowego. Po opiniach na forum mam wątpliwości czy to był przypadek czy przypadkiem była jakość pizzy przy pierwszym zamówieniu. Myślę, że trzecie podejście ostatecznie zweryfikuje moją opinię i ostatecznie pokaże czy ostatecznie zostanę klientem tego lokalu.
    • 26.01.11, 20:13
      dla mnie jedna z najlepszych pizz jakie jadłem, kiedyś w chorwacji jadłem równie dobrą. Ciasto nie za grube, nie zapycha się. Pizza naprawdę spora, zjadłem ją, a już miałem ochotę na następną, bez kitu. Wydaje mi się ze tej pizzy jest najbliżej do oryginalnej włoskiej. A i jeszcze czeka się wyjątkowo krótko. Nie wymienie innych pizzeri w zarach ale tam ciasto jest idealne, nie zapycha jak w innych. Naprawde smacznie
      • 26.01.11, 21:08
        tak czytam Wasze opinie i aż musze się wybrać spróbować, chociaż od lat jestem wierna jednej pizzerii to coś nowego zawsze jest wskazane, taka odskocznia od codzienności, a poza tym jestem ciekawa Waszych opinii o innych pizzeriach w mieście bo przeglądając inne fora i różne strony (np. oceń pizze) widzę że właściciele potrafią sami sobie pisać :)
        • 27.01.11, 17:44
          Witam ponownie,

          być może mój wpis na forum mógł się komuś wydać zbyt otwarta krytyką - zwłaszcza dla właścicieli. Nie raz zdarzało mi się jeść pizze z pieca opalanego drewnem i uwierzcie, że nie była ona spalona. Otóż posiadać taki piec a umieć z niego korzystać to dwie różne sprawy. Przede wszystkim pizza dobrze pieczona nie jest w ogóle spalona no chyba że wrzuci się ją i zostawi na 15 minut w piecu. Taka pizza powinna się piec góra 2-3 minuty i powinna być non stop obracana. "komw" ma racje pisząc że pizza z pieca opalanego drewnem nie jest równomiernie wypieczona - z tym że moja i moich znajomych była równomiernie spalona...Tych którzy chcą zobaczyć na własne oczy jak to się robi zapraszam do sprawdzonej przeze mnie Papa Pizza w Zielonej Górze.
          Pizzeria Straszny dwór miała dobry start w Żarach ze względu na pojawienie się czegoś nowego i dobrą reklamę. Po zamknięciu na dość długi czas Pubu wiele osób z niecierpliwością czekało na to co będzie się działo. Ze mną na czele. Ten potencjał niestety jak na razie nie jest wykorzystywany, a szkoda, bo można by z tego lokalu zrobić najlepszy w mieście. Zwróćcie uwagę , że fakt braku składników jak i sztućców i talerzy to nie tylko mój wymysł... Dziwi mnie natomiast że nikt nie skomentował mojej uwagi na temat ceny piwa - wydaje mi się, że wprowadzanie w błąd klienta jest wyrazem braku szacunku do niego. W końcu jak ktoś płaci większy rachunek to nie sprawdza dokładnie co ile kosztowało. A sprzedawca ma obowiązek jasno i czytelnie przedstawić ceny.
          I na miłość boską mamy XXI wiek! jeśli w lokalu nie można płacić kartą to na drzwiach przynajmniej powinien być napić: PŁATNOŚCI KARTAMI NIE TOLERUJEMY.

          "luzyczanin" - twoja okładka regionalnej jest rewelacyjna... :)

          Mam nadziej, że moja krytyka nie będzie odbierana jako wpis konkurencji bo to absurd, lecz wręcz przeciwnie - sprawi, że właściciele wezmą sobie do serca moje uwagi.
    • 10.02.11, 10:20
      Miałem okazję odwiedzić ten lokal i muszę powiedzieć, że zrobił pozytywne wrażenie. Sam wystrój i klimat ciekawe, pizza dobra i obsługa się stara co nie jest tak oczywiste w żarskich lokalach. Np. moim zdaniem obsługa jest najsłabszym elementem Havany - ciężko się ruszyć do klienta, najlepiej jakby za każdą zamówioną rzecz płacił odrazu i z góry i ogólnie jakoś wszystko od niechcenia.
      --
      mad99
      • 17.02.11, 09:43
        Np. moim zdaniem obsługa jest najsłabszym el
        > ementem Havany - ciężko się ruszyć do klienta, najlepiej jakby za każdą zamówio
        > ną rzecz płacił odrazu i z góry i ogólnie jakoś wszystko od niechcenia.

        Obiema rękoma podpisuję się pod tym. Obsługa w Havanie jest do bani, zero zaangażowania. Przyjęcie zamówienia i jego realizacja to dla niektórych pań męka porównywalna do wejścia na jakiś alpejski szczyt. Czasem mam wrażenie, że to jakieś potomkinie prl-owskich sprzedawczyń z koronką we włosach. W havanie bywało dużo lepiej, choćby rok temu, mimo że obsługa była ta sama i taka sama. Teraz jest do bani.

        A Straszny Dwór jest super i pizza i wystrój, temperatura też już na plus;-)
    • 17.02.11, 09:30
      potwierdzam, że nadal tam dobrze karmią :).
      wczoraj ledwo się wytoczyłam z lokalu z pełnym brzuszkiem ;).
      pizza w smaku bezkonkurencyjna.
      pojawił się termometr na ścianie, temperatura w lokalu 21 stopni, choć odczuwalna jest nieco niższa.
    • 04.03.11, 22:19
      No rzeczywiście lokal ładny obsługa miła (az za miła) pizza wyjątkowa jak na taką małą miesjcowość, lokalizacji dobra. Ale nie napisałaś jak tam smierdzi dymem. Aż szaro jest w środku. Nie jest duszace. Mozna spokojnie się przyzwyczaić po chwili ale powąchaj swoje ubranie jak wrócisz z tego lokalu do domu. Coś strasznego. Wole zamówic od nich pizze do domu. i nie wdychać tego. "Uroki Pizzy prosto z pieca opalanego weglem"
      • 15.05.11, 18:35
        dla mnie to porazka co oferuje ta pizzeria.
        ciasto: jeden wielki gniot (mrozone ciasto)
        dodatki: w normie
        atmosfera: mila ale zabardzo wchodzi w d..ę, wypilem polowe piwa i pani zabrala mi butelke.dziwne obyczaje, nie upomnialem sie o nie gdyz to byl moj ostatni raz w tej pizzeri.
        to ich zaangazowanie mogliby poswiecic jedzeniu.
        cena: to byla najdroższa pizza jaka zjadlem w zarach. dwa piwa, dwie pizze, i prawie 70 dych
        klimat: ciemno,muza spoko, lecz smierdzi.
        klientow brak, i sie nie dziwie brak reklamy,ponuro,drogo.
        zycze sukcesow w dlaszym prowadzeniu tej specyficznej swoim klimatem pizzeri.
        • 26.05.11, 08:59
          a ja tam byłam kilka razy. w różne dni i o różnej porze.
          zawsze jedzenie jest bardzo dobre, nie śmierdzi, nikt mi jedzenia i picia spod nosa nie zabiera zanim nie skończę. ceny są standardowe.

          jedynie toalety powinni gruntownie wyremontować, bo strach do nich wejść.
        • 29.05.11, 20:03
          drogi kolego patrząc na ceny w menu to nie wiem jakim cudem zaplaciłeś 70 pln. wyliczając 2 browarki i dwie najdroższe pizze wychodzi 54pln
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.