Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Lubuskie   Żary   Czy Żary są przyjaznym miejscem....?

Czy Żary są przyjaznym miejscem....?

Autor: carryon 02.11.11, 20:26
Czy Żary są przyjaznym miejscem dla inwestorów, przedsiębiorców i mieszkańców.
Zastanawiam się czy nie warto wzorem wątku o miejscach z miłą / niemiłą obsługą poprowadzić tematu urzędów, urzędników i instytucji publicznych z którymi każdego dnia spotykają się wyżej wspomniani i wystawić im obiektywną ( proszę!!! ) cenzurkę. Co jakiś czas słyszę o kłopotach różnych przedsiębiorców i mieszkańców z urzędnikami i zastanawiam się ile jest w tym prawdy a ile naszego narodowego sportu - narzekania. Ja ostatnio byłem złożyć zapotrzebowanie na pracownika w Powiatowym Urzędzie Pracy ( znamienne że w skrócie byłem w PUP-ie ) gdzie przez pomyłkę wszedłem tam gdzie rejestrują się osoby bezrobotne i nie-miłe panie przestały toczyć pianę i warczeć dopiero gdy się okazało że nie szukam pracy tylko pracownika. Przez zaciśnięte zęby otrzymałem tłumaczenie "...że po takiej to a takiej godzinie to one już petentów nie przyjmują - ino robią statystykę a zapotrzebowanie to na pięterku w takim to a takim pokoju ..."- gdzie na usprawiedliwienie PUP-u przyznam że Pani miła, kompetentna, piany nie toczyła i petentów przyjmuje przez cały czas urzędu dziennej otwartości. Wyrazy szacunku dla osób poszukujących pracę przez tą instytucję - za cierpliwość dla PUP.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.